Αναπαραγωγή Τραγικο λαθος στην αναπαραγωγη

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης patilas
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Καταρχάς @patilas στο φερόμενο ως πείραμα, είχες τελείως λάθος μια βασική παραδοχή. Στη φύση,τα άγρια, δεν τρώνε μόνο σπόρια και ζωχό.Αντιθετα, αυτό που συμβαίνει πραγματικά είναι οτι εμείς, ατελώς, προσπαθούμε μέσα σε 60 εκατοστά να μιμιθούμε την οργιώδη γονιμότητά της. Το αυγό,τα αποξηραμένα ή μή σκουλήκια, η μαγιά μπύρας, η σπιρουλίνα, σκευάσματα χρωστικών ή λοιπών καροτινοειδών, οι βιταμίνες και πολλά άλλα είναι απλά οι απέλπιδες ενέργειές μας να την φτάσουμε.
Δεύτερον, αν είναι να βγεί κάποιο συμπέρασμα για όλους μας, πρέπει να γίνει πιο συγκεκριμένο το όλο θέμα.
Για αυτό λοιπόν, πότε, πόσα, πώς, με ποιά συχνότητα και ποιές παρατηρήσεις έκανες πάνω στα σώματά τους.
 
Λάθη όλοι μας κάνουμε. Σημασία έχει να μην πειραματιζόμαστε με ζωντανούς οργανισμούς και να μαθαίνουμε όσο το δυνατόν περισσότερα κάθε φορά. Αυτό που πιστεύω ότι πρέπει να μείνει ως δίδαγμα είναι ότι το ζευγάρωμα είναι μια φυσιολογική κατάσταση των πουλιών και πρέπει να γίνεται με μέτρο. Και όπως έχει πει και ένας σοφός:
"το δύσκολο στην αναπαραγωγή είναι να σταματήσει ο εκτροφέας και όχι τα πουλιά" (@misalouris)
 
Παναγιώτη θες να μας πεις αν υπήρχαν συμπτώματα; Εμένα το μυαλό μου συνδυάζει και τα 2 που είπατε... κούραση, πτερόροια, ζέστη, όχι άντοχές, χαμηλό ανοσοποιητικό, κάποιος ιόας ή κοκκίδια και πάνε τα πουλάκια. Αλλά ποια ήταν τα συμπτώματα; Φούσκωμα και την επόμενη μέρα "έφευγαν"; ή χωρίς κανένα φούσκωμα τα έβλεπες νεκρά; Μήπως έπρεπε να είχες κάνει κάποια νεκροψία μετά από κάποιον αριθμό νεκρών πουλιών να δεις τι φταίει όντως;
Σε πήρα από τα μούτρα αλλά καταβάθος προσπαθώ να βοηθήσω αλήθεια.. :)
 
Λοιπον αλικη.. Τ πουλακισ εδειχναν μια χαρα δεν ειχσν κανενα συπτωμα.. μετα τα δυο πρωτα παρατήρησα καρινα απο ασιτια.. Τσέκαρα μερικα αλλα δεν ειχαν προβλημα δυο μερες μετα και αλλα ψοφια παλι τ ιδιο... επιασα ολα τα πουλια ενα ενα αλλα κανονικά αλλα υποσιτισμενα.. και μεσα σε 10 15 μερες δεν εμεινε απολυτως τπτ... κελαησουσαμ καο έτρωγαν μανιωδώς... Νεκροψία δεν εκανα βρεθηκα προεκπληξεως σαν ν επεσε πανουκλα... Ν σημειωσω ότι ν είχα κάνει θεραπεία για ταινια η για ακαρεαα και και και, αλλα τ πουλακια έφευγαν χωριε ίχνος ασθενείας..
 
είναι γεγονός ότι και εγώ την περασμένη άνοιξη άκουσα αρκετούς να μιλούν για ξαφνικούς θανάτους κατά την αναπαραγωγή και μάλιστα χωρίς φουσκώματα κλπ.. Απλά θεωρώ ότι ο πρώτος θάνατος ενός πουλιού μας πρέπει να μας ταρακουνήσει και να μην το αποδώσουμε στην τύχη γιατί μπορεί κάτι άσχημο να είναι σε εξέλιξη..
 
Εγώ θα ήθελα να μας θυμίσει ο φίλος @patilas με πόσα ζευγάρια καναρίνια ξεκίνησε την αναπαραγωγική περίοδο. Επίσης θα είχε ενδιαφέρον να μας περιγράψει το χώρο που φιλοξένησε τα ζευγάρια αυτά. Ήταν εσωτερικός ή εξωτερικός; Αν ήταν εσωτερικός, πληρούσε τις απαραίτητες προδιαγραφές για την καλή υγεία και την αύξηση της αναπαραγωγικής διάθεσης; Υπήρχε χρόνος για να ασχοληθεί με το κάθε ζευγάρι ξεχωριστά εντοπίζοντας ύποπτα σημάδια κάποιας μεταδοτικής νόσου; Ο Παναγιώτης και ο κάθε Παναγιώτης έχει την εμπειρία για να διαχειριστεί μια δύσκολη κατάσταση, όταν αυτή προκύψει και τι ενέργειες κάνει, ώστε να περιορίσει το πρόβλημα; Συνεργαζόταν με κάποιον εξειδικευμένο πτηνίατρο;
Έχω και άλλα ερωτήματα που σκοπεύω να θέσω κατά την πορεία της σύζήτησης.

υ. Γ. @patilas μην με παρεξηγείς για το ύφος μου, απλά θέλω και εγώ όπως και όλοι όσοι έχουμε γράψει ως τώρα να βρούμε τα αίτια αυτής της τραγωδίας...
 
Για παράσιτα, (ψείρες κυρίως) έκανες κάποιο έλεγχο;
Ψεκαζα για παρασιτα ήμουν κομπλεβαπο αυτα...
Εγώ θα ήθελα να μας θυμίσει ο φίλος @patilas με πόσα ζευγάρια καναρίνια ξεκίνησε την αναπαραγωγική περίοδο. Επίσης θα είχε ενδιαφέρον να μας περιγράψει το χώρο που φιλοξένησε τα ζευγάρια αυτά...
Αν θυμαμαι γυρω στα 16 ζευγαρια ειχα... Εχω εξωτερικη εκτροφη... Θεωρώ σωστη... κ προσεγμενη... Οπως ανέφερα δεν ασχολήθηκα με τ καθε ζευγάρι τοσο οσο αλλες χρονιεε αφησα την φυση ν παιξει μονη της εγω προσφερα μόνο οτι υπηρχε στην φυση...
Δεν ειδα αποτελέσματα... μπηκαν στην πτερόροια κσι κάπου στα μισα ξεκινησαν οι απώλειες 2 μαζι η τρια το μόνο που εβλεπα ηταν καρινα λες κ ηταν νυστικα.. κινηθηκσ αύξησα λιπαρες τροφές αλλα κ παλι τ εχανα... κανενα σημαδι ασθένειας... Δεν παρεξηγω φιλε μου...
 
αφησα την φυση ν παιξει μονη της εγω προσφερα μόνο οτι υπηρχε στην φυση...
Δημήτρη, καταλαβαίνω το σκεπτικό σου αλλά δυστυχώς είναι εσφαλμένο.
Δεν έχει θέση η φύση στα κλουβιά μας.
Όλη η φιλοσοφία περιστρέφεται στην όσο το δυνατόν ακριβέστερη προσμοίωση της αλλά για να επιτευχθεί αυτό χρειάζεται σχολαστικότητα και "από πάνω" και όχι στον αυτόματο πιλότο, γιατί αυτό δεν είναι η φύση αλλά η παραμέληση.
Στην φύση υπάρχει αυτενέργεια του πουλιού, έχει την δυνατότητα των επιλογών, του αντίδοτου.
Ε φαντάζομαι φυσικά τα έχεις αντιληφθεί πλέον αυτά αλλά με μεγάλο και δυσάρεστο κόστος.
 
Θεωρώ πως όσο και να συζητάμε γύρω από αυτό το θέμα δε θα καταλήξουμε πουθενά. Μόνο μια νεκροψία θα μας έλυνε τις απορίες και τις δικές μας και του Παναγιώτη. Όπως και να έχει πιστεύω πως οι οργανισμοί τους ήταν εξαντλημένοι, και μπήκαν στην πτερόροια κουρασμένα και με πολύ χαμηλό ανοσοποιητικό με αποτέλεσμα να αρρωσταίνουν και να πεθαίνουν "ξαφνικά".
 
Νεκροψία σίγουρα σε κανα δυο πτηνά θα έπρεπε να γίνει δεν ξέρω αν υπάρχει στο μέρος του Παναγιώτη βέβαια πτηνίατρος.
οι οργανισμοί τους ήταν εξαντλημένοι, και μπήκαν στην πτερόροια κουρασμένα και με πολύ χαμηλό ανοσοποιητικό με αποτέλεσμα να αρρωσταίνουν και να πεθαίνουν "ξαφνικά".
Όσο κουρασμένα να ήτανε κάποια δυνατά πουλιά θα τα κατάφερναν. Τα αδύναμα όχι. Όταν όμως εξαφανίζεται όλη η εκτροφή κάτι άλλο φταίει. Εκτός και αν μπήκανε πτερρόροια και ούτε τότε τρώγανε αυγό και γενικά πλούσια διατροφή.
 
... Ν σημειωσω ότι ν είχα κάνει θεραπεία για ταινια η για ακαρεαα και και και, αλλα τ πουλακια έφευγαν χωριε ίχνος ασθενείας..
Μετα απο ποσο καιρο απο την συγκεκριμενη θεραπεια αρχισες να "χανεις" τα πουλακια; Μπορεις να κανεις μια συντομη περιγραφη της συγκεκριμενης θεραπειας; (Σκευασμα ή σκευασματα, τροπος χορηγησης, διαρκεια, συμπεριφορα πουλιων μετα την πρωτη εφαρμογη κτλ)
 
Back
Top