Ασθένειες Υπερκεράτωση και σωστή χορήγηση της epithol

Έλεν

PB New Member
Εγγραφή
22 Μαϊ 2019
Μηνύματα
179
Πόλη
Αθήνα
Αγόρασα την epithol διάβασα τον τρόπο που γίνεται η επάλειψη αλλά μπερδεύτηκα λίγο στην διάρκεια χορήγησης. Το καναρινι της μητέρας μου είναι μεγάλο σε ηλικία μικρό στην ψυχή και δυνατό στην φωνή !
 
Η θεραπεία σταμάτησε όταν υπήρξε καλυτέρευσή.. Όμως τώρα επανήλθε σε μεγαλύτερο βαθμό με αποτέλεσμα να φαίνεται ότι τον ενοχλεί το ποδαρακι του από κατω όταν ακουμπάει στην βέργα αφού έχει βγάλει στο πίσω μέρος που δεν είχε παλαιότερα. Να αρχίσουμε την επιθόλ πάλι για 6 ημέρες και μεθαύριο που θα τον δω θα σας δείξω σε φωτογραφία πως ακριβώς έχει η κατάσταση.
 
Δεν τον προλαβαίνω τον πουπολο να τον φωτογραφίσω ελπίζω κάτι να κατάφερα..20200322_151926__1585029772_27458.webp
[automerge]1585030622[/automerge]
20200322_151916__1585030585_30398.webp
 
Ελένη, φωτογραφία των πελμάτων, όπως αυτές πχ.

 
Καλησπέρα ομαδα! Όλο αυτο το διάστημα δεν μπορώ να είμαι εκεί ώστε να τον παρατηρώ η να τον πιάσει
η μητέρα μου για να τον βγάλω μια σωστη φωτογραφία. Τον φροντίζει καθαρίζοντας τον πρωτα με χαμομήλι και μετα του βαζει την επιθολ. Δειχνει να τον ενοχλεί το ποδαρακι του γιατί κάποιες στιγμές το σηκώνει. Κάτω απο το πέλμα δεν εχει κάτι απο όσο μου λέει η μητέρα μου. Μας προβληματίζει ότι από την στιγμή που άρχισε να τον πιάνει για να τον περιποιηθει εχει αρχίσει κάποιες φορές να κάθεται στον πάτο του κλουβιού πάντα δίπλα απο την ταϊστρα του. Τρωει κανονικα και κελαηδάει αλλά αυτο το οξόγκωμα δεν φεύγει. Τα ποδαρακια του καθαρίζουνε μαλακώνουνε απο τα λέπια αλλά οι αλλάγες στην συμπεριφορά του δειχνούν να πονάει... Να αλλάξουμε τις ξύλινες πατηθρες μηπως στην φάση αυτή επειδη δεν ειναι τελείως λείες(αν θύμαμαι καλά έχουνε ραβδώσεις) ή δεν είναι αναγκαίο; Το αστείο της υπόθεσης ειναι οτι οταν είπα στην μάνα οτι μπορεί να έχει ακάρεα δεν το δέχτηκε αρχισε τα παράπονα! Εγωωω που η πρώτη μου δουλειά το πρωί ειναι ο Πιπης που τον φροντίζω και τον καθαρίζω καθημερινά και πλένω τις πατηθρες κλπ κλπ 😀! Τελος πάντων, να συνεχισει την επιθολ η θα χρειαστεί κάποια κρέμα οπως η fucidin;
 
να συνεχισει την επιθολ η θα χρειαστεί κάποια κρέμα οπως η fucidin;
Καλύτερα θα είναι να αρχίσει την fucidin 3 φορές την ημέρα, αν υπάρχει η δυνατότητα επίσκεψης σε πτηνίατρο θα ήταν η πιο σωστή κίνηση.
Το αριστερό ποδαράκι είναι εντάξει;
 
Ευχαριστω για την απαντηση. Ναι το αριστερο ειναι μια χαρά. 3 φορές την ημέρα; Πω πω! Πως θα τον πιανει σκεφτομαι! Να σταματησει χαμομηλι και επιθολ οποτε...
[automerge]1585677478[/automerge]
Να ξεκινησει φουσιντιν και αν δεν δουμε προκοπή επισκεψη σε πτηνιατρο. Τι λέτε; Στα κατω πατησια ο πλησιεστερος γιατρος; Αν θυμαμαι καλα ειχα δει στο περιστερι η μπουρναζι σε μια λιστα στο φορουμ... Θα ψάξω.
[automerge]1585677622[/automerge]
Ποσο ανησυχω μην παθει κατι το πουλι καθε φορα που θα το πιάνει... Πρωι μεσημερι και απογευμα πριν τον υπνο του πουλιού
να βαζει αλοιφη;
 
Τελευταία επεξεργασία:
Να σταματησει χαμομηλι και επιθολ οποτε...
ΝΑΙ
Δες ένα θέμα με ποδοδερματίτιδα
Αν γίνεται προσπάθησε να ανεβάσεις καθαρές φωτογραφίες του ποδιού.
[automerge]1585677867[/automerge]
αυτό είναι το θέμα:
το άλλο πως προέκυψε δεν το κατάλαβα @Stavros HELP.
 
Εχεις δικιο πώς να βοηθησω με μια κακη φωτογραφια αλλα με μια γρηγορη ματια στο θεμα που εστειλες δεν θυμιζει αυτο που εχει ο Πιπης. Του Πιπη ειναι ενα εξογκωματακι απο πίσω και οχι κατω απο το πελμα σαν συνεχεια απο τα λεπια αλλα μεγαλο και επίσης δεν είναι ερυθρό κοκκινο αλλα λευκο σαν εκζεμα πώς να το πω ... Τα λεπια ειναι απο τα ακαρεα η ειναι και λεγεται υπερκερατωση ; Μπερδευτηκα! 😀! Αχ και βαχ! Καλύτερα να επισκεφτω γιατρο πριν ξεκινησω κατι μόνη μου.Αναρωτιέμαι αν ειναι αυτη την περίοδο ειναι ανοιχτά λόγο των απαγορεύσεων. Με τις πατηθρες τι να κάνω να αφησω τις ξύλινες η να τις αντικαταστησω με τετραγωνεs και τις στρογγυλες πλαστικες; Tα πόδια του παντως ειναι σαν την φωτο που ανέβασα

vfzsafv.jpg
 
Αν γίνεται προσπάθησε να ανεβάσεις καθαρές φωτογραφίες του ποδιού.

Κι εγω θα επιμεινω σε αυτη την προταση.
Στην αρχη της η ποδοδερματιτιδα μπορει να μην κινησει την περιεργεια στο μη εμπειρο ατομο και να του μοιαζει φυσιολογικο.
Οι φωτο που εχει βαλει πιο πανω ο Σταυρος ειναι σε πιο προχωρημενα σταδια.
 
Αν καποιος εχει ευκολη την λιστα με τους πτηνιατρους ας την στειλει γιατι δεν την βρισκω. Ευχαριστω πολυ😥
[automerge]1585679743[/automerge]
Κι εγω θα επιμεινω σε αυτη την προταση.
Στην αρχη της η ποδοδερματιτιδα μπορει να μην κινησει την περιεργεια στο μη εμπειρο ατομο και να του μοιαζει φυσιολογικο.
Οι φωτο που εχει βαλει πιο πανω ο Σταυρος ειναι σε πιο προχωρημενα σταδια.
[automerge]1585679776[/automerge]
να ξεκινησω φουσιντιν και βλέπουμε; Τρεις φορες την ημερα και λιγο πριν κοιμηθει να του βαζουμε τελευταια φορα;
 
Τελευταία επεξεργασία:
Αν καποιος εχει ευκολη την λιστα με τους πτηνιατρους ας την στειλει γιατι δεν την βρισκω.
[automerge]1585680866[/automerge]
Αν θυμαμαι καλα ειχα δει στο περιστερι η μπουρναζι σε μια λιστα στο φορουμ... Θα ψάξω.
Με τις πατηθρες τι να κάνω να αφησω τις ξύλινες
NAI
Tα πόδια του παντως ειναι σαν την φωτο που ανέβασα
Με την epithol θα έπρεπε να έχει φανεί κάποια βελτίωση στα πόδια του.
Ίσως εκτός από ακάρεα να έχει και κάτι άλλο όπως ποδοδερματίτιδα, η επίσκεψη στο πτηνίατρο είναι επιβεβλημένη, μήνυμα στο 13033 με αριθμό 1 και για του κτηνιάτρους- πτηνιάτρους.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Εφυγα αυριο θα τον καλεσω το πρωι βρηκα στο Περιστερι πτηνιατρο! Σας ευχαριστω θα σας εχω νεα φιλοι μου. Για να μετακινησω το κλουβι πρεπει να το σκεπασω στο αμαξι; Μικρο κλουβι μεταφορας δεν έχω θα παει με την βιλα του!
 
Back
Top