Γενικά Υπάρχει petshop στη Θεσσαλονίκη που να έχει japan hoso;

μην ψάχνεις στα Pet shops.
Θα συμφωνήσω και εγώ. Τα πουλάκια που πηγαίνουν στα petshops προέρχονται έτσι κι αλλιώς από εκτροφείς, και συνήθως δίνονται αυτά που έχουν κάποια... ελαττωματάκια, χωρίς αυτό να είναι απόλυτο. Μιας και τα Japan hoso είναι καναρίνια τύπου, δύσκολα δηλαδή θα καταφέρεις να αναγνωρίσεις το "σωστό πουλί", και αν πραγματικά θες να ασχοληθείς με αυτά, καλύτερα από εκτροφέα.
 
@Geokilkis
Θα συμφωνήσω μαζί σου.
Άλλωστε και οι περισσότεροι παπαγάλοι που έχουν αγοραστεί από pet shop της Βόρειας Ελλάδας το τελευταίο διάστημα τουλάχιστον, και παρουσιάζονται στο forum του Pet birds έχουν δαχτυλίδια από χώρες όπως Τσεχία, Σλοβακία, Κροατία...και όχι από Βέλγιο, Ολλανδία, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία που θεωρούνται χώρες με πιο οργανωμένα εκτροφεία.
Την έχω πατήσει πιο παλιά με παπαγάλο από Τσεχία που είχε ψιτάκωση.
 
Δεν θα ήθελα να επεκταθώ παραπάνω.
Θα πω μόνο τη πικρία μου πως τα καταστήματα αγοράζουν πουλάκια τα οποία μεταπωλούν με πολύ μεγάλο ποσοστό κέρδους, και κοιτάζοντας αυστηρά το κέρδος παραγκωνιζουν τους Έλληνες εκτροφείς...είτε μιλάμε για ήμερα πουλάκια είτε για άγρια. Έκανα το λάθος να δώσω ήμερο πουλάκι σε κατάστημα και έφτασε στην νέα του οικογένεια 2,5 φορές ακριβότερο από ότι το πήρε...

Ας μην χαλάσουμε παραπάνω το θέμα
 
Back
Top