Αναπαραγωγή Τα καταφέραμε στην τέταρτη προσπάθεια αναπαραγωγής

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Dimnik
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Είναι δραστήρια, όσο γίνεται βέβαια μιας και αρκετές ώρες κάθεται στη φωλιά με τα μικρά. Εξόδους κάνει, όλο και συχνότερες για τάισμα κλπ Δεν έχει αλλάξει κάτι στη συμπεριφορά της, όμως επαναλαμβάνω ότι κάθεται στη φωλιά όλη την ημέρα για τα μικρά. Δεν την είδα ποτέ φουσκωμένη ή νωχελική στο κλαρί.
 
Εαν την επιανες,δεν ξερω τι θα σου πουν και οι πιο εμπειροι εδω,εγω θα την επιανα στο χερι μου να δω πως ειναι,εξογκωμα ?πρηξιμο? υγρο?
 
Ναι, όμως νομίζω ότι είναι επικίνδυνο. Μην ξεχνάς ότι έχει μωρά 3-4 ημερών. Φοβάμαι μην στρεσαριστεί, φοβηθεί και τα παρατήσει. Σίγουρα ένας έλεγχος διά της ψηλαφήσεως είναι απαραίτητος και θα γίνει, αλλά αργότερα.
 
ναι οχι τωρα με τα μωρα και στρεσαριστει,πιο μετα ναι,θα σου γραψουν και οι πιο εμπειροι εδω.
Καμια φορα ειναι και λιπος δηλαδη και πρεπει να του κανεις ειδικη διαιτα.
Μακαρι να βρεις την ακρη
 
Αισίως σήμερα διανύουμε της 11η μέρα και όλα βαίνουν καλώς. Κάπου εδώ όμως λογικά θα πρέπει να αντικατασταθεί η τσόχα στη φωλιά. Στο άρθρο λέει για την 11η - 12η μέρα. Η φωλιά δεν είναι ιδιαίτερα λερωμένη, ελάχιστα περιμετρικά στο επάνω τμήμα της. Τι προτείνετε και τι πρέπει να προσέξω, για παράδειγμα η κανάρα μήπως θα πρέπει να περιοριστεί στην άλλη πλευρά του κλουβιού με τυφλό χώρισμα μέχρι να ολοκληρωθεί η αντικατάσταση- μεταφορά?
 
Αύριο είναι η 15η μέρα. Υπάρχει περίπτωση η κανάρα να θελήσει νέο ζευγάρωμα, φυσικά δεν θα προχωρήσω σε πέμπτη γέννα. Στη περίπτωση αυτή θα χρειαστεί υλικό για νέα φωλιά. Αν και ακόμη δεν έχω καμία ένδειξη για κάτι τέτοιο, σκέπτομαι να δώσω λινάτσα προληπτικά προς αποφυγή μαδήματος των νεοσσών. Τι λέτε, να το κάνω?
 
Πιστεύω, ότι αν ο αρσενικός ταΐζει τα μικρά, η 2η επιλογή του άρθρου που σου παραθέτω, θα είναι μια κατάλληλη λύση για τη διακοπή της αναπαραγωγής, με αποτέλεσμα, ακόμα κι αν γεννηθούν αυγά από την κανάρα, αυτά να είναι άσπορα και όχι εν δυνάμει ζωές που θα πεταχτούν. Αλλά θα πρέπει να κινηθείς άμεσα
 
Καλημέρα. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Εξαιρετικό άρθρο, το είχα διαβάσει και παλαιότερα. Προς τα εκεί στρέφομαι και εγώ απλά δεν είμαι σίγουρος για την "κατάλληλη στιγμή " Ίσως μόλις δω ότι δεν ασχολείται πλέον με τα μικρά?
 
Πιστεύω ότι αν είναι η κανάρα να πάει σε επόμενη γέννα, αν δεν έχει ζευγαρώσει ήδη θα το κάνει από στιγμή σε στιγμή, το πιθανότερο, οπότε θεωρώ ότι θα ήταν πιο ασφαλές να τη χωρίσεις άμεσα.
 
Back
Top