Διατροφή Τροφή για ορτύκια

κάθε ορτυκι πριν κάτσει στα αυγά άντε να κάνει μέχρι 12 το πολύ!
Δεν αποκλείεται να κάνει και πολύ λιγότερα...
Απλά αυτό που θυμόμουν είναι πως χρειάζεται να υπάρχει αρσενικό... κάπου κοντά...
Όπως όμως θα διαβάσεις κάτι τέτοιο οι "εδώ γνώστες" λένε πως δε χρειάζεται.
 
Δεν νομιζω να εχει να κανη αν υπαρχει αρσενικο μεσα στα θυληκα. Εχω φιλο που εχει ορτυκοτροφιο, τα αυγα τα μαζευει εκατονταδες απο οτι μου λεει ειναι θεμα τροφης και θερμοκρασιας εκει που διαβιουν τα πουλια
 
Κι εγώ παιδιά που το έψαξα σε πάρα πολλά sites, πουθενά δεν είδα να γράφει σχετικά με την αύξηση ή μείωση της συχνότητας των αυγών παρουσία ή απουσία αρσενικού.
Είδα όμως ότι πριν από τον Παγκόσμιο Πόλεμο (α; β; δεν θυμάμαι) στην Ιαπωνία είχαν καταφέρει και είχαν δημιουργήσει γραμμές ορτυκιών, άλλες για το κρέας, άλλες για την αυγοπαραγωγή και άλλες για το κελάηδημα. Οι δύο τελευταίες χάθηκαν στον Πόλεμο, και τώρα προσπαθούν να εξελίξουν την αυγοπαραγωγική σειρά για μεγαλύτερη παραγωγή, το οποίο επιτυγχάνεται σε σταθερές συνθήκες θερμοκρασίας, υγρασίας και με ειδικές τροφές.
Είναι δε λιγότερες οι απώλειες σε πτηνοτροφικές μονάδες, όταν τα ορτύκια εκτρέφονται σε μεγάλης έκτασης πεδίο (αναλόγως και του αριθμού τους φυσικά διότι υπάρχουν και όρια), παρά όταν μικρότερες ομάδες συμβιώνουν σε αναλογικά μικρότερους χώρους, αλλά αυτό έχει να κάνει με τις απώλειες πουλιών που καταπλακώνονται από άλλα, καθώς τα τελευταία προσπαθούν να διαφύγουν όταν τρομάζουν.
Τέλος, ο άγριος πληθυσμός της Ευρώπης τείνει να φθίνει, και (περιλαμβάνεται και η Ελλάδα σε αυτό που ακολουθεί) απελευθερώνουν ετησίως υβρίδια ορτυκιού (άγριο + στελέχη από εξημερωμένες σειρές) με σκοπό να εμπλουτίσουν την ύπαιθρο, το οποίο συμβαίνει συχνά ακριβώς πριν την περίοδο έναρξης του κυνηγιού (πόσο πιο γελοίοι θα μπορούσαν να είναι...), τα οποία υβρίδια προσομοιάζουν γενετικά (προφανώς με επιλεκτικές αναπαραγωγές) προς το άγριο είδος, αλλά στην τελική φαίνεται ότι αυτή ακριβώς η απελευθέρωση ασκεί πρόσθετη πίεση στον άγριο πληθυσμό.
 
Back
Top