Ασθένειες Υπάρχει πρόβλημα στα πόδια του;

Pavlos Kiriakou

PB New Member
Εγγραφή
27 Ιουλ 2019
Μηνύματα
549
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα, θα ξανανοίξω το θέμα με ένα καναρίνι που φιλοξενεί ο αδελφός μου λόγω διακοπών του ιδιοκτήτη του.

Νομίζω ότι πάσχει από υπερκεράτωση αλλά δεν έχω καί τόσο πολύ εμπειρία για να είμαι απόλυτα σίγουρος, πληγές δεν βλέπω να έχει.

Είναι άρρωστο ή μου φάνηκε τελικά;

IMG_20190815_134042~2.webp
 
Φαίνεται να έχει λίγα ακαρεα. Μια θεραπεία με επιθολ για λίγες μέρες και θα είναι κομπλέ τα πόδια του. Αν δεν σου είναι κόπος φρόντισε να ενημερώσεις το φίλο του αδερφού σου για τις ξύλινες πατήθρες, την συσκευασμένη τροφή, την καλή διατροφή με χορταρικά και την αλλαγή της πέτρας με σουπιοκοκαλο.
 
Γιάννη ευχαριστώ θα ενημερώσω, και μάλλον θα εφαρμόσω εγώ με τον αδελφό μου την θεραπεία, γιατί ο φίλος έρχεται σε μία εβδομάδα.

Είναι καλό όλο αυτό που έχει στηθεί εδώ λειτουργεί σαν μια γραμμή SOS.
Δεν έχει ωράριο λειτουργίας ούτε Σαββατοκύριακα ούτε αργίες, οποίος έχει χρόνο βοηθάει.
Να είστε καλά καλό βράδυ.
 
Παύλο, εφαρμόζετε λίγη κρέμα epithol κάθε βράδυ πριν κοιμηθεί, χρησιμοποιώντας τον αντίχειρα και τον δείκτη σας, κάνοντας ελεφρυ μασάζ στα πόδια, στην πατούσα και γύρω από τα δάκτυλα, φροντίζοντας κατα το δυνατό να μην λερώνετε το φτερωμα του πουλιού. Όμως καλό θα ήταν καθημερινά να αλλάζετε τις πατηθρες, όποτε θα αγοράσετε μαζί με την κρέμα και νέες πατηθρες, ώστε να τις εναλασσετε κάθε βράδυ ( πλένοντας αυτές που θα αντοκαθιστατε) κι επιπρόσθετα με ένα πανάκι θα πλένετε και το κλαδάκι της κάθε ταΐστρας και ό,τι άλλο μπορείτε, ώστε το πουλάκι να μην επαναπροσβληθει. Δώστε και πράσινα λαχανικά όσο συχνά γίνεται. Καλή επιτυχία.
 
Αυτο που πρεπει να προσεξεις ειναι να βαζεις την epithol με αναππδη φορα, δηλαδη απο τα δαχτυλα προς το το πελμα γιατι πρεπει να μπαινει μεσα στις φωλιδες που δημιουργουν τα ακαρεα.
 
Συμφωνώ με τον Αντώνη, και θα ήθελα να προςθέσω ότι η epithol μετά από περίπου δυο εφαρμογές θα μαλακώσει τις φολιδες του δέρματος αρκετά ώστε να επιμείνεις στη με αντίθετη φορά εφαρμογή της κατά τη διάρκεια του μασάζ που θα κάνεις, χωρίς να ενέχεται ο κίνδυνος δημιουργίας αμυχών στο δέρμα, κάτι που δυνητικά θα μπορούσε να συσχετιστεί με πρόκληση μόλυνσης στο πόδι. Οπότε, τις πρώτες ημέρες το μασάζ με αντίθετη φορά θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα ήπιο. Μετά οι φολιδες θα αρχίσουν να ξεκολλούν μόνες τους.
 
Αν δεν σου είναι κόπος φρόντισε να ενημερώσεις το φίλο του αδερφού σου για τις ξύλινες πατήθρες
Οι συγκεκριμένες πατήθρες που υπάρχουν ήδη στο κλουβί, είναι καλοσχεδιασμένες και χρησιμοποιούνται ιδιαιτέρως σε πουλιά νωθρά (Γκλόστερ-Νόριτς-Κρεστ). Χαμηλά πλαϊνά, για να μην αγκαλιάζουν οι φάλαγγες παρά μόνον τα νύχια, πλακέ τμήμα στην επιφάνεια για να αποφεύγεται η άμεση επαφή στα σημεία που δημιουργείται η ποδοδερματίτιδα και να υπάρχει καλύτερη στήριξη.Εκείνο που χρειάζεται είναι ένα συχνό πλύσιμο.
Υ. Γ Ενα σουπιοκόκκαλο είναι πολύ καλύτερο απο τον ασβέστη που υπάρχει.
 
Καλησπέρα τόρα κατάφερα να κλέψω λίγο χρόνο για να ασχοληθώ.
Το πήρα υπό την εποπτεία μου το θέμα.
Του άλλαξα κλουβί γιατί ήταν ένοικος διπλής ζευγαρώστρας, είναι λίγο μικρό αλλά για τίς ανάγκες τίς θεραπείας ας κάνει υπομονή, του έβαλα ξύλινη πατύθρα και καθάρισα πολύ καλά το κλουβί.
Του έβαλα αλοιφή και τού έκανα μασάζ στα δάχτυλα για να σκορπίσει η αλοιφή.

Ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον.
Μάκη όντως αυτό το καναρίνι το αγόρασε για Γκλόστερ ( βουλωμένο γράμμα διαβάζεις). Είναι καθαρό Γκλόστερ;

IMG_20190816_211821~2.webp
 
Είναι η τρίτη φορά που του βάζω αλοιφή όσο καί αν προσπαθής στο τέλος του λερώνεις τα φτερά του γιατί τινάζετε, είναι μία επίπονη διαδικασία για τόν άνθρωπο και το πουλί, αντιδρά από ένστικτο, με το τρίψιμο φεύγουν κομμάτια από το κερατοειδή ιστό του ποδιού αλλά γίνεται σταδιακά, δεν ξέρω αν είναι όλα καλά συνεχίζω και βλέπω αποτέλεσμα.
Το πουλάκι τελευταία κάθεται στον πάτο του κλουβιού.
 
Με την Epithol έχω δει μια πολύ ελάχιστη διαφορά της τάξης του ένα 10%, όπου μετά πάλι επανέρχεται. Τζάμπα καθημερινό στρεσάρισμα και λερωμένα φτερά, οπότε από τη στιγμή που δεν υπάρχει επιδείνωση και τηρώ ευλαβικά την καθαριότητα του χώρου του, έχω πάψει να ασχολούμαι.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Πάντως εμένα η Δουκακη μου είχε προτείνει το Pulmosan σε περίπτωση ακαρεων. Πιστεύω ότι είναι πιο ανώδυνο για το πτηνό απ ότι η καθημερινή εφαρμογή epithol.
Μία εφαρμογή pulmosan ή περισσότερες;
 
Μου είχε πει ότι προληπτικά για κοκατίλ 1 εφαρμογή της μιας σταγόνας. Σε θέμα θεραπείας θα κοιτάξω τις οδηγίες όταν πάω σπίτι
Ναι, Ιάσωνα κοιταξέ τες και πες μας, διότι εδώ το θέμα αναφέρεται σε θεραπεία και όχι σε πρόληψη, και αφορά Καναρινι για το οποίο η μία σταγόνα είναι συνήθως υπεραρκετή από πλευράς τοξικότητας λόγω του πιο μικρού οργανισμού συγκριτικά με κοματιλ.
 
Λοιπόν έχουμε και λέμε. Η δοσολογία για καναρίνια είναι μια σταγόνα και για παπαγάλους 2. Η θεραπεία καλό είναι να επαναληφθεί μετά από 4 βδομαδες. Είναι πολύ σημαντικό να έχουν παραμεριστει όλα τα πούπουλα στο σβέρκο ώστε η σταγόνα να πέσει στο δέρμα του πουλιού. Το pulmosan απ ότι λέει η συσκευασία είναι κυρίως για ακαρεα της τραχειας αλλά ειναι επίσης πολύ αποτελεσματικό για ακαρεα των ποδιών και υπερκερατωση.

Ο καθένας πράττει με δική του ευθύνη.
 
Ιάσωνα στα πόδια πώς εφαρμόζεται μια σταγόνα σε κάθε πόδι;
Κάθε 4 ημέρες;
Όχι Παύλο, μία μοναδική σταγόνα στον σβέρκο του πουλιού αφού θα έχουν παραμεριστεί τα πούπουλα στην περιοχή εκείνη, προκειμένου η σταγόνα να εφαρμοστεί σε γυμνό δέρμα. Έπειτα γίνεται διαδερμική απορρόφηση του φαρμάκου.
Τοποθετείται στον σβέρκο, διότι στα υπόλοιπα σημεία του σώματος το πτηνό, έχει πρόσβαση με το ράμφος του και το pulmosan δεν πρέπει να καταποθεί.
 
Back
Top