Φροντίδα Τροφή παπαγάλου με μαμούνια, κόψιμο φτερών και λοιπές περιποιήσεις του Λάρυ

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης JohnP
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

JohnP

PB New Member
Εγγραφή
10 Μαϊ 2014
Μηνύματα
154
Πόλη
Γιαννιτσά
Καλησπέρα σε όλους,

Σήμερα ήταν μια μέρα στρες για τον Larry, μιας και πήρα επιτέλους δείγμα από πούπουλα, τα οποία έστειλα για dna ώστε να εξακριβώσω το φύλλο του, του ψαλίδισα λίγο τα φτερά(πρώτη φορά), κάναμε μπάνιο, γενική το κλουβί και απολύμανση και γενικά ήταν λίγο πολυάσχολη μέρα με αυτόν. Το θετικό είναι πως δεν άλλαξε η συμπεριφορά του όπως θα περίμενα μετά απο τόση ταλαιπωρία...
Αυτό που θέλω να ρωτήσω, το οποίο το είχα κουβεντιάσει λίγο με την Μαρία σε προηγούμενο ποστ, είναι σχετικά με την τροφή του.
Όπως είχα αναφέρει, έχω απόθεμα συσκευασμένης τροφής σε μεγάλη ποσότητα την οποία πέραν απο το κλείσιμο και τύλιγμα που κάνει το τσουβάλι, την έχω καλύψει με μαύρη σακούλα απορριμάτων. Σήμερα λοιπόν, που άνοιξα την σακούλα (για να γεμίσω έναν πλαστικό-κλειστό κουβά που έχω δίπλα στο κλουβί για να μην ανοίγω τσουβάλια συνέχεια) είδα πάνω στο τσουβάλι πολλά μικρά έντομα σαν ψείρες (του ιδίου είδους) τα οποία με ανησύχησαν. Άνοιξα στην συνέχεια την τροφή και μέσα ήταν καθαρή, αφού την έλεγξα αρκετές φορές με τα χέρια, στην συνέχεια γέμισα τον πλαστικό κουβά.
Ο προβληματισμός μου είναι ότι, τις δύο τελευταίες μέρες τον βλέπω να ξύνετε (όχι συνέχεια, αλλά αρκετά σε σχέση με πριν που δεν ξυνόταν καθόλου και αναρωτιέμαι μήπως είναι αυτά τα έντομα τον σιτηρών που μιλούσαμε σε προηγούμενο πόστ? Τον έβγαλα αρκετές φορές έξω απο το κλουβί, τον έψαξα για ψείρες (κάθισε με μεγάλη ευχαρίστηση, χωρίς αντιδράσεις), κοίταξα το κλουβί στις γωνίες (αν και τις καθαρίζω με απολυμαντικό κάθε φορά), αλλά τίποτα.
Προτείνετε να πετάξω την τροφή ή να την κρατήσω; Φυσικά θα προσέξω και τις επόμενες μέρες τις αντιδράσεις του, αλλά έχω προβληματιστεί σήμερα απο τότε που γέμισα τον κουβά με την τροφή. Να την βάλω στην κατάψυξη όπως ειπώθηκε στο προηγούμενο πόστ, είναι μεγάλη η ποσότητα δεν έχω χώρο... Τι να κάνω δεν ξέρω πραγματικά! ☹
 
Δεν έπρεπε να σκεπάσεις την τροφή με πλαστική σακκούλα απορριμάτων. Οι σπόροι πρέπει να αναπνέουν. Αν είναι ψείρες των σιτηρών δεν νομίζω (δεν είμαι σίγουρη ωστόσο) ότι πάνε πάνω στο πουλάκι.
Δίπλωσε απλά καλά το τσουβάλι με την τροφή και μην βάλεις κάτι από πάνω, εκτός ίσως κάποιο ύφασμα. Στο τσουβάλι ρίξε φύλλα δάφνης ξερής (αυτήν που βάζουμε στο φαγητό). Αυτήν που σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις, πριν την χρήση βάζε κάποια ποσότητα στην κατάψυξη δυο τρεις μέρες και μετά χρησιμοποίησέ την.
 
Γιαννη, να μην ξαναπαρεις τοσο μεγαλη ποσοτητα τροφης για ενα πουλι. Ειναι υπερβολη. Εμενα το 18κιλο σακι πελετς, μου κραταει σχεδον 4 μηνες για 4 πουλια. Αποθηκευω αρκετη ποσοτητα στην καταψυξη εξαρχης, μια ακομη στο ψυγειο και καμποση αφηνω εκτος, σε δροσερο δωματιο. Τα πελετς δεν πιανουν εντομα. Σπορια αγοραζω μικρες συσκευασιες και δινω λιγα κι οχι πολυ συχνα.
 
Εγω αγοράζω την Manitoba που έχει τα πάντα, αλλα αυτή τη φορά θα πάρω την μικρή συσκευασία για να μην έχουμε τα ίδια, το άλλο το τσουβάλι θα το στείλω, άσε σίγουρα πράματα... Πάντως σήμερα ειναι οκ δεν ξύνεται μεχρι στιγμής καθόλου.
 
Εγω αγοράζω την Manitoba που έχει τα πάντα, αλλα αυτή τη φορά θα πάρω την μικρή συσκευασία για να μην έχουμε τα ίδια, το άλλο το τσουβάλι θα το στείλω, άσε σίγουρα πράματα... Πάντως σήμερα ειναι οκ δεν ξύνεται μεχρι στιγμής καθόλου.
Μα αυτη η τροφη δεν ειναι σε μεγαλο πλαστικο κουβα;
 
Σόρρυ για την καθυστέρηση, οχι ειναι σε τσουβάλι μικρό ή μεγάλο ανάλογα τα κιλά.
 
Back
Top