Αναπαραγωγή Υιοθεσία αυγού κόκατιλ απο ζευγάρι μπάτζι



Τζωρτζινα παω να σκασω απο την στεναχωρια μου.Αυτο που σου πα ομως ισχυει.
 
Φωτη μου δεν χρειάζεται να στεναχωριέσαι! Εσυ απο την μεριά σου έκανες οτι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν και αυτό φανηκε απο το γεγονός οτι το αυγό εκκολάφθηκε και εμφανιστηκε το μωρό. Απο κει και πέρα ισως να συντελεσαν παραγοντες που δεν εχουν να κανουν πια με τον ανθρωπο, αλλα με την φύση.
Θα μπορουσα να εχω αναλαβει εξαρχης το τάισμα του νεοσσού κατι που όμως το θεωρούσα πολύ επικίνδυνο γιατι ηταν μολις μια ημέρας και ισως να εκανα μεγαλυτερο κακό λόγω απειρίας σε τάισμα παπαγάλων. Ασε που αν συνέβαινε το μοιραίο παρόλα αυτα, θα ένιωθα αποκλειστικά την ευθύνη...

Δεν είναι κάτι ευχάριστο οταν χάνεται μια ψυχούλα, αλλα δυστυχώς και οι απώλειες σε τοσο εύθραυστα και λεπτεπίλεπτα πλασματακια είναι αναμενόμενες. Ο θάνατος είναι μέσα στην ζωή και πρέπει να τον αποδεχόμαστε σαν μια εμπειρία που μας δυναμώνει και μας κανει πιό υπεύθυνους και δυνατούς.
 
Πολυ κριμα Τζωρτζινα! ☹ Δεν πιστευω οτι η μαμα του το ξεχωρισε, αν ηταν ετσι γιατι το ταισε στην αρχη;
Εσεις κανατε οτι μπορουσατε. 😉

... Δεν είναι κάτι ευχάριστο οταν χάνεται μια ψυχούλα, αλλα δυστυχώς και οι απώλειες σε τοσο εύθραυστα και λεπτεπίλεπτα πλασματακια είναι αναμενόμενες. Ο θάνατος είναι μέσα στην ζωή και πρέπει να τον αποδεχόμαστε σαν μια εμπειρία που μας δυναμώνει και μας κανει πιό υπεύθυνους και δυνατούς.

Εχεις απολυτο δικιο σε αυτα που λες.
 
κριμα... και εγω λυπηθηκα... Οντως μπορει να ισχυει οτι δεν το αναγνωρισε τελικα. μπορει και απο την φωνουλα του.. και το ταϊσμα τοσο μωρο εχει πολλους κινδυνους και θελει να εισαι απο πανω συνεχεια. και εμενα μου εχει συμβει αλλα στην παπιτσα μου που ηταν πολυ πειρωμενη και της βαλαμε αυγα κοτας ολα πηγαιναν καλα μεχρι που ηταν να σκασουν τα μωρα τελευταια μερα και ακουγε διαφορετικες φωνες μεσα και μου τα παρατησε η ατιμη...
 
Κρίμα για την κατάληξη ☹
Πιστεύω όμως ότι λογικά ήταν αναμενόμενο, λόγω της λιγοστής σχετικά με τις ανάγκες του, τροφής που του έδινε η θετή του μητέρα και όχι μόνο. Πιθανόν τα δικά της "υγρά" αυτά που μετατρέπουν την στερεά τροφή σε "κρέμα" να μην ήταν κατάλληλα για το κόκατιλ, ή και ακόμη να ήταν εντελώς ακατάλληλα για το δικό του στομάχι.
Συγνώμη που το λέω, αλλά ίσως είναι καλύτερα αυτή η κατάληξη, από την άλλη πιθανή τραγική κατάληξη όλων ή των περισσοτέρων νεοσσών μπάτζι.
Διότι άν φανταστούμε ότι επιζούσε για 5 ας πούμε ημέρες. Τότε εκτός του ότι θα είχε ανάγκη όλης της τροφής που θα προοριζόταν για τα μπάτζι, θα τα σκέπαζε και πιθανόν να τα έσκαγε με τον όγκο του και να τους προκαλούσε και θανάσιμα τραύματα.
Άσε που σίγουρα θα κούραζε πολύ και την θετή του μητέρα και ίσως να είχε και αυτή τραγική κατάληξη.
 
Αρχικα θελω να πω ενα μεγαλο μπραβο και στους δυο σας Τζωρτζινα και Φωτη.Φωτη εκανες οτι καλυτερο μπορουσες.Λυπηθηκα παρα πολυ για το χαμο του μικρου! Τζωρτζινα να χαιρεσαι τα μπατζακια σου!
 
Μιλτιαδη οντως ηταν ρισκο αλλα μην το παρακανουμε κι ολας.Αλλωστε το κοκατιλ γεννηθηκε τριτο. Πρωτα γεννηθηκαν 2 μπατζι. Σε 5 μερες το κοκατιλ δεν θα χε τεραστια διαφορα απο τα αλλα μωρα μπατζι. Κι ουτε η θηλυκια θα πεθαινε γιατι η Georgina θα το μεγαλωνε εκεινη με κρεμα καποια στιγμη.Απλα περιμενε να περασουν λιγο οι μερες.
 
κριμα. Εγω πιστευω οτι εφταιγε η διατροφή. Γιατι άλλη τροφή θέλουν τα μπατζι και άλλη τα κοκατίλ. Η ισως να μην ηταν επαρκής αυτη που του εδινε η μαμά μπάτζι.
 
Δεν εχει και τραγικη η διαφορα στην τροφη τους...
Ισως δεν επαιρνε επαρκη ποσοτητα!
Οπως και να χει αξιζε η προσπαθεια...
Μακαρι να μην ειχε τετοια καταληξη αυτο το πολυ χαρουμενο θεμα...
 
Κριμα βρε Γιωργια μου.. Τι να πω!
Χτες διαβασα τα ευχαριστα και πραγματικα χαρηκα που ολα πηγαν καλα και σημερα τωρα αυτο;!
Πολυ λυπαμαι, συμφωνω με τν Ανεστη...
 
Κριμα ρε Τζωρτζινα! Και εγω με το που διαβασα το θεμα σου χαρηκα παρα πολυ! Τι ηθελα και πηγαινα στην δευτερη σελιδα;Ειναι ενα θλιβερο γεγονος αλλα μην στεναχωριεσαι! Εχεις τα μικρα μπατζακια που σου χαρισε το ζευγαρακι σου! Ευχομαι να πανε ολα καλα, να μεγαλωσουν, να ειναι υγειεστατα και να τα χαιτρεσαι καθε λεπτο που θα περνας μαζι τους! Καλη δυναμη!
 
Back
Top