Ασθένειες Υπερβολική κατανάλωση νερού-ασβεστίου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Dimitre
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Εδωσα στους γονείς και κατά συνέπεια πήραν και οι νεοσσοί. Εκ του αποτελέσματος θα το ξανάκανα.
Αυτό που παρατήρησα και δεν ξερω αν οφείλεται στο φάρμακο ή την ασθένεια ο ένας νεοσσος έμεινε πισω σε ανάπτυξη.
Διάβασα οτι η συγκεκριμένη ασθένεια προκαλεί τέτοιου είδους προβλήματα.
Γύριζα σπίτι και έβλεπα την ποτίστρα 100 ml αδεια στο 10 ωρο.
Οι γονείς διαγνωσθήκαν και με κοκκιδια αλλά μου είπε να το δώσω αφού απογαλακτιστούν.
Αν δεν υπήρχαν οι νεοσσοί θα εδινα άλλο φάρμακο, αυτό που είναι για ανθρώπους.
Το ασβέστιο το καταβρόχθιζαν, τώρα είναι και αυτό σε φυσιολογικούς ρυθμούς.
Ξαναέστειλα δείγμα και περιμένω αποτελέσματα.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Dimitre ο συγκεκριμένος στη Κομοτηνή σε όλους τα ίδια λέει. Όποιος στέλνει δείγματα με τριχομοναδες και κοκιδια είναι. Και σε μένα τα ίδια είπε και πραγματικά καμία σχέση. Ως έμπειρος εκτροφεας θεωρώ ότι τα πουλιά σου είναι μια χαρά δεν έχουν κάτι...
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
@Dimitre ο συγκεκριμένος στη Κομοτηνή σε όλους τα ίδια λέει. Όποιος στέλνει δείγματα με τριχομοναδες και κοκιδια είναι. Και σε μένα τα ίδια είπε και πραγματικά καμία σχέση. Ως έμπειρος εκτροφεας θεωρώ ότι τα πουλιά σου είναι μια χαρά δεν έχουν κάτι...
Έχεις να προτείνεις κάποιο άλλο διαγνωστικό κέντρο;
Η εμπειρία μου τα τρία χρόνια που ασχολούμαι είναι : αγόρασα 8 κοκατίλ και τα 7 ήταν άρρωστα (4 πέθαναν, 1 χαροπαλεύει) , αγόρασα 2 μπάτζι και είναι υγιή.
Προτιμώ λοιπόν να ξοδέψω χρήματα μπας και τα γιατρέψω, παρά να αγοράσω αλλά και με λιγότερο κόστος αφού κατά 90% θα είναι και αυτά άρρωστα.
Αγόρασα από τρεις διαφορετικές πηγές.
 
Το Σεπτέμβρη που μας πέρασε είχα την ιδέα να αγοράσω το παρακάτω:

_X5A5025.webp
Μου άρεσε το χρώμα του. Τότε αρχίσαν τα προβλήματα μου, ενώ είχα ένα υγιές ζευγάρι. Αυτό τώρα χαροπαλεύει, κουτσαίνει, εχει κάνει κάποιε θεραπείες αλλα δεν βλέπω γιατρεία.Το έχω μόνο του γιατί τα άλλα το τσιμπανε. Με το ζόρι περπατάει ,τρώει όμως κανονικά.
 
Εχει γίνει διάγνωση - θεραπεία και εκεί που φαινόταν να πηγαίνει καλά , ξαφνικά άρχισε να κουτσαίνει. Δεν πατα το ένα πόδι του. Το είχα με αλλά δυο μαζί αλλά επειδή το τσιμπούσανε το χώρισα. Ίσως να έχει τραυματιστεί μόνο του και να μην έχει σχέση με κάποια ασθένεια. Είναι λίγο καλύτερα ,αν κρίνω από τον τρόπο που κοιμάται. Όταν ξεκίνησε να κουτσαίνει δεν έβαζε το κεφάλι πίσω όταν κοιμόταν αλλά το στήριζε μπροστά. Τώρα το χώνει μέσα στα πούπουλα πίσω.
Έστειλα και γι' αυτό , όπως και για τα υπόλοιπα δείγμα και είμαι σε αναμονή.
 
Όσο για τον γιατρό στην Κομοτηνή πιστεύω ότι έκανες πολύ καλά! Εκφράσεις τύπου "σε όλους τα ίδια λέει" και "από την εμπειρία μου σου λέω ότι είναι καλά" δεν στέκουν διότι ο γιατρός έχει κάνει κάποιες σπουδές και να τις αμφισβητεί κάποιος μόνο από εμπειρία είναι ανούσιο. Αν έχει αντίρρηση κάποιος με σχετικό πτυχίο τότε θα έπρεπε να τον ακούσουμε. Πέρα από αυτό, αν δεν έχεις βρει κάποιο pet που να μην δίνει άρρωστα cocatiel στην Καστοριά και αποφασίσεις να στραφείς στην Κοζάνη, μπορείς να μου στείλεις ένα πμ για να σε καθοδηγήσω.
 
@KONSTANTINOS MICHAIL τι θα πει τέτοιες εκφράσεις δε στέκουν ρε Κώστα; για να το λέω το έχω τεκμηριώσει. Εσύ γιατί λες ότι δε στέκουν ποιο είναι το επιχείρημα σου ότι έχει πτυχίο;
 
@Μπαιρακταρης τασος .Στην επόμενη γέννα έχοντας αυτή την εμπειρία θα πράξω αναλογώς. Τώρα μαθαίνω.
Είδα ότι μετα την θεραπεία μειώθηκε πρώτα η κατανάλωση ασβεστίου, μετά η κατανάλωση νερού και τέλος η φωλιά στέγνωσε. Οπότε θεωρώ ότι τους έκανε καλο το φάρμακο.
Η συμπεριφορά των παπαγάλων βέβαια δεν έδειχνε οτί είναι άρρωστα .Όμως παλιότερα είχα μια εμπειρία με παπαγάλο που επινε πολύ νερο ,δεν το έδωσα σημασία και τον έχασα. Ο συγκεκριμένος ζούσε μαζί μα άλλους τρεις (ένα κοκατιλ και δυο μπατζι), οι υπόλοιποι δεν έπαθαν το ίδιο. Τα μπατζι μετα απο δυο χρονια ζουνε ακομα και είναι υγιεστατα.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Dimitre το να πίνει πολύ νερό ένας παπαγαλος σημαίνει 5 πράγματα 1. νεφρό 2. συκώτι 3. διαβήτης 4. άγχος 5. απλά πίνει πολύ νερό. Επίσης τα νεαρά πουλιά πίνουν τριπλάσιο νερό από τα ενήλικα. Τώρα αυτό που κουτσενει αν δεν το έχουν δαγκώσει θα σου συμβούλευα να αυξήσεις τη πρωτεΐνη στη διατροφή του.
 
  • Χρήσιμο
Αντιδράσεις: MARY58
Back
Top