Ασθένειες Υπερβολική κατανάλωση νερού-ασβεστίου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Dimitre
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Dimitre

PB New Member
Εγγραφή
30 Σεπ 2022
Μηνύματα
122
Πόλη
Καστοριά
Ενα ζευγαρι κοκατιλ με τρεις νεοσσους. Καταναλωνει 100ml νερου την ημερα, τρωει πολυ ασβεστιο και πολυ φαγητο.
Οι κουτσουλιες ειναι νερουλες.
Ειναι δραστηρια και γενικα φαινονται καλα.
Οταν ειχαν ενα νεοσσο δεν παρατηρησα κατι αναλογο.
 
Γενικά η αυξημένη κατανάλωση ασβεστίου και νερού στα πτηνά, συμβαίνει συχνά όταν το θηλυκό ετοιμάζεται για ωοτοκία.
Επίσης είναι λογικό όταν τα μικρά είναι τρία αντί για ένα, να καταναλώνεται περισσότερο νερό, αλλά σίγουρα δεν μπορώ να προσδιορίσω πόσο εφόσον τα τρία δεν είναι ενήλικα. Παρόλα αυτά στο άρθρο που σου επισυνάπτω αναφέρεται η μέση ημερήσια κατανάλωση νερού στο συγκεκριμένο είδος ως 13,6 mL. https://petbirds.gr/article/how-much-water-do-birds-need/ Ίσως και να αυξάνεται η ποσότητα αν χρειάζονται οι γονείς περισσότερο νερό ώστε να μετατρέψουν την τροφή σε "κρέμα" για να ταΐσουν τους νεοσσούς.
Κάτω από την ποτίστρα βλέπεις νερό;
Ποια η ηλικία των μικρών;
 
Δεν βλέπω χυμένο νερό. Τα μικρά τώρα είναι δυο εβδομάδων. Τα ταΐζουν κανονικά. Γενικά είναι υπερδραστήρια. Χθες του έβαλα μια πέτρα ασβεστίου (καρδιά) και σήμερα είναι στο 1/3. Συνέχεια τη μασουλάνε. Και τα δυο συμπεριφέρονται το ίδιο.
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
Δεν μπορεί σε αυτή τη φάση που βρίσκονται τα πουλιά να χαρακτηριστεί υπερβολική κατανάλωση,υπάρχουν αυξημένες ανάγκες.
Συνήθως αυτές οι πέτρες ασβεστίου είναι επεξεργασμένες και έχουν προσμίξεις,γιατί δεν βάζεις σουπιοκοκκαλο?
 
Έχεις ανάλογη εμπειρία;
Εδώ φαίνονται μια χαρά. Μακάρι να μην έχουν τίποτα. Στο παρελθόν είχα άσχημη εμπειρία με ένα αρσενικό που έπινε πολύ νερό και δεν του έδωσα σημασία .Εκείνο άντεξε κανα εξάμηνο. Είχε αλλάξει χρώμα στο δέρμα και τα νύχια του.
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 
Συγνώμη γιατί πρέπει να ανησυχούμε αν πίνουν πολύ νερό. Αυτά δεν ξέρουν να πίνουν όσο χρειάζονται.
 
Συγνώμη γιατί πρέπει να ανησυχούμε αν πίνουν πολύ νερό. Αυτά δεν ξέρουν να πίνουν όσο χρειάζονται.
Σε κάποιες περιπτώσεις η πολυδιψια πολυουρια και η πολυφαγία μπορεί να είναι συμπτώματα ασθενειών που οφείλουν να εκτιμηθούν από γιατρό και από τις εξετάσεις που ίσως κρίνει ότι πρέπει να γίνουν. μπορεί και να είναι φυσιολογικά σε συνδυασμό με την ύπαρξη των 3 νεοσσών.

Εκείνο άντεξε κανα εξάμηνο
Είναι αυτό που είχε τα σπόρια στις κουτσουλιές ή άλλο? Αν είναι 2 διαφορετικές περιπτώσεις και έχεις χάσει και άλλα πουλιά μήπως θα πρέπει να δεις τον κοινό παράγοντα? Πόσα έχεις χάσει στα τελευταιο διάστημα ? υπάρχει τίποτα κοινό μεταξύ των περιπτώσεων?
 
Δεν είναι αυτό που είχε σπορια στις κουτσουλιές. Δεν εχει τίποτα κοινο εκείνο με αυτά που εχω τώρα. Άλλο κλουβί , άλλο σπίτι ,άλλη τροφή .
Γενικά από τα τέσσερα που εχω χάσει κανενα δεν είχε κατι κοινο με τα υπόλοιπα.
Και επειδή εχω μπλέξει με ολες τις ασθένειες των παπαγάλων εχω αρκετά φάρμακα. Δεν ξερω όμως τι να τους δώσω. Όπως βλέπεις στο βίντεο ,έτσι είναι ολη μέρα ,ασταμάτητα. Μου φαίνονται φυσιολογικά εκτός από τις κουτσουλιές τους.
Αν πάνε όλα καλά στην επόμενη γέννα θα ξερω και δεν θα ανησυχώ.
 
Σήμερα 16-11-2023 μου απάντησαν από το εργαστήριο. Έχουν υψηλο αριθμό σε τριχομονάδες.
Η ειρωνεία είναι ότι πριν 10 ημέρες είχα ξεκινήσει προληπτικά θεραπεία για τριχομονάδες ,διότι είχαν διαγνωσθεί τα άλλα με αυτή την ασθένεια. Όταν όμως είδα να πίνουν πολύ νερό, σταμάτησα την θεραπεία νομίζοντας ότι τους δημιούργησα πρόβλημα.
Η συμπεριφορά τους είναι φυσιολογική, σαν να μην έχουν τίποτα.
 
Έχουν υψηλο αριθμό σε τριχομονάδες.

Η ειρωνεία είναι ότι πριν 10 ημέρες είχα ξεκινήσει προληπτικά θεραπεία για τριχομονάδες
Σκέψου δλδ να μην είχαν πάρει θεραπεία...ο αριθμός των μικροβίων θα ήταν μάλλον κατά πολύ μεγαλύτερος.
Τι σου είπαν από το εργαστήριο να κάνεις; Θα δώσεις θεραπεία; Ρώτησες αν τα μικρά μπορούν επίσης να λάβουν φάρμακο;
 
Θα δώσω θεραπεία, δεν γίνεται κατι αλλο. Πρέπει να γίνουν καλά οι γονείς. Το πιο πιθανόν είναι να είναι και τα μικρά άρρωστα.
Επειδή πίνουν πάρα πολύ νερό, οπότε θα πίνουν και πάρα πολύ φάρμακο ,σκέφτομαι να τους βάζω και λίγο καθαρό νερό στο ενδιάμεσο.
 
Επειδή πίνουν πάρα πολύ νερό, οπότε θα πίνουν και πάρα πολύ φάρμακο ,σκέφτομαι να τους βάζω και λίγο καθαρό νερό στο ενδιάμεσο.
Γιατρός συνέστησε τη θεραπεία ή εσύ θα κινηθείς βάσει αυτών που ήδη έχεις κάνει στο παρελθόν, προφανώς στηριζόμενος σε προηγούμενες συστάσεις για θεραπεία;
(από ό,τι καταλαβαίνεις, έχω επιφυλάξεις για το καθαρό νερό, αλλά και πάλι δεν μπορώ να είμαι βέβαιος...όμως από την άλλη πλευρά δεν έχω υπόψη μου για θεραπευτικά σχήματα στο νερό, που να κάνουν μέσα στην ημέρα διαλείμματα με καθαρό νερό)
Ποιο εργαστήριο έκανε την ανάλυση;
 
Γιατρος έγραψε την θεραπεία. Όταν ένα κοκατιλ συνήθως πινει 5 ml νερο την ημέρα και τώρα πινει 50 ml αναλογικά θα παίρνει παραπάνω φάρμακο από όσο θα επερνε αν έπινε κανονική ποσότητα νερού.
Εχω δει την ποτίστρα 100ml που την γεμίζω κάθε ημέρα να μην έχει σταγόνα νερού μέσα.
Προς το παρον εμπιστευομαι το εργαστηριο της Κομοτινης.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Φίλε μου από τη στιγμή που έχουν μωρά θα έλεγα ότι και λίγο νερό πίνουν και τα πουλιά είναι μια χαρά μη κάνεις καμιά θεραπεία. Θα δεις ότι μόλις σταματήσουν να ταΐζουν τα μωρά θα σταματήσουν να καταναλώνουν και πολύ νερό.
 
Φίλε μου από τη στιγμή που έχουν μωρά θα έλεγα ότι και λίγο νερό πίνουν και τα πουλιά είναι μια χαρά μη κάνεις καμιά θεραπεία. Θα δεις ότι μόλις σταματήσουν να ταΐζουν τα μωρά θα σταματήσουν να καταναλώνουν και πολύ νερό.
Κάνεις λάθος. Μετα από την θεραπεία επανήλθε στα φυσιολογικά η κατανάλωση νερού. Και τώρα τρία μικρά ταΐζουν. Η φωλιά στέγνωσε, διότι με το πολύ νερο όλα μέσα στη φωλιά ήταν μούσκεμα. Διότι και τα μικρά ήταν άρρωστα.
 
Κοίτα αφού ο γιατρός στην Κομοτηνή είπε ότι υπάρχει πρόβλημα αφού εξέτασε κουτσουλιές, τότε δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν έχουν τίποτα και ότι είναι φυσικό λόγω των νεοσσών. Και χωρίς να έχω εμπειρία πιστεύω ότι αφού ο γιατρός είπε να γίνει έτσι η θεραπεία κάτι θα ξέρει!
 
Back
Top