Φροντίδα Υπάρχει κίνδυνος για τα καναρίνια από τις υψηλές θερμοκρασίες;

mioannou

PB New Member
Εγγραφή
19 Νοε 2018
Μηνύματα
163
Πόλη
Αθήνα
Γεια σας!
Θα ήθελα να ακούσω την άποψη σας για τις υψηλές θερμοκρασίες μιας και αυτές τις μέρες έχει πολύ ζέστη.
Επηρεάζει αυτό τα καναρίνια μας; Μπορεί να γίνει επικίνδυνο; Πώς το αντιμετωπίζουμε;
 
Γειά σου Μυρτώ! Κοίτα, γενικότερα τα πουλιά δεν αντιδρούν όπως εμείς στην ζέστη και στο κρύο. Όταν κάνει ζέστη έχουν την ικανότητα να ρυθμίζουν την θερμοκρασία του σώματος τους ενώ όταν κάνει κρύο μπορούν να την διατηρούν σταθερή. Το πτερωμα των πουλιών είναι ο καλύτερος θερμομονωτικός αγωγός. Ναι μεν ζεσταίνονται ή κρυόνουν αλλά σε καμία περίπτωση όπως εμείς. Πιστεύω πως εάν το έχεις σε σκιερό, δροσερό μέρος θα είναι οκ. Σε καμία περίπτωση μην του βάλεις μπανιέρα το μεσημέρι έχοντας την ιδέα ότι έτσι θα δροσιστεί. Ανοίγει τότε το πτερωμα των πουλιών με αποτέλεσμα να διαπερνάει το σώμα του ή ζέστη. Δεν έχεις ιδέα πόσο τα ταλαιπωρεί αυτό. Αν θες να του βάλεις μπανιέρα να το κάνεις είτε τις πρωινές ώρες είτε τις απογευματινές.
 
Δεν πιστευω προσωπικά ότι διατρέχουν κάποιον σοβαρό κίνδυνο. Βέβαια δεν είναι και ότι καλύτερο. Δροσερό μέρος καθαρό νεράκι δύο φορές τη μέρα η αλλαγή για νσ έχουν συνέχεια δροσερό νερό και λαχανικά. Το πρωί ένα καλό μπανακι. Αυτά ακολουθώ εγώ τουλάχιστον.
 
Καλό θα είναι να παρακολουθούμε την συμπεριφορά τους και να πράττουμε αναλόγως.
Σε προηγούμενη χρονιά με καύσωνα αρκετές ημέρες παρατήρησα ότι τα πουλιά στέκονταν στις πατήθρες καμπουριασμένα, το νερό το άλλαζα και σε μισή ώρα είχε ζεσταθεί.
Η εκτροφή μου είναι σε μπαλκόνι.
Μετέφερα τα κλουβιά στο κλιμακοστάσιο του σπιτιού που ήταν πιο δροσερά και τα πουλιά άρχισαν να στέκονται φυσιολογικά.
Επίσης μεγάλη προσοχή χρειάζεται στα air condition, δεν πρέπει να αφήνουμε κλουβιά κοντά στις εξωτερικές μονάδες air condition γιατί βγάζουν θερμό αέρα και χειροτερεύουν την κατάσταση.
 
Το πτερωμα των πουλιών είναι ο καλύτερος θερμομονωτικός αγωγός. Ναι μεν ζεσταίνονται ή κρυόνουν αλλά σε καμία περίπτωση όπως εμείς.
Ευχαριστώ για τις χρήσιμες συμβουλές, το έχω υπόψιν μου για το πρωινό μπάνιο, ας ελπίσουμε να μην συνεχιστούν τόσο ψηλές θερμοκρασίες
[automerge]1562345620[/automerge]
Το πρωί ένα καλό μπανανάκι

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια
[automerge]1562345762[/automerge]
Επίσης μεγάλη προσοχή χρειάζεται στα air condition, δεν πρέπει να αφήνουμε κλουβιά κοντά στις εξωτερικές μονάδες air condition γιατί βγάζουν θερμό αέρα και χειροτερεύουν την κατάσταση.
Προς το παρόν δεν έχω παρατηρήσει κάτι γιατι λόγω πραγματικής έλλειψης χώρου το εχω κοντα(όχι σε σημείο να υπάρχει μεγάλος κίνδυνος) με το air condition. Αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω κάτι καλύτερο! Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Εάν δεν δέχονται άμεσα το ηλιακό φως και το φτέρωμά τους είναι καθαρό, τότε όπως περιγράφεται και στο άρθρο https://community.petbirds.gr/threads/Το-μπάνιο-στα-πτηνά.33165/ δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο ακόμη και για τις ακραία μεγάλες ή μικρές θερμοκρασίες της πατρίδας μας.
Αν όμως παρατηρηθεί οποιαδήποτε ανησυχητική συμπεριφορά στις λίγες μέρες που υπάρχουν "ακραίες" καιρικές καταστάσεις καλό είναι να μεταφέρουμε τα πουλιά στο περιβάλλον μας (στο χώρο μας) που οπωσδήποτε υπάρχει προστασία.
Έτσι λοιπόν τις πάρα πολύ ζεστές ώρες του καλοκαιριού όπως αντίστοιχα και τις πάρα πολύ παγωμένες του χειμώνα... καλό είναι να μεταφέρουμε τα πουλιά σε χώρους με ελεγχόμενες συνθήκες.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Back
Top