Γενικά Τo καναρίνι κελαηδάει το πρωί πολύ δυνατά και μου κάνουν παράπονα

mpampis007

PB New Member
Εγγραφή
12 Ιουν 2009
Μηνύματα
5
Πόλη
Αθήνα
Λοιπόν έχω ένα σοβαρό πρόβλημα... Το καναρίνι μου (το ένα απο τα δύο) εκτός απο το οτι δεν κελαηδάει και τόσο μελωδικά έχει εφαρμώσει ένα σύστημα να μας ξυπνάει κάθε πρωί κατα τις 6.30! Τότε κελαιδάει ΤΟΣΟ δυνατά που εκτός του οτι μας ξυπνάει, ξυπνάει και τους άλλους ενοίκους στην πολυκατοικία... Και αυτοί με την σειρά τους μας "κελαιδάνε" με τον δικό τους τρόπο..
Έχω απογοητευτεί. Στην αρχή πίστευα οτι είναι κατι παρωδικό αλλα κλείνει μήνα τώρα... Δοκίμασα να βάλω τα καναρίνια μου (έχω δύο) σε μακρινα κλουβιά για να μην βλέπονται καθώς είναι και τα δύο αρσενικά και δεν τα πήγαιναν καλά μεταξύ τους.Αλλά τίποτα.. Εντωμεταξύ το άλλο καναρίνι έχει πέσει μάλλον σε μελαγχολία και δεν τραγουδάει καθόλου. Τί μπορώ να κάνω;
 
Εεεε κανονικα αυτο δεν ειναι προβλημα!
Υπαρχουν απειρα ποστ που ρωτανε γιατι δεν κελαηδανε τα καναρινια τους..
Εσυ θα επρεπε να χαιρεσαι...Αλλα αν ειναι προβλημα για εσας για τα καναρινια ειναι απολυτα φυσιολογικη συμπεριφορα!
Δικια μου γνωμη ειναι να τα ανταλλαξεις με παραδεισια ζεβρακια που εχουν πολυ απαλους τονους και δεν ακουγονται πολυ πολυ..

.. Εντωμεταξύ το άλλο καναρίνι έχει πέσει μάλλον σε μελαγχολία και δεν τραγουδάει καθόλου

Μηπως δεν του αρεσε εκει που το εβαλες;

Έχω απογοητευτεί. Στην αρχή πίστευα οτι είναι κατι παρωδικό αλλα κλείνει μήνα τώρα...

Και που εισαι ακομα...Αυτο θα γινεται σχεδον για παντα..
 
Αν γινεται τοσο ενοχλητικο το κελαηδημα του και εχεις προβλημα το βραδυ βαλτον μεσα και βγαλτον στης 8 το πρωι τοτε θα αρχισει να τα λεει γιατι τοτε θα εχει ξημερωσει γιαυτον.
 
βγαλτον στης 8 το πρωι τοτε θα αρχισει να τα λεει γιατι τοτε θα εχει ξημερωσει γιαυτον.

Αρη και μεσα θα κελαηδαει!
Τα δικα μου οταν τα ειχα μεσα κελαηδουσαν κανονικοτατα απο τις 6μιση...
Εκτος αν ειναι τελειως σκοτεινο το δωματιο...
 
Βεβαια ειχα κλειστο το παντζουρι

Ειναι σκοτεινα γι αυτο..
Ας κανει αυτο ο φιλος με το προβλημα..
Τα δικα μου εβγαζαν την νυχτα στο σαλονι και κουζινα κι εμπαινε φως...
 
Ευχαριστώ πολύ παιδιά για την αμεση απάντηση! Τελικά αυο το φόρουμ δουλεύει έτσι;-) θα δοκιμάσω όλες τις λύσεις και θα ποστάρω στην συνέχεια τα αποτελέσματα..
 
με το καλο να βγαλεις ακρη και να μην ξαναεχεις "προβλημα" με το πουλι το πανι απο πανω θα βοηθησει. Αν ειναι δυνατον ομως, να αρχιζει να μας ενοχλει και ο ηχος απο τα πουλια, αν παω στο χωριο και ακουσω κοκορα απο της 5,30 νιωθω οτι ολα πανε καλα και οτι δεν εχω χασει τα παντα απο την φυση. (βεβαια τελευταια δεν εχουν κοκορια).
 
εαν έχεις 2 μπαλκόνια στο σπίτι σου μπορείς τότε να ξεχωρίσεις τελείως τα καναρινάκια,ωστέ να μην μελαγχολεί ο παλιός, αλλιώς βάλε το ένα κλουβάκι πάνω και το άλλο κάτω να μην βλέπονται καθόλου.
 
  • Like
Αντιδράσεις: danai
Συμφωνώ μαζί σου Νίκο όμως όταν δίνεις εξετάσεις στο σχολείο είναι κάπως ενοχλητικό να ξυπνας στις 6.30. Για τους γείτονες τι να πω και γω.. Η αλήθεια είναι πως είναι λίιιγο υπερβολικοί... Εγώ όμως το έχω δίπλα στο παράθυρό που είναι δίπλα στο κρεβάτι μου... Δύσκολα περνάει απαρατήρητη η φωνή του... ;-)
 
8 το πρωι μπορει να το βγαζει το πανι, δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα, αλλα και παλι μπορει να το βαζει μεσα το βραδυ και το πρωι οχι πολυ νωρις να ξαναβγαινει εξω. Για το μεσημερι δεν κανουν παραπονα;
 
Ο δικός μου στο μπαλκόνι επίσης αρχίζει το τραγούδι κάθε μέρα μετά τις 6 και παρόλο που δεν είναι ιδιαίτερα μελωδικός εμένα μου αρέσει πάρα πολύ αφού νιώθω ότι ξυπνάω μέσα στη φύση.. Ευτυχώς υπάρχουν αρκετοί γείτονες με καναρίνια κ καρδερίνες στα τριγύρω διαμερίσματα και δε φαίνεται να ενοχλείται κανείς προς το παρόν..
 
Το μεσημέρι περιέργως δεν κάνουν παράπονα! Δέν κελαιδάει βέβαια δυνατά τότε.. Πάντως για το θέμα του καλύματος στο κλουβί και εγώ έχω ενδοιασμούς.. Θα το δοκιμάσω αλλά με ένα λεπτό πανί (που θα κάνει σκιά εννοείται) και θα δω τα αποτελέσματα...
 
Παιδιά επειδή είμαι πολύ νέος κάτοχος (ενός μηνός μόνο), το κλουβί δεν το σκεπάζουμε το βράδυ το καλοκαίρι, λόγω ζέστης;

Εγώ μέχρι τώρα το σκέπαζα 2200 - 0700. Πρέπει να σταματήσω λόγω ζέστης;
 

Σχετικά θέματα

Back
Top