Ασθένειες Τραυματισμενη καναρα

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης MikeT
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

MikeT

PB New Member
Πόλη
Αίγινα
Καλημερα. Εχθες παρατηρησα στην κλουβα με τα καναρια, οτι μια καναρα ειχε κοψει καπου το ποδι της, εδω και μερες απ'οτι φανηκε γιατι ηταν πρησμενο και ειχε γυρω ξεραμενα αιματα. Της το καθαρισα αμεσως με betadine το οποιο και θα συνεχισω για αρκετες μερες. Πρεπει ομως να της δωσω και καποια αντιβιωση; Το Aviomycine κανει η θα πρεπει να της δωσω κατι αλλο;

το AVIOMYCIN ειναι για εντερικες κι αναπνευστικες λοιμωξεις, δεν εχει σχεση με το χτυπημα, βαλε μονο μπεταντιν. Εκτος αν το βλεπεις αδιαθετο, να μην τρωει και να μην κινειται, μπορεις να του βαλεις λιγο ντεπον...

η κατερινα εχει δικιο το το aviomycin δεν κανει.ωστοσο αυτο που εχεις να κανεις ειναι να προσπαθεις να καθαριζεις το ποδι του πουλιου συχνα και να μην ερχεται σε επαφη το πληγωμενο ποδι με τις ακαθαρισιες τον αλλων καναρινιων γιατι μπορει να μολυνθει πολυ ασχημα και να το πουλι στο τελος να ψωφισει.

Και εγω προτεινω το ιδιο με τον lizard απλως φροντισε το καθαριζε την πληγη του και ολα θα πανε μια χαρα πιστευω.

Παιδιά μην ξεχνάτε οτι το Aviomycine ειναι και για συψεμια. Σε μια ιδια περίπτωση που μου έτυχε ο κτηνίατρος μου είχε συστήσει Aviomycine και antiseptine solution(μικροβιοκτόνο).

Το Aviomycine είναι ένα αντιβιοτικό φάρμακο με ευρύ φάσμα που καλύπτει έναν αρκετά μεγάλο αριθμό βακτηριδίων, από τα οποία θα μπορούσε να προσβληθεί η τραυματισμένη περιοχή. Το αν πρέπει να δώσεις στο πουλί αντιβίωση ή όχι δεν το ξέρω αλλά έχω την εντύπωση ότι εφόσον ένας γιατρός έκρινε με βάση την κατάσταση του τραύματος ότι έπρεπε να δώσει αντιβίωση, αυτή θα μπορούσε να είναι και η Aviomycine.

Αν πρόκειται για τραυματισμό πήρες απάντηση.
Πρέπει όμως και να βρείς την αιτία για να μή ξαναγίνει. (σκάλωμα;)
Μήπως όμως το πρησμένο πόδι είναι απο κάποια
φλεγμονή απο παράσιτα που στην προσπάθεια της
να τα αφαιρέσει η κανάρα άνοιξε και μάτωσε;
Θα μπορούσες να βάλεις μια καθαρή φωτογραφία
του ποδιού;

Παιδια ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σας. Την Κυριακη θα φωτογραφησω το ποδι της καναρας και θα το ανεβασω. Παντως μετα απο 3 εφαρμογες betadine σε 3 ημερες, το ποδι φαινεται λιγο καλυτερα. Την κυριακη θα δουμε. Ευχαριστω.

αν το πουλι ποναει μιση ασπιρινη στο νερο του να μην υποφερει επισης αν δεις και πρηζεται παρα πολυ δωσε οξυτετρακυκλινη και κανε αυτο ποπυ ειπε ο μακης επισης

αν το πουλι ποναει μιση ασπιρινη στο νερο του να μην υποφερει επισης αν δεις και πρηζεται παρα πολυ δωσε οξυτετρακυκλινη και κανε αυτο ποπυ ειπε ο μακης επισης
αυτο με την ασπιρινη στο ειπε κανενας κτηνιατρος;
εγω εμαθα οτι δεν κανει στα πουλια ασπιρινη... Κ σ ενα δικο μου εδινα αλλα δεν το ξανακανω :)

ο καλυτερος πτηνιατρος στην περιοχη εδω{ειδικοτητα πτηνιατρος αλλα δεν ασχολειται παρα πολυ με καναρινια}

εγω δινω 1/4 ασπιρινη στα 100ml μετα απο συσταση κτηνιατρου εκτροφεα!

εμενα μου ειπε οτι το ακετυλοσαλικυλικο οξυ κανει κακο στα πουλια ☹

πραγματι εχει παρα πολλες παρενεργειες αλλα αυτο δεν πρεπει να αποτρεπει τη χορηγηση στη σωστη δοσολογια πρεπει να αποφευγεται η ταυτοχρονη χορηγηση με μεθειονινη ασκορβικο οξυ κορτικοστεροειδη πενικιλλινες σουλφοναμιδες και αμινογλυκοσιδες επισης σε ασθμα και ηπατικη και νεφρικη ανεπαρκεια πηγη των πληροφοριων κτηνιατρικο συνταγολογιο

εχω δωσει κι εγω ασπιρινη σε καναρινια σε αρκετες περιπτωσεις στο παρελθον, σε μικρη αναλογια βεβαια. Δεν εχουν παθει τιποτα.

Χωρίς φυσικά να είμαι κανένας πτηνίατρος δεν θα συνιστούσα την ασπιρίνη. Με γιατρό που έχω μιλήσει και έχει χρόνια εμπειρίας μου συνέστισε το υγρό ντεπόν. Όπως και στον άνθρωπο δεν προκαλεί πρόβλημα στο στομάχι. Η ασπιρίνη έχει πιο άμεσα αποτελέσματα αλλά αν το πουλί σε κατάσταση πόνου ή σοκ δεν τρώει μπορεί να προκαλέσει αιμοραγία στο στομάχι.

Back