Ασθένειες Τυφλό καναρίνι από καταρράκτη

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Sissy
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
ένα σημαντικό πρόβλημά του (μια αλλεργία σε κάποιους συγκεκριμένους σπόρους) που του δημιουργούσε πολλά το βρήκα μόνη μου (δε μου το είχε αναφέρει κανένας γιατρός) μετά από πολύ προσπάθεια και πάρα πολύ διάβασμα.
Σε παρακαλώ, αν έχεις την καλοσύνη, και όποτε έχεις και τον χρόνο, θα μπορούσες να μας μιλήσεις για την αλλεργία αυτη;
Με απασχολεί σε πρώτη φάση, το είδος των σπόρων, αλλά κυρίως τα συμπτώματα που παρατήρησες.
 
.. Μαριαλένα
Πατώντας πάνω στα πορτοκαλί γράμματα μεταφέρεσαι αυτόματα στο θέμα στο οποίο αναφέρονται Μαριαλένα.
Εδώ Πτηνίατροι, Ειδικευμένοι στα Πτηνά Κτηνίατροι έχουμε συγκεντρώσει κτηνιάτρους που ασχολούνται με πουλιά.
Γνωρίζω τον κύριο Δημητριάδη και έχω ακούσει για τον κύριο Ποσάντζη γιατρό του Αττικού Πάρκου.
Σε ότι αφορά τη νάρκωση, από την στιγμή που η γενική κατάσταση του πουλιού είναι καλή, πιστεύω πως δεν υπάρχει πρόβλημα (έχοντας προσωπικά παραδείγματα με ναρκώσεις από τον Ακρίβο, όπως προανέφερα).
Αυτό που θα πρέπει να συζητήσεις είναι το ποσοστό επιτυχίας που θα έχει η επέμβαση στην περίπτωση που το πουλί έχει καταρράκτη. Άποψη μου είναι (αν έχει και αποφασίσεις επέμβαση) να το καθυστερήσεις χρονικά όσο περισσότερο γίνεται δηλ όταν χάσει την όραση του ώστε σε περίπτωση αποτυχίας να μη έχει ''ιδιαίτερη σημασία'' ...
Αυτή η συζήτηση φυσικά αφορά τον οφθαλμίατρο που θα δεχτεί να το αναλάβει.
Θα είχε ενδιαφέρον να ανοίξεις ένα νέο θέμα και να μας γράψεις για την αλλεργία και σε ποιους σπόρους αναφέρεσαι, με αυτό τον τρόπο θα βοηθήσεις κάποιους που αντιμετωπίζουν-θα αντιμετωπίσουν κάτι ανάλογο 😉:)
 
Συγκλονιστική η περίπτωση σου @Sissy.. Σε θαυμάζω για το κουράγιο σου και την θέληση σου να προσφέρεις μία ποιοτική ζωή στον μικρό σου φίλο..
 
@Lelos75 Καλησπέρα σας,

έχω ένα cockatiel με καταρράκτη και στα 2 του ματάκια, με αφορμή τον παραπάνω διάλογο θα ήθελα να με βοηθήσετε εάν γνωρίζετε κάτι παραπάνω ή εάν βρήκατε κάποια λύση,
αναμένω απάντησή σας,
είμαι πολύ δεμένη με την παπαγαλίνα μου,
ζητάω την βοήθειά σας,

ευχαριστώ,
 
katerina_p καλημέρα. Τελικά ο Λέλος δεν είχε καταρράκτη από ότι φάνηκε (είχε και έχει βέβαια άλλα προβλήματα υγείας που ίσως έπαιζαν ρόλο νευρολογικό / καρδιολογικό). Αυτό που έβλεπα εγω ήταν ένας άσπρος "υμένας" που του κάλυπτε το ένα μάτι το οποίο μέσα σε 3-4 περίπου μήνες έφυγε σιγά σιγά μόνο του και δεν το πίστευα ούτε εγώ η ίδια. Σε πτηνίατρο πήγαμε (κα Γκρευ στη Μεσογείων, Ν. Ψυχικό) αλλά όχι για τα μάτια τελικά.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Καλημέρα σε όλους,

Βρήκα κτηνίατρο οφθαλμίατρο που ειδικεύεται και στα εξωτικά ζώα, πτηνά. Μου είπε ότι αναλαμβάνει το χειρουργείο. θέλει πρώτα να δει το πουλάκι που σημαίνει ότι πρέπει να ταξιδέψω από Αθήνα Θεσσαλονίκη για να το δει και να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε. Φυσικά μου είπε να το σκεφτώ εάν θα πάρω το ρίσκο μιας αποτυχίας λόγω νάρκωσης και χειρουργείου. Δεν ξέρω τι να κάνω... είμαι προβληματισμένη, έχω ένα πουλάκι με καταρράκτη και στα 2 ματάτια..στο ένα έχει προχωρήσει.. αλλά φοβάμαι μια πιθανή απώλεια..
 

Σχετικά θέματα

Back
Top