Γενικά Υπάρχουν μαύρα καναρίνια;

Συμφωνώ απόλυτα με αυτό. Ρωτώ λοιπόν, για ποιο λόγο οι σύλλογοι καναρινιών χρώματος δεν έχουν δημιουργήσει ως σήμερα έστω και εσωτερικά clubs (προκειμένου να μη δυσαρεστήσουν τα μέλη που ασχολούνται με την εμπορική εκτροφή των κόκκινων λιποχρωμικών) ανάπτυξης μιας νέας ποικιλίας; Κάτι ρε παιδί μου που θα δικαιολογεί ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ το λόγο ύπαρξής δεκάδων συλλόγων σε μια χώρα με καμιά πενηνταριά πραγματικά ενημερωμένους και οργανωμένους εκτροφείς καναρινιών χρώματος;
@Stavros αυτά που γράφεις στην παρένθεση θεωρείς πως είναι και η απάντηση στην ερώτησή σου (δηλαδή δεν γίνεται αυτό που ρωτάς καθώς θα δυσαρεστούσε τους εκτροφείς οι οποίοι ασχολούνται εμπορικά με την εκτροφή κόκκινων λιποχρωμικών καναρινιών)
Κατάλαβα καλά;
[automerge]1579709246[/automerge]
Σε όσες εκθέσεις έχω πάει μέχρι στιγμής(ως θεατής πάντα) όταν έχουν να κάνουν με καναρίνια χρώματος, η πλειοψηφία των πτηνών είναι τα κόκκινα λιποχρωμικά. Βέβαια πρόκειται για μια αρκετά φτασμένη ράτσα και θα έλεγα πως καιρός είναι να ασχοληθούμε και με κάτι άλλο.

Μπαίνεις με το παιδί σου μέσα σε ένα pet shop που έχει δεκάδες καναρίνια και ένα μόνο κόκκινο λιποχρωμικό. Θα τα κοιτάξει όλα προσεκτικά και στο τέλος, μάντεψε τι θα ζητήσει...

Το χρήμα κινείται στο κόκκινο. Οι σύλλογοι χρειάζονται έσοδα για να καλύψουν λειτουργικές ανάγκες. Αυτό είναι απόλυτα λογικό και θεμιτό. Το παράλογο είναι ότι υπάρχουν δεκάδες σύλλογοι σε μια χώρα που θα έπρεπε να έχει ΜΟΝΟ 3, με βάση το δυναμικό των εκτροφέων της.

Όλα τα υπόλοιπα που αφορούν τη συζήτησή μας και την ανάληψη δυναμικών πρωτοβουλιών από τους συλλόγους για την εξέλιξη νέων ποικιλιών που θα χρειαστούν χρόνια για να πωληθούν, εξηγούν πάνω κάτω το λόγο ύπαρξής δεκάδων συλλόγων στη χώρα μας που περιορίζονται σε καθιερωμένες, ετήσιες δραστηριότητες μειωμένου ενδιαφέροντος χωρίς να έχουν κάποιον άλλο ουσιαστικό λόγο ύπαρξης.

Στη Γερμανία, μια χώρα δέκα φορές μεγαλύτερη από τη δική μας, υπάρχουν δέκα φορές λιγότεροι σύλλογοι από ότι έχουμε εμείς εδώ. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και σε όλες τις άλλες προηγμένες εκτροφικά χώρες. Επομένως, φοβάμαι ότι δυστυχώς εμείς πρέπει απλά να περιμένουμε να δούμε τι θα προκύψει από αυτές τις χώρες, σχετικά με τις εξελίξεις του θέματος που συζητάμε.

Υπομονή.

Μπαίνεις με το παιδί σου μέσα σε ένα pet shop που έχει δεκάδες καναρίνια και ένα μόνο κόκκινο λιποχρωμικό. Θα τα κοιτάξει όλα προσεκτικά και στο τέλος, μάντεψε τι θα ζητήσει...

Το χρήμα κινείται στο κόκκινο. Οι σύλλογοι χρειάζονται έσοδα για να καλύψουν λειτουργικές ανάγκες. Αυτό είναι απόλυτα λογικό και θεμιτό. Το παράλογο είναι ότι υπάρχουν δεκάδες σύλλογοι σε μια χώρα που θα έπρεπε να έχει ΜΟΝΟ 3, με βάση το δυναμικό των εκτροφέων της.

Όλα τα υπόλοιπα που αφορούν τη συζήτησή μας και την ανάληψη δυναμικών πρωτοβουλιών από τους συλλόγους για την εξέλιξη νέων ποικιλιών που θα χρειαστούν χρόνια για να πωληθούν, εξηγούν πάνω κάτω το λόγο ύπαρξής δεκάδων συλλόγων στη χώρα μας που δεν έχουν ουσιαστικό λόγο ύπαρξης.

Στη Γερμανία, μια χώρα δέκα φορές μεγαλύτερη από τη δική μας, υπάρχουν δέκα φορές λιγότεροι σύλλογοι από ότι έχουμε εμείς εδώ. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και σε όλες τις προηγμένες εκτροφικά χώρες. Επομένως, φοβάμαι ότι εμείς πρέπει δυστυχώς να περιμένουμε για να δούμε τι θα προκύψει από αυτές τις χώρες, αναφορικά με το θέμα που συζητάμε.

Υπομονή.
Συμφωνώ απόλυτα με όλα τα παραπάνω. Καθώς λοιπόν είναι δύσκολο να αλλάξουμε τον τρόπο λειτουργίας των συλλόγων, σαν μονάδα ο κάθε ένας από εμάς που θέλουμε να ασχοληθούμε με κάτι άλλο πέρα από αυτό που είναι ευρέως διαδεδομένο, θα μπορούσαμε ανεξαρτήτως συλλόγου να συνεργαστούμε προκειμένου να πετύχουμε έναν κοινό σκοπό. Θεωρώ πως υπάρχουν εκτροφείς οι οποίοι έχουν τις γνώσεις προκειμένου να ανταγωνιστούν επάξια μεγάλους εκτροφείς του εξωτερικού. Το μόνο που λείπει είναι μια κοινή συνεργασία με εξίσου καλούς εκτροφείς της χώρας μας καθώς όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω ένα αποτέλεσμα είναι ευκολότερο όταν προκύπτει από την συνεργασία περισσότερων του ενός ατόμου. Ωστόσο αυτό που αναφέρω παραπάνω εύκολα γράφεται αλλά δύσκολα υλοποιείται.

θα μπορούσαμε ανεξαρτήτως συλλόγου να συνεργαστούμε προκειμένου να πετύχουμε έναν κοινό σκοπό
Σε αυτό έχει απαντήσει ο Δημήτρης:
Μόνο αν γίνετε πολλοί και το ενδιαφέρον σας μετατοπίσει την κατάσταση.
Δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλοί "αδέσποτοι". Η μόνη ελπίδα θα μπορούσαν να είναι οι "μαντρωμέμένοι". Σε ένα πιο οργανωμένο πλαίσιο η στόχευση προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση είναι περισσότερο εφικτή. Η δική μου ελπίδα παραιτείται εδώ για τους λόγους που εξήγησα.

Δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλοί "αδέσποτοι". Η μόνη ελπίδα θα μπορούσαν να είναι οι "μαντρωμέμένοι". Σε ένα πιο οργανωμένο πλαίσιο η στόχευση προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση είναι περισσότερο εφικτή.
Αν κατάλαβα καλά αναφέρεσαι σε άτομα του ιδίου συλλόγου. Το να βρεθούν στον ίδιο σύλλογο άτομα που θα ακολουθήσουν κοινή πορεία γύρω από μια συγκεκριμένη μετάλλαξη (στην προκειμένη περίπτωση το μαύρο καναρίνι) θεωρώ πως είναι εξαιρετικά δύσκολο για τους λόγους που προανέφερες (υπερβολικά μεγάλος αριθμός συλλόγων συγκριτικά με τον αριθμό των εκτροφέων). Έτσι το θεωρώ σχεδόν ακατόρθωτο να επιτευχθεί ένα καλό αποτέλεσμα γύρω από την συγκεκριμένη μετάλλαξη κάτω από την ίδια "στέγη" (σύλλογο).
[automerge]1579714579[/automerge]
Πρώτα με την απόκτηση βασικών γνώσεων γενετικής πτηνών και κάποιων χαρακτηριστικών στον φαινότυπό τους και έπειτα αναζητώντας γραπτά επιστημόνων του κλάδου της εξελικτικής βιολογίας.
Γραπτά του Geoffrey Hill και Ismael Calvan υπάρχουν πάντα στο κομοδίνο του μυαλού σου όπως του Μαρξ και της Βίβλου.
Επίσης υπάρχουν και αρκετά βιβλία που μπορούν να σε βοηθήσουν και που κυκλοφορούν σπασμένα.
Θα μπορούσατε να μου δώσετε περισσότερες πληροφορίες γύρω από συγκεκριμένη βιβλιογραφία (ώστε να μην ψάχνω κάτι στα τυφλά), προκειμένου να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου;
Ευχαριστώ.

Τελευταία επεξεργασία:
Τρία άτομα εκτρέφουν τρεις διαφορετικές ποικιλίες και βάζουν συνολικά 90 ζευγαρώματα.
Δεν χρειάζεται η δομή κανενός συλλόγου να τους κάνει να συνεννοηθούν έτσι ώστε σε 3-4 από αυτά να ενώσουν τις ποικιλίες τους.
Δεν το κάνουν όμως, αυτό είναι το παράξενο.

Όπως έχω αναφέρει παλιά ο σύλλογος, μεταξύ άλλων, χρειάζεται να έχει διάφορα πλάνα να τρέχουν. Να δίνει 10 πουλιά στον Κώστα ως νέο μέλος, να τρέχει εκείνος το πείραμα και να μαθαίνουν όλοι από αυτό.Φυσικά όλα τα μέλη να έχουν την ίδια υποχρέωση.

Το γιατί δεν γίνεται τίποτα από αυτά ή το γιατί είναι η κατάσταση έτσι όπως είναι γενικά, δεν με αγγίζει πια.

Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για ένα χόμπι του οποίου η παγκόσμια ομοσπονδία (COM) είναι ένα ανέκδοτο που μένει να του βάλουμε φωτιά και να χορεύουμε από επάνω σαν ζουλού. Όχι άρθρα,όχι κατευθύνσεις ούτε καν λειτουργική σελίδα δεν έχει, ούτε τα πρότυπα δεν έχει ανεβάσει.
Θα μπορούσατε να μου δώσετε περισσότερες πληροφορίες γύρω από συγκεκριμένη βιβλιογραφία (ώστε να μην ψάχνω κάτι στα τυφλά), προκειμένου να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου;
Αγαπητέ Κώστα να μου μιλάς στον ενικό και να με κοιτάς στα μάτια.
https://community.petbirds.gr/threa...να-δίνω-σε-timbrado.36628/page-2#post-2420301
Αν δεν τα βρεις ελεύθερα τα έχω εγώ ή ακόμα και ο Σταύρος. Γενικά μόνο εσύ δεν τα έχεις.
*Πρώτα το Color Genetics.

Αγαπητέ Κώστα να μου μιλάς στον ενικό και να με κοιτάς στα μάτια.
https://community.petbirds.gr/threa...να-δίνω-σε-timbrado.36628/page-2#post-2420301
Αν δεν τα βρεις ελεύθερα τα έχω εγώ ή ακόμα και ο Σταύρος. Γενικά μόνο εσύ δεν τα έχεις.
*Πρώτα το Color Genetics.
Ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου! Δυστυχώς με ένα ψάξιμο που έκανα δεν μπόρεσα να βρω κάπου το συγκεκριμένο βιβλίο (Fundamentals of Color Genetics in Canaries: Reproduction and Control)
Δεν ξέρω πως να βρίσκω ελεύθερα βιβλία. Αν με βοηθούσε κάποιος ώστε να βρω τα συγκεκριμένα βιβλία θα το εκτιμούσα πολύ 🙂

Back