Αναπαραγωγή Υπάρχει τρόπος να εκκολαφθούν αυγά chukar χωρις μηχανή;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης giorgosap
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

giorgosap

PB New Member
Εγγραφή
3 Απρ 2008
Μηνύματα
6
Πόλη
Πάτρα
Γεια σας! Προσφατα απεκτησα ενα ζευγαρι chukar οπου η θυληκια εδω και τρεις μερες κανει απο ενα αυγο καθε μερα. Υπαρχει τροπος να εκκολαφθουν αυτα τα αβγα χωρις μηχανη;
 
Δανειζω παραμανα νανακι κοτα, περιμενω τα αυγα, απο τις 6 μινι κοτουλες οι 5 ηδη κλωσσανε!
 
ok με πείσατε θα πάρω μηχανή! 😀

έχω ακούσει για τα νανάκια αλλά που θα βρώ; αν αγοράσω τώρα προλαβαίνω; υπάρχει καμια σελίδα που να μιλάει για την εκκόλαψη αυγών και τι πρέπει να γνωρίζει κάποιος;
 
Φίλε Γιώργο άλλη χάρη έχει η εκκόλαψη από μηχανή και άλλο από νανάκι κότα. Στην μηχανή όταν θα βγουν τα μικρά θα πρέπει να τα ταίζεις εσύ.Βασική προυπόθεση να τα ταίζεις μηρμύγκια.Βασική πρωτείνη για τα μικρά.Αν όμως βγουν από το νανάκι και πιο ήμερα θα είναι αλλά και θα τα ταίζει αυτή. Τα νανάκια να ξέρεις είναι πολλύ καλές παραμάνες.Ασε που θα έχει και γούστο να τα βλέπεις να τρέχουν από πίσω της.
 
Η μάνα μου έχει στο χωριό κάμποσες κότες και σκέφτηκα να πάω να αγοράσω ένα ζευγάρι νανάκια να υπάρχει και του χρόνου τέτοια εποχή να βάλω τη νάνησα να κλωσήσει όταν θα έχει κάνει κανένα η πέρδικα! Πιστεύω πώς έχεις δίκιο σε όλα όσα είπες και είναι και ποιο ενδιαφέρον τρόπος!
 
  • Like
Αντιδράσεις: ΙΟΑ
κατερινα, νομιζω εχεις παρεξηγηση κατι, οι περδικες και των τριων ειδων{ορεινη, πεδινη, νησιωτικη}οπως κα ιοι φασιανοι τα μικρα τους δεν ταιζοντυαι απο τους γονεις αλλα μονα τους, στο φυσικο τους σπιτι χρειαζονται αυτονομια απο την πρωτη ωρα της ζωης τους ενα δεν το εχουν... Αντιο, οποτε φιλε μου να ξερεις το προβλημα σου ειναι να επωασεις τα αυγα οχι πως θα μεγαλωσουν τα μικρα, να παρεις ενα φυραμα αναπτυξης κα ιθα εισαι οκ
 
Λευτέρη δεν διαφωνώ μαζί σου. Όμως ξεχνάς κάτι. Οι πέρδικες κάνουν την φωλιά τους σε μέρη που κοντά έχουν νερό και επομένως αφθονία μυρμηγκιών.Αν η χρονιά είναι φτωχή σε βροχές και κατά συνέπεια λίγα νερά στις πηγές τότε λιγοστά μικρά επιζούν. Σίγουρα λοιπόν η μαμά η πέρδικα δεν ταίζει τα μικρά της αλλά εκεί που τα πηγαίνει υπάρχει σίγουρα φαγητό.Αν γεννηθούν σε μηχανή από μόνα τους δεν θα βγουν έξω να αναζητήσουν τροφή. Πρέπει να τους την παρέχουμε εμείς. Η κλώσα αυτό το σκοπό έχει. Να βγάλει τα αυγά που δεν είναι δικά της αλλά να τους παρέχει και τροφή.
 
να ιγι αυτο προτεινα πρωτος κλωσσα νανακι, αλλα και παλι αν παρουμε ενα κοτοπουλακι μικρο και το δουν να τσιμπαει, το φυραμα αναπαραγωγης εινα ιπολυ καλο κα ιδοκιμασμενο
 
Παιδιά καλησπέρα


Πρώτα από αλλά εξετάζεις την περίπτωση να κλωσήσει η ίδια η πέρδικα σου τα αυγά της.

Αυτό προϋποθέτει να της έχεις καλή φωλιά και η θηλύκια να μην είναι από αυγό που εκκολάφτηκε σε μηχανή.

Αυτός είναι και ο κυριότερος λόγος που τα αυγά από τα θηράματα τα βάζουμε σε νανάκια γιατί στην μηχανή σκοτώνεται το ένστικτο της μητρότητας και μετά μονό γεννάνε και δεν κλωσάνε τα αυγά τους, κυτό συμβαίνει και στις κότες σε μικρότερο βαθμό όμως.

Η μάνα πάντως είτε είναι κότα είτε πέρδικα δεν αντικαθιστάτε από την λάμπα 😕 που θα μεγαλώσουν τα μικτά μετά την μηχανή.

Να τα ταΐζεις πολα χορταρικά και βάζε και καμιά πολύβιταμίνη στο νερό τους.

Αν πάντως χρησιμοποιήσεις κότα για τα αυγά σου σημείωσε τις μέρες γιατί τα περδικάκια από την πρώτη μέρα κιόλας γίνονται καπνός και θα τα ψάχνεις. (21 μέρες στις αρχές της άνοιξης και όταν ο καιρός είναι πιο ζεστός κάνουν και μονό 20)


Καλή επιτυχία.
 
Back
Top