Ασθένειες Τυφλό περιστέρι δεν τρώει

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Alislv
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Alislv

PB New Member
Εγγραφή
20 Φεβ 2021
Μηνύματα
3
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα σας,

Έχουμε έναν περιστερώνα με λευκά περιστέρια. Κάποια γέννησαν πριν περίπου ένα μήνα και παρατηρήσαμε πως ένα από τα μικρά είχε θέμα με το μάτι του και δεν έτρωγε. Το φέραμε μέσα στο σπίτι και το ταιζουμε εμείς αυγό (πρέπει να του ανοίγουμε τ στόμα) και νερό αλλιώς δεν τρώει καθόλου. Σε σχέση με τα αδέρφια του είναι υποαναπτυκτο και ενώ έχουμε προσπαθήσει να το επανενταξουμε με τα άλλα απλά κάθεται στο πάτωμα και κοιμάται. Αρχικά θέλω να ρωτήσω αν θα μάθει ποτέ να τρώει μόνο του. Επίσης αν κάποιος έχει εμπειρία πάνω σε αυτό ποια είναι η καλύτερη λύση έτσι ώστε το περιστέρι να ζήσει μια φυσιολογική ζωή.

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
 
Δυστυχώς αυτά τα πουλιά δεν έχουν καμία τύχη. Πρέπει να "φεύγουν", όσο και να φαίνεται κακό είναι η φυσική πορεία των πραγμάτων. Τώρα αυτό το κομμάτι της εκτροφής σου πρέπει να σε προβληματίσει. Εμένα τουλάχιστον το έκανε. Εδώ και "πολλά" χρόνια με ανησυχεί η ενδοπαραγωγή στα κουμάσια (κλειστά κουμάσια). Άλλοι εκτροφείς αναφέρουν "δεν γνωρίζω, άλλοι λένε "δεν μας συνέβη ποτέ" κλπ, κλπ. Όμως στα λευκά παρουσιάζονται τέτοια προβλήματα όταν "σφίξουν" οι ενδοπαραγωγές. Κλειστο-α μάτια, διπλά δάκτυλα, πόδι χήνας κλπ. Τις περισσότερες φορές δεν είναι κάτι σοβαρό (διπλοδάκτυλο), άλλες όμως όχι (παραμορφώσεις). Δες το θέμα με πιο ανοιχτό ορίζοντα, ώστε να έχεις καλύτερά στοιχεία. Εξάλλου κανείς δεν ξέρει τα πουλιά σου όπως εσύ. Καλή συνέχεια.
 
Καλησπέρα!

Ευχαριστώ για την απάντηση, είναι οικόσιτα με ανοιχτο περιστερώνα και πετάνε ελεύθερα. Σκεφτόμουν μήπως του φτιάξω ένα δικό του χώρο στην αυλή έτσι ώστε να μπορεί να ζήσει εκεί. Απλά και πάλι αναρωτιέμαι αν θα μάθει ποτέ να τρώει μόνο του...
 
@gianniskilkis Γιάννη προφανώς και δεν θα πετάει και θα ζει σε κλουβί. Πολλά τυφλά πουλιά ζούν μια χαρά στην αιχμαλωσία. Το πρόβλημα εδώ φαίνεται να είναι το ότι δεν είναι ικανό να τραφεί μόνο του κι όχι η απώλεια όρασης.
 
Φοίβο αυτά είναι αλληλένδετα . Το αποτέλεσμα όμως είναι ένα, δεν μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί και στο τέλος θα "φύγει" . Θα γίνει θήραμα, θα γίνει βάρος , θα βρει κάνα μπελά και θα τραυματιστεί ... στο τέλος θα φύγει. Εκτός και έχουμε ένα πουλί που το ταΐζουμε , το ποτίζουμε , το καθοδηγούμε να κινείται κλπ. Δεν ξέρω κατά πόσο γίνεται. Δεν είναι καναρίνι, είναι ένα ελεύθερο πουλί και θα μαραζώσει. Να φανταστείς πως ούτε στα εύκολα δηλαδή στην φωλιά, σαν μικρό γιαβρί , δεν τα πήγε καλά . Πως θα τα πάει αργότερα ; Εγώ δεν θα το άφηνα . Καλή συνέχεια .
 
Καλησπέρα,

Σας ευχαριστώ όλους για το χρόνο π διαβάσατε τους προβληματισμούς μου. Έψαξα και στ ίντερνετ στο εξωτερικό υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που φροντίζουν τυφλά περιστέρια δυστυχώς όμως τα περισσότερα που βρήκα ήταν σε γλώσσες που δεν γνωρίζω οπότε κατάφερα να καταλάβω ελαχιστα. Σχετικά με το να φύγει το πουλί καταλαβαίνω απόλυτα πως το λέει ο @gianniskilkis βέβαια πως θα μπορούσα να σκοτώσω ένα μικρό περιστέρι; Οπότε πλέον συζητάμε για την καλύτερη δυνατή προσέγγιση όσο μπορεί να ζήσει έτσι. Αν υπάρχει κάποιος με παρόμοια εμπειρία με τυφλό πουλί που του έμαθε αυτός να τρώει θα ήμουν ευγνώμων. Από εκεί και πέρα δυστυχώς δεν το θεωρώ ουσιαστικό να συνεχιστεί η συζήτηση σχετικά με την θανάτωση του καθώς δεν είναι κάτι που είμαι πρόθυμη να κάνω και να πάρω μέρος σε αυτό.

Ευχαριστώ πολύ!
 
Αν εισαι διατεθειμένη να αφιερωσεις τον απαιτουμενο χρονο αλλα και χρημα μπορεις να το προσπαθησεις,ειτε η χαρα ειτε η λυπη θα ειναι δικια σου.

Πρακτικά ομως η αποψη του Γιαννη @gianniskilkis αν και κυνική ειναι προς την σωστη κατεύθυνση.
Η ευθανασία,δυστηχω,ειναι πολλες φορές η μονη λυση.
 
Η ευθανασία είναι αναγκαία σε περιπτώσεις που το ζώο βασανίζεται είτε από πόνους κάποιου χτυπήματος ή κάποιας ασθένειας είτε αργοπεθαίνει, στην συγκεκριμένη περίπτωση εφόσον δεν ξέρουμε αν το ζώο πονάει και υπάρχει η δυνατότητα να το φροντίσουν όπως χρειάζεται θεωρώ ότι δεν υπάρχει λόγος συζήτησης για ευθανασία, σε κανέναν τυφλό άνθρωπο δεν θα στερούσαμε το δικαίωμα να ζήσει. Ας κάνει η φύση την επιλογή της για την ζωή του πουλιού
 
@Tony Forpus ναι.. εννοώ για το αν η φύση θα του δώσει την δύναμη να ζήσει τυφλό με την βοήθεια που χρειάζεται ή αν θα είναι ένα αδύναμο φιλάσθενο πουλάκι που δεν θα αντέξει πολύ
 
Back
Top