Ασθένειες Τραυματισμός από το δακτυλίδι

Είχα και εγώ τέτοιο θέμα με το καναρίνι μου τον Λέανδρο παλιότερα. Πραγματικά σε νιώθω Διονύση. Δυστυχώς εμείς εάν και αντιμετωπίσαμε το πρόβλημα του πρηξίματος (είχα ανοίξει και θέμα εδώ), δεν καταφέραμε να αφαιρέσουμε το δαχτυλίδι. Ακόμα έχω φοβίες μη συμβεί κάτι. Πιστεύω ότι τα δαχτυλίδια είναι απαραίτητα παρόλα αυτά σαν ταυτότητες των πουλιών όσο επικίνδυνα και εάν γίνονται κάποιες φορές. Πρέπει απλώς να είμαστε εκεί και να επιβλέπουμε μήπως είναι αναγκαία η αφαίρεση τους.
 
Στις περισσότερες περιπτώσεις και σε ποσοστό που ξεπερνά το 95% αιτία αυτής της κακής εξέλιξης είναι τα ακάρεα των ποδιών των πουλιών μας.
Ο Μάριος και ο Ερνέστο (υπολογίζω) πως ανήκουν στο υπόλοιπο 5% Γιάννη... Ο Μάριος ήταν και ο Ερνέστο συνεχίζει να είναι από τα ελάχιστα πουλιά που παρακολουθούνται τόσο συχνά από τους πιο ''εξειδικευμένους'' γιατρούς για πτηνά που διαθέτουμε στην Ελλάδα...
 
Περαστικά σας Διονύση, αντιλαμβάνομαι την τρομάρα σας. ☹

Τα δαχτυλίδια είναι και κατά τη δική μου γνώμη απαραίτητα δυστυχώς για όλους τους λόγους που προαναφέρθηκαν και για περισσότερους. Στο εξωτερικό αλλά και ένα εκτροφείο στην Αθήνα ξέρω πως χρησιμοποιούν μικροτσιπ αντί δαχτυλιδιών αλλά αυτό δεν ξέρω αν μπαίνει στα μικροσκοπικά πουλάκια. Μερικοί εδώ το κάνουν ακόμη και με αναισθησία γιατί κάποιοι αναφέρουν ότι πονάει η χοντρή βελόνα του.
 
Θα ήθελα όλους να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον, τις συμβουλές, την συμμετοχή στην κουβέντα. Κάθε τι μπορεί μέσα απ' το διάλογο να βγάλει και κάτι καλο νομίζω. Ή εστω να "ξεσκονίσει" γνώσεις ή να ανοίξει καινούριους δρόμους.
Ο παλικαρακος μου φαίνεται να πηγαίνει καλύτερα (φτου φτου φτου). Θα συνεχίσουμε για μια βδομαδα ακομα την αντιβίωση και την αντιφλεγμονώδη κρέμα.

Υ. Γ. Φοίβο πολύ ενδιαφέρον αυτό με το τσιπάρισμα.Ισως αφού η τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο κάποτε να γίνει πρακτική.
 
Υ. Γ. Φοίβο πολύ ενδιαφέρον αυτό με το τσιπάρισμα.Ισως αφού η τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο κάποτε να γίνει πρακτική.

Γίνεται ήδη Διονύση, απλά στην Ελλάδα δεν είναι τόσο διαδεδομένο αλλά το tropical bird farm ξέρω πως το κάνει.
 
Εγώ προσωπικά προτιμώ κάτι που να αφαιρείται.

Ούτως ή άλλως το πρόβλημα δεν δημιουργείται από το δαχτυλίδι (εφ' όσον έχει τοποθετηθεί το σωστό μέγεθος κτλ).

Χαίρομαι που πάει καλύτερα ο μικρός.
 
Το θέμα του τσιπαρίσματος το γνωρίζω κι εγώ, βλέποντας όμως το Μαριόνι σκεφτόμουν πως ''μεγαλύτερο'' θα είναι το τσιπ από τον ίδιο...
Εντάξει, η τεχνολογία έχει κανει άλματα. Ενα τσιπ υπολογιστή ήταν πριν 20 χρόνια σαν πακέτο τσιγάρα και τώρα είναι σαν ψειρούλα. Νομίζω οτι η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει πολύ σε τέτοια θέματα.
 
Το μικροτσιπ είναι κάτι που το είχα σκεφτεί κι εγώ σαν λύση γενικά κι όχι για δική μου χρήση (με τη λογική της χρήσης στα άλλα κατοικίδια), αλλά πιστεύω ότι θα είναι η χαρά του επιτήδειου και του απατεώνα καθώς μπορεί να εμφυτευτεί σε πουλιά οποιασδήποτε ηλικίας είτε είναι εκτροφής είτε είναι αιχμαλωτισμένα. Και για το δεύτερο ειδικά καταλαβαίνουμε όλοι τι θα συμβεί. Θα μπορεί ο κάθε παράνομος "αιχμαλωτιστής" να νομιμοποιήσει τη "δουλειά" του. Έτσι μέχρι να παρθούν όλα τα μέτρα και οι δικλείδες ασφαλείας για να εξασφαλιστούν και οι αγοραστές και οι εκτροφείς αλλά και η φύση δεν θα υποστηρίξω μία τέτοια λύση.
 
Εκτη ημέρα θεραπείας.
Παίρνουμε κάθε 12 ώρες την αντιβίωση, 3 φορές την ημέρα βάζουμε κρεμούλα στο ποδαράκι.
Το πόδι φαίνεται σαφέστατα καλύτερα, μοιάζει πλήρως λειτουργικό και εδώ και 2 μέρες ο Ερνέστο το καθαρίζει όπως και το άλλο. Τον ενοχλούν αρκετά τα φτερά του που έχουν "κολλήσει" απ' τις κρέμες αλλά τα καθαρίζει συστηματικά και με τα μπανάκια θα στρώσουν (ήδη στρώνουν και φουντώνουν ευκολότερα).
Πατάει κανονικά το πόδι του με όλο και λιγότερο δισταγμό μέρα με τη μέρα.
Εχουμε ακόμα 5 μερούλες θεραπείας και ελπίζω να είναι όλα σύντομα μια κακή ανάμνηση

Η μόνη δυσκολία είναι οτι ο νεαρός έχει απομνημονεύσει τις ώρες που θα τον "τσακώσουμε" για την αντιβίωση και αρχίζει τα κόλπα και τα τσαλίμια βγάζοντας μας τα πνευμόνια για να τον πιάσουμε.Αφού τον πιάσουμε παίρνει τα φαρμακάκια του ήρεμος σαν καλό παιδί. Πιστεύω οτι το βλέπει πια σαν καθημερινό παιγνίδι το να μας κανει να τον κυνηγάμε μισή ώρα. Δεν πειράζει χαλάλι του.
 
Back
Top