Αναπαραγωγή Τσακωμός στην αναπαραγωγή lovebirds

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης jim21
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

jim21

PB New Member
Εγγραφή
9 Μαϊ 2023
Μηνύματα
8
Έχω ένα ζευγάρι lovebirds..είμαστε στην δεύτερη προσπάθεια αναπαραγωγής(πρώτη ήταν αποτυχία)..από την στιγμή που έκανε το πρώτο αυγο είχαμε επιθέσεις και μέσα στην φωλιά με τα αυγά οπότε τα χώρισα..έκανα καλά?
 
Καλησπέρα.
Πόσο καιρό είναι μαζί τα πουλάκια;
Γνωρίζεις την ηλικία τους;
Τις επιθέσεις τις κάνει το αρσενικό;
Πάντως τα lovebirds θεωρούνται κυριαρχικά πουλιά.
Η επιθετικότητα του συντρόφου λόγω προβλημάτων κυριαρχίας μπορεί να εμφανιστεί τόσο στα αρσενικά όσο και στα θηλυκά πουλιά.
Το πιο κυρίαρχο πουλί μεταξύ των δύο θα προσπαθήσει να ελέγξει το ταίρι του. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε καυγάδες και να έχει ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ή ακόμη και τον θάνατο του αδύναμου..
Ένα συνηθισμένο παράδειγμα επιθετικότητας συντρόφου που σχετίζεται με την κυριαρχία είναι όταν ο κυρίαρχος σύντροφος (συνήθως το αρσενικό) αναγκάζει το ταίρι του να παραμείνει μέσα στο κουτί της φωλιάς.
Πιστεύω ότι στην παρούσα φάση καλά έκανες και τα χώρισες.
 
Ναι περίπου ενός χρόνου είναι και τα δύο...τα έχω δει να καβαλιουντε δύο τρεις φορές..αρκετά δεμένο όλα στόμα με στόμα και ζουζουνιζματα..πριν τα αυγά το θρυλικό του έκανε κάτι μαγκιες τώρα κάνει το αρσενικό.επιδει τα παρατηρώ αρκετά πιστεύω ότι του κακοφανηκε επιδει τη θέλει για παρέα κ αυτή το μόνο που κάνει είναι κάθεται πάνω από τα αβγά
 
Back
Top