Γενικά Τρομοκρατημένος παπαγάλος από επίθεση γάτας

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Nikolma
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Nikolma

PB New Member
Εγγραφή
22 Απρ 2021
Μηνύματα
80
Έχω ένα παπαγαλάκι 10 μέρες. Η αδερφή μου έφερε εδώ και 4 μέρες τον γάτο της στο σπίτι.(δεν το ξέρα)Το πουλάκι το έχουμε στο δικό του δωμάτιο κλειδωμένο, παρόλα αυτά ο γάτος το εχεί δει και όταν ανοιγω λίγο την πόρτα τρέχει να μπει μέσα έχει εμμονή.

Οποτέ σημερα έγινε ο εφιάλτης μου πραγματικότητα δεν ξέρω πως μπήκε μέσα και κρυφτήκε κάπου. Οπότε τον έκλεισα μέσα όταν έφυγα. Φυσικά το κλουβι ειναι μεγάλο και έχει λεπτό σύρμα δεν εγίνε σωματικό ατύχημα. Αλλά όταν επέστρεψα μετά από δύο ώρες το πουλάκι ήταν κατατρομαγμένο και ενώ δεν μου έχει αγριέψει ποτέ (ούτε οταν πλησιάζω το χέρι μου κοντά του) πήγα απλά να τον σκεπάσω και μου έκανε αυτο τον ήχο που βγάζουν. Έχω στεναχωρηθει πάρα πολύ.

Θα μπορέσει να με ξαναεμπιστευτεί μετά απο αυτό; Έτρωγε απο το χέρι μου και καθόταν δίπλα μου ολοι μέρα.
Θέλω να του αλλάξω σπίτι αλλά θα τρομαξεί έαν το κανώ και αυτό.. τι να κάνω;
Φοβάμαι να τον αφήσω στο ίδιο σπίτι άλλη μέρα..

Λέω να βάλω έστω μια κάμερα αύριο για όταν λείπω.
 
Κοκατιλ είναι σωστά; βέβαια ότι αντίδραση και να είχε λογικό θα ήταν, είδε τον γάτο ως θηρευτή, ο γάτος λογικά για 2 ολόκληρες ώρες το μόνο που θα έκανε ήταν να προσπαθεί να βρει τρόπο να το αρπάξει με τα νύχια του από το κλουβί... Τελος πάντων ότι έγινε έγινε πάλι καλά που δεν έγινε κάτι σοβαρότερο, αλλά για να βάλεις κάμερα δε συμφωνώ καθόλου, προσωπικά πιστεύω πως στο σπίτι πρέπει να μείνει ένα από τα δύο ζώα. Ο γάτος πολλές φορές θα προσπαθήσει να βρει ευκαιρία να μπει στο δωμάτιο, το κλουβί όσο ασφαλές και να είναι μπορεί να σκάβει πάντα σε ένα συγκεκριμένο σημείο στα σύρματα με τα νύχια έτσι ώστε κάποια στιγμή να δημιουργηθεί κενό και να πετύχει τον στόχο του. Κάνε κάτι άμεσα όμως γιατί άμα γίνει κάποια στιγμή το κακό θα σου μείνει για καιρό η εικόνα στο μυαλό σου.
 
Να ρωτήσω και κάτι άλλο σχετικό με το θέμα. Όταν πέφτει σκοτάδι γίνετε ανήσυχος (σκαρφαλώνει και τσιμπάει τα πάντα) τον ενοχλεί εάν βάλω χέρι στο κλουβί. Και όταν τον σκεπάζω συνεχίζει να είναι επιθετικός ("μουγγρίζει"). Σημαίνει κάτι αυτό; είναι νορμάλ;
[automerge]1632934978[/automerge]
Μήπως να του αγοράσω μικρότερο κλουβί για να κοιμάτε και να τον βγάζω και έξω να βλέπει ήλιο; Διάβασα κάπου ότι βοηθαει.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Οποτέ σημερα έγινε ο εφιάλτης μου πραγματικότητα
Τι ακριβώς έγινε; Ο γάτος έριξε κάτω το κλουβί και επιτέθηκε ή προσπαθούσε να επιτεθεί από κάτω;

Όταν πέφτει σκοτάδι γίνετε ανήσυχος (σκαρφαλώνει και τσιμπάει τα πάντα)
Όλα τα πουλιά γίνονται ανήσυχα όταν πέφτει το σκοτάδι. Ως ένα βαθμό είναι φυσιολογικό αυτό. Για αυτό προτιμώ προσωπικά να κοιμούνται με τη δύση του ήλιου χωρίς να υπάρχει τεχνητός φωτισμός στο χώρο, ώστε να προσαρμόζονται όσο το δυνατόν πιο φυσιολογικά και με λιγότερο στρες. Εσύ δεν χρειάζεται να "ενοχλείς" εκείνη την ώρα.

όταν τον σκεπάζω συνεχίζει να είναι επιθετικός ("μουγγρίζει")
Γιατί τον σκεπάζεις αφού έχει τη δυνατότητα να κουρνιάζει φυσιολογικά;
 
Τι ακριβώς έγινε; Ο γάτος έριξε κάτω το κλουβί και επιτέθηκε ή προσπαθούσε να επιτεθεί από κάτω;
Προσπαθούσε απο μακριά να επιτεθεί, δεν γίνετε να ρίξει κάτω το κλουβί ούτε να βάλει το χέρι μέσα.

Γιατί τον σκεπάζεις αφού έχει τη δυνατότητα να κουρνιάζει φυσιολογικά;
Το σκεπάζω οταν πέφτει σκοτάδι, σε περίπτωση που χρειάστει να μπω στο δωμάτιο μην το ξυπνήσω.
 
Αν μπει κάποιος στο δωμάτιο για ένα-δύο λεπτά, με λίγη προσοχή, χωρίς να κοπανάει δηλαδή πράγματα, δεν δημιουργεί πρόβλημα στον ύπνο του πουλιού. Αν πρέπει όμως να το σκεπάζεις οπωσδήποτε, δοκίμασε να το κάνεις όταν σκοτεινιάζει εντελώς και κοιμάται ήδη.
 
Τι δωμάτιο είναι αυτό που το έχεις? Μπαίνεις συχνά το βράδυ εκεί ή κοιμάσαι εκεί? Όταν σκοτεινιάσει έχει απόλυτο σκοτάδι ή ημίφως από έξω?
[automerge]1632997090[/automerge]
Πολλοί τα σκεπάζουν (όπως και εγω) γιατί αλλιώς δεν κοιμάται, είναι στο σαλόνι σχετικά κοντά σε μπαλκονόπορτα με φωτισμό από τα έξω φώτα και κάποια φασαρία από το δρόμο. Υπάρχουν άλλοι όπως σου είπε και ο Σταύρος που δεν τα σκεπάζουν άμα είναι πολύ ήσυχο το δωμάτιο. Υπάρχουν και άλλοι που βάζουν κάποιο φωτακι να ανάβει το βράδυ γιατί στο τέλειος σκοτάδι παθαίνουν πανικό τα πουλιά. Όλα αυτά είναι ανάλογος των χαρακτήρα του κοκατιλ σου και του δωματίου που το έχεις.
 
Τελευταία επεξεργασία:
σε ενα σπιτι που ζει ενα πουλακι ηρθε για 4 μερες ενας γατος και δεν το εμαθε κανεις? ποσο ανοητα και επικινδυνη κινηση της αδελφης σου. τουλαχιστον να το ηξερες να παρεις τα μετρα σου. την επομενη φορα (ειναι σιγουρο οτι θα υπαρξει και επομενη φορα) ελπιζω να εχει επιτυχια ο γατος και χασει τη ζωη του το πουλακη απο δικες ανευθυνοτητες. Μιλαω σκληρα αλλα δυστυχως αυτη ειναι η πραγματικοτητα
 
ποσο ανοητα και επικινδυνη κινηση της αδελφης σου
Μιλαω σκληρα αλλα δυστυχως αυτη ειναι η πραγματικοτητα
Χρήστο πες αυτό που θέλεις να πεις χωρίς επίθετα και χαρακτηρισμούς σε παρακαλώ. Μπορούμε να γίνουμε σαφείς και χωρίς αυτά.

Δεν θα επιτραπεί συνέχεια σε αυτό το επίπεδο.
 
Δεν αφορά ούτε νοιάζει κανέναν τι έγινε πριν το περιστατικό αυτό και τα οικογενειακά μου.

Επειδή τον έχω λίγο καιρό και δεν έχω ξανασχοληθεί με πτηνά γίνομαι κάπως υπερβολική και συναισθηματική με το οτιδήποτε συμβαίνει.
Δεν είναι τόσο τραγικά οσο τα περιέγραψα στο πρώτο ποστ.

Ο γάτος βρίσκετε ακόμα στο σπίτι αλλά έχασε το ενδιαφέρον του στο πουλάκι, παρόλα αυτά προσέχουμε με την αδερφή μου πολύ παραπάνο.

Δεν γίνετε να τραυματιστεί το πουλί. Εχω κάνει ανάρτηση το κλουβί που έχω φτιάξει. Και αετός να επιτεθεί τιποτά δεν θα γίνει!

Η μόνη μου ανησυχία ήταν το Ψυχολογικό κομμάτι ξαναλέω γιατί ήταν πρώτες μέρες που τον είχα και ήταν ήδη φοβικός.
Που τελικά δεν τον πείραξε καθόλου είναι καλύτερα από ποτέ και συνεχίζω κανονικά την εκπαίδευση του. 🙏

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον όλους, ας τελειώσει εδώ το θέμα αυτό. 🕊️

@Stavros
@Panosfros
Κατάλαβα.. Του έβαλα και ένα φωτακι γιατί είναι πολυ σκοτεινό το δωμάτιο και δεν τον σκεπάζω. Είναι μια χαρά 2-3 μερες δεν αγριεύεται. εάν χρειαστει να τον σκεπάσω θα καλυψώ το μισώ κλουβί.
 
@Stavros απολογουμαι για τις εκφρασεις που χρησιμοποιησα. μολις εκανα εικονα μια γατα επι δυο ωρες να προσπαθει να πιασει ενα εγλωβισμενο πουλακι εχασα πραγματικα τη ψυχραιμια μου. πολυ δυσκολα γραφω σχολια και δυστυχως ετυχε σημερα. κακως το εκανα. εχετε απολυτο δικιο. δεν θα επαναληφθει
 
@Nikolma και κάτι ακόμα χρήσιμο. Το κλουβί καλό θα ήταν να είναι σε κάποια γωνιά του δωματίου. Δηλαδή η πίσω πλευρά του και μια ακόμα να είναι στον τοίχο, έτσι νιώθουν πιο πολύ ασφάλεια. Θα το δεις θα προτιμάει να κοιμάται σε αυτή την γωνία στην πιο ψηλή πατηθρα.
 
Back
Top