Αναπαραγωγή Υπάρχει πιθανότητα να είναι και τα τέσσερα έμβρυα νεκρά στα αυγά;

kanarinia-one-love

PB New Member
Εγγραφή
19 Ιαν 2016
Μηνύματα
52
Πόλη
Κοζάνη
Λοιπον εχω 4 αυγα τα οποια ειναι στις 15 μερες και δεν εχουν σκασει ακομα, τα αυγα ειναι και τα τεσσερα γεματα τα κοιταξα στις 7 μερες... Υπαρχει πιθανοτητα να ειναι και τα τεσσερα νεκρα; Δεν ειναι ουτε 2 σκουφατα ουτε 2 κυριαρχα και ουδεμια σχεση γονιδειων μαζι τους.. Συμβουλεψτε παιδια γιατι χανομαστε...
 
Θα σε παρότρυνα να αφήσεις τρεις μέρες ακόμη τα αυγά... καθώς και να μην τα "ενοχλείς" αυτές τις μέρες.
Συμβαίνει στις πρωτάρες κυρίως μητέρες στην πρώτη γέννα αυγών... κι ενώ η κανάρα κάθετε πάνω στα αυγά... Να μην ανεβάζει θερμοκρασίες επώασης αμέσως και απλά να τα συντηρεί.
Έτσι λοιπόν η επώαση καθυστερεί μια δυο ίσως και παραπάνω μέρες και κατά συνέπεια και η εκκόλαψη.
Θεωρώ πως σε μια δυο μέρες θα έχουμε νεότερα από τους νεοαφιχθέντες φτερομπόμπιρες.
Να μας κρατάς ενήμερους.
 
να αφήσεις τρεις μέρες ακόμη τα αυγά... καθώς και να μην τα "ενοχλείς" αυτές τις μέρες.
ο κος Μισαλούρης, αγαπητέ φίλε Στέργιο, σου έδωσε την καλύτερη συμβουλή! Εγώ απλά θα ήθελα να σου πω πως όσο λιγότερο ενοχλείς την φωλιά της πρωτάρας μανούλας.. Τόσο θα μεγαλώνει και το ποσοστό μιας επιτυχούς γέννας.
σου εύχομαι ολόψυχα να πάνε όλα καλά!
 
Στέργιο εύχομαι να σκάσουν τελικά τα μικρά μπομπιράκια! Εσωτερική ή εξωτερική εκτροφή; Συνήθως όταν τα έχουμε σε κρύο περιβάλλον τα μικρά αργούν να σκάσουν..
 
Η υπομονη ειναι αρετη αλλα εγω δεν την εχω
τότε κοίτα πολύ απλά το ένα μικρό που ήδη έσκασε μύτηκαι αναλογίσου.. Την έχεις ή δεν την έχεις την υπομονή;
αν την έχεις, η πρωτάρα μανούλα θα σε ανταμείψει.. μην την στρεσάρεις, σε παρακαλώ! άσε την να βρει το δρόμο της..ως μαμά πλέον!👍 η φύση ξέρει..
 
Η υπομονη ειναι αρετη αλλα εγω δεν την εχω :)
Αν είναι απ τις πρώτες φορές που ζευγαρώνεις και βλέπεις μικρά είναι απολύτως λογικό! Μετά θα περιμένεις καρτερικά και θα κάνεις πολύ υπομονή! Αυτό που δεν αλλάζει είναι το συναίσθημα όταν αντικρύζεις το γυμνό και τυφλό σκουληκάκι στη θέση του ενός αυγού! Μαγική στιγμή ανεκτίμητης αξίας!
 
Πραγματικα ανεκτιμητη στιγμη, ειχα παλια καναρινια μιλαμε στα 15 μου, μετα ασχολειθηκα με τα παπαγαλακια, αλλα καθε φορα για μενα η γεννηση ειναι μαγικη, ναι εχει μπανιερα μεσα, φτασαμε σε σημειο τα καναρινια μας να περνανε καλυτερα απο εμας :)
 
Παιδια για ακουστε λιγο,το ενα βγηκε χτες κανενα αλλο ομωσ δεν βγηκε ακομακαι τα 4 τα ειχα αλλαξει με πλαστικα και αρχισε να τα κλωσαει ολα μαζι, τι κάνω;
 
Παιδια για ακουστε λιγο,το ενα βγηκε χτες κανενα αλλο ομωσ δεν βγηκε ακομακαι τα 4 τα ειχα αλλαξει με πλαστικα και αρχισε να τα κλωσαει ολα μαζι, τι κάνω;
Δεν μπορείς να κάνεις κάτι.
Λογικά αύριο θα βγουν μερικά ακόμη.
Μέχρι τότε υπομονή και μην ενοχλείς.
 
Back
Top