Ασθένειες Υπάρχει πρόβλημα στο πόδι του καναρινιού μου;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης brand13
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Ξέρω ότι σας έχω κουράσει αλλά συμβαίνει το εξής: Από την μέρα που έβαλα επιθόλ μετά 3 μέρες το δάχτυλο ξεπρήστηκε και όλα καλά, αλλά μόλις περάσει καμιά εβδομάδα ξανά τα ίδια. Σήμερα πάλι πρησμένο το μικρό δάχτυλο και εδώ και 2 μέρες αποφεύγει να πατάει το πόδι, οπότε το έπιασα έπλυνα με χλιαρό νερό τα ποδαράκια του και αφού το έπλυνα και με μπεταντίν έβαλα επιθόλ. Αλλά μόλις άφησα το πουλάκι μέσα στο κλουβί άρχισε να χάνει την ισορροπία του, ακόμα και στο πάτο του κλουβιού και το αποκορύφωμα... κάποια στιγμή και για λίγα δευτερόλεπτα έκανε το κεφάλι του τελείως πίσω και σχεδόν έπεσε στο πάτο του κλουβιού σαν να πέθαινε. Έβαλα το χέρι μου και το ακούμπησα στο κεφάλι προσπαθώντας να το επαναφέρω στη σωστή θέση και έτσι επανήλθε, αλλά από εκείνη την ώρα κάθεται πολύ ήσυχο. Τι μπορεί να ήταν αυτό; Θα προσπαθήσω να ανεβάσω αργότερα τις φωτογραφίες που το έβγαλα πρίν να του βάλω το φάρμακο και συμβεί όλο αυτό.
Αχιλλέα αυτό που περιγράφεις δε μου φαντάζει αιτία που να προέρχεται από το πόδι του πτηνού...
Μου μοιάζει περισσότερο με απώλεια συνείδησης, ισορροπίας κάτι σαν την υπογλυκαιμία των ανθρώπων και ίσως επιδεινώθηκε από το στρεσάρισμα για να το πιάσεις.
Δεν είμαι ειδικός, ίσως να κάνω λάθος....
Παρακολούθησε την συμπεριφορά του.. ίσως χρειαστεί να το δει κάποιος ειδικός... κάποιος πτηνίατρος.
 
Αλίκη δεν νομίζω (ελπίζω!) να συμβαίνει κάτι τέτοιο γιατί ήταν η πρώτη φορά που συνέβη, πιστεύω οτι το στρες βρήκε πρόσφορο έδαφος και έδειξε πιθανό πρόβλημα στην υγεία του, όπως είπε και ο Γιάννης, αλλά δεν ξέρω τι μπορεί να είναι. Πάντως δεν του αρέσει ΚΑΘΟΛΟΥ να το πιάνουμε, ''τα παίρνει'' στην κυριολεξία και δεν κάθεται καθόλου ήσυχο, για αυτό και κάθε φορά που πρέπει να το πιάσω το σκέφτομαι. Τέλος πάντων, ελπίζω να ήταν τυχαίο γεγονός, αλλά θα το παρατηρήσω.
 
Μακάρι να μην είναι τίποτα τέτοιο! Λες το antistress να βοηθήσει;
 
Αυτή είναι μια από τις φωτογραφίες. Οι άλλες δεν ανεβαίνουν παρόλο που είναι κάτω από 100 kb. Το πουλάκι συνήλθε, του έβαλα μήλο και έπεσε με τα μούτρα! Δεν ξέρω Αλίκη τι μπορεί να έπαθε, προφανώς τρόμαξε;
 

Συνημμένα

  • rsz_11dsc_0394.webp
    rsz_11dsc_0394.webp
    40,8 KB · Προβολές: 80
Βρέθηκα σήμερα κατά τύχη σε μια παρέα στην οποία παρευρισκόταν και ένας στρατιωτικός κτηνίατρος και αφού του ανέφερα το περιστατικό της ''λιποθυμίας'' με το πουλάκι, μου είπε ότι αυτό είναι κλασσικό σύμπτωμα από έλλειψης βιταμίνης Β. Έτσι από σήμερα δίνω και συμπλήρωμα βιταμινών. Το αναφέρω πληροφοριακά να γνωρίζουν και οι υπόλοιποι.
 
Back
Top