Αναπαραγωγή Φέτος ήταν η χειρότερη αναπαραγωγική σεζόν

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης 8520
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

8520

PB Member
Εγγραφή
25 Απρ 2008
Μηνύματα
673
Πόλη
Σέρρες
είχα πάρα πολύ καιρό να μπω στο φόρουμ . η αιτια ειναι η απογοήτευση που πήρα την φετινή χρονιά. Φέτος ήταν η χειρότερη αναπαραγωγική σεζόν. είχα 34 άσπορα αυγά, 7 νεοσσούς από τους οποίους οι 6 ψόφησαν. Δεν φτάνει όμως αυτό είχα και την απώλεια 3 ακόμα από τα μεγάλα.
 
Δημήτρη, απο ποιά αιτιολογία έχασες τα μεγαλα πουλιά;
Σκέφτεσαι μήπως εκανες καποια λάθη κατα την αναπαραγωγικη προετοιμασία ή δεν εκανες καποιες απαραιτητες ενέργειες οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα τα στοιχεια που αναφέρεις; Ποιοί παράγοντες πιστευεις οτι συντελεσαν για να εχεις αυτα τα αποτελέσματα; Ειχες εσωτερικη εκτροφή ή ησουν μπαλκονάτος;
 
στην αρχή νόμιζα οτι είχαν ψείρες γιατι τα έχω στο μπαλκόνι. τα ψέκασα με φάρμακο για τισ ψείρες αλλά μετα απο 2 εβδομάδες ψόφησε και άλλο. το πήγα στο κτηνίατρ5ο και μου έδωσε φάρμακο για τα σκουλήκια. Αλλά μετά απο ένα μήνα έχασα και το 3 πουλί. Ξαναπήγα στο κτηνίατρο και μου είπε ότι μάλλον ήταν μέλισσες που μου κάναν την ζημιά και μου είπε να μην βάζω φρούτα στα κλουβιά γιατί τισ τραβάνε. ακολούθησα την συμβουλή του και έκτοτε δεν ψόφησε αλλο πουλί.
το προβλημα είναι ότι έμεινα με μονο ένα θηλυκό. Οπότε και για του χρόνου τα βλέπω δύσκολα τα πράγματα.
 
Σκεφτηκες να κανεις καποια νεκροψια για να βρείς ποιά ήταν η αιτια που εχασες τα πουλάκια; Και για τα άσπορα αυγά; Μήπως τα πουλιά ηταν άρρωστα εξαρχης της αναπαραγωγικης σεζόν παρουσιασαν καποια ηπια συμπτωματα τα οποια δεν αξιολογησες σωστα και για αυτο ήταν και η αποτυχια με τα άσπορα αυγα και τους νεκρούς νεοσσους;

Λυπηρο βεβαια το γεγονος, κλλά καλο θα ηταν τα λαθη μας να γινονται μαθήματα για τις μελλοντικες προσπάθειες. 🙂
 
για τα ασπορα αυγα βρήκα τι φταίει.
φταίνε τα λευκα αρσενικά μου που μπορεί να κελαιδούν πολύ ωραία αλλα απο κοκο τπτ.
 
θα γινω λιγο κακος αλλα ισως αυτο σε βοηθησει.

Μηπως η βρωμια των κλουβιων σου φταιει; Παρατηρω απο φωτογραφιες σου τα κλουβια τα οποια ειναι σε πολυ ασχημη κατασταση.. Οι κουτσουλιες και μονο σχηματιζουν βουναλακια.

Ενα παραδειγμα.
 

Συνημμένα

  • user1658_pic6309_1232961104.webp
    user1658_pic6309_1232961104.webp
    27,4 KB · Προβολές: 240
ισως να εχεισ δίκαιο αλλα το περίεργο είναι ότι στο ίδιο κλουβί υπήρχαν και άλλα πούλιά εκείνα δεν έπαθαν τπτ.
 
αποτι ειδα και εγω
το κλουβι θελει καθαρισμα
ειναι κριμα για τα πουλακια
 
Θα γίνω πολύ κακός τώρα σαν τον Φώτη...Αίσχος ρε φίλε τι κατάντια είναι αυτή; Πέτα το και πάρε ένα καινούριο,τα άλλα τα έχεις σε κάλο κλουβί, γιατί τα τιμωρείς αυτά έτσι;Έμενα λίγο έχει πιάσει σκόνη και σκέφτομαι αν δεν καθαρίζει να το πετάξω. Είναι κρίμα για αυτά τα πλασματάκια να ζουν σε τέτοιες συνθήκες.
 
Ο Φώτης έγινε κακός αλλά με ένα τάκτ- θα μου επιτρέψεις να σου πω- και με έναν στόχο, που δεν είναι άλλος από το περάσει ένα μήνυμα για τη βελτίωση των συνθηκών. Παραπάνω εμφάσεις και ένταση στις αποδοκιμασίες δεν καταλαβαίνω αν μπορούν να προσφέρουν κάτι καλύτερο. Άσε που, από "κρίνοντες με απολυτότητα" και αποδοκιμάζοντες έχουν δει τα ματάκια μου πράγματα απίστευτα εδώ μέσα...
 
Δεν υπάρχει λόγος για να γινόμαστε κακοί.
Πρώτα θα κρίνουμε και θα κακιώνουμε με τους εαυτούς μας και μετά με τους άλλους.

Δημήτρη όταν διάβασα τα ποστ σου και είδα και την Φώτο, μου ήρθε μια ιδέα.
Φίλε άλλαξε χόμπι, πήγαινε για ψάρεμα στα ποτάμια, καλύτερα να γίνεις κυνηγός, από να τα έχεις έτσι και να ψοφάνε από την βρωμά και την λισοδια.
Σαν το γάιδαρο που μόλις έμαθε να μην τρώει και πέθανε.
 
Εντάξει έχεις δίκιο έγινα πολύ κακός και δεν πρότεινα κάτι για την καλυτέρευσή του μάλλον γιατί ξύπνησα στραβά σήμερα με πονοκέφαλο και όταν είδα το κλουβί του θυμήθηκα έμενα πριν 5 χρονιά που δεν ήμουν και σε τόση καλή ψυχολογική κατάσταση είχα ένα καναρίνι και δεν το πρόσεχα και πολύ στην ίδια κατάσταση και χειρότερη ήταν το κλουβί που είχα τελικά το καναρίνι έβγαλε κάτι σαν δάχτυλα στα ποδιά του και όταν ενδιαφέρθηκα να μάθω τι είχε δεν μπορούσε να κρατηθεί στις πατηθρες και του έβαζα να τρώει και να πίνει σε μπολάκια κάτω στον πάτο του κλούβιου με αποτέλεσμα μετά από κάνα μηνά να πεθάνει.Από τότε τα έχω με τον εαυτό μου και κάθε τόσο το θυμάμαι και με πιάνει θλίψη γιατί δεν το είχα όπως θα του άξιζε. Έβαλα μυαλό όμως και πριν 1 μίση χρόνο που πήρα ξανά καναρινιά τα έχω στην πενα αμα δειτε στην μια φωτογραφία η πατήθρα είναι βρώμικη άλλα ήμουν σε διακοπές και τα πρόσεχε η θεία μου τα πουλιά μόλις τράβηξα την φωτογραφία και είδα ότι η θεία μου δεν τα είχε καθαρίσει την πηρα τηλ άλλα μου είπε όχι όπως ξέρανε χρηστό μου άλλα όπως βρήκανε τι να τις πεις μετά; Αυτά και μάλλον πρέπει να κόψω τους καφέδες με κάνουν νευρικό.
 
Άμα δεις τις φωτογραφίες του χρήστη έχει κι άλλο κλουβί και είναι στην πένα. Όποτε απαιτητέ να πάρει ένα νέο κλουβάκι για να είναι σαν το άλλο ωραίο άλλα και υγιεινό.
 
Φιλε Δημητρη, για τα ασπορα αυγα φταινε 2 κυριοι λογοι.
1ον δεν προετοιμασες σωστα του αρσενικους.
2ον μεχρι ποτε τους χορηγουσες αυγοτροφη με συνεπεια να πιασουν λιπος στα γεννητικα τους οργανα, οποτε και να τους εβλεπες να βατευουν ηταν ασφαιροι.
και 3ον ισως να μην συμβαδισαν τα πουλια στο πυρωμα τους. 🙂
 
οσο αφορά το βρόμικο κλουβί είναι σε αυτή την κατάσταση γιατί δεν πειράζω καθόλου τα κλουβιά όταν τα πουλιά κλωσάνε.
 
οσο αφορά το βρόμικο κλουβί είναι σε αυτή την κατάσταση γιατί δεν πειράζω καθόλου τα κλουβιά όταν τα πουλιά κλωσάνε.

Και ποσο κλωσσανε δηλαδη τα πουλια σου; Αυτο το κλουβι εχει να καθαριστει μηνες. Μην πω οτι δεν εχει καθαριστει και ποτε.

Δεν στο λεω επιθετικα αλλα οι φωτογραφιες μιλουν απο μονες τους.
 
ητανε ασχημη χρονια και για μενα ειχα δυο ζευγαρια βγηκανε δυο πουλακια το ενα δεν το ταιζανε προσπαθησα εγω αλλα το εχασα και λυπηθηκα πολυ το αλλο ειναι αρσενικο και ειναι γλυκα,
 
Εσένα τουλάχιστον πέθανε μόνο ένα και λυπάμαι πολύ... Αλλά του Δημήτρη πέθαναν πάρα πολλά... Και φταίει η βρωμιά. Γιαυτό Δημήτρη απο 'δω και πέρα να είσαι πιο συνεπής όσον αφορά την καθαριότητα για να μην χάσεις και την θηλυκιά που σου απέμεινε...
 
Aκομα και οταν κλωσσανε πρεπει να καθαριζεται το κλουβι. Με την καθαριοτητα αποφευγεις παρα πολλα δυσαρεστα. Εγω στα δικα μου δεν καταλαβαινω τιποτα, τα καθαριζω και ας τα ξεσηκωσω για λιγο απο τα αυγα. Δεν παθαινουν τιποτα. Μην φοβασαι. Μολις τελειωσεις το καθαρισμα θα ξανακατσουν στα αυγα ή στα πουλακια.
 
Πως εννοείς ότι τα ξεσηκώνεις Σάκη; Για το κλουβί συμφωνώ, άλλωστε με τη σχάρα και το αποσπώμενο ταψί, η καθαριότητα γίνεται εύκολα και αδιάκοπα. Ασε δε, που οι νεοσοί είναι ένα λόγος παραπάνω. Αλλά εννοείς πως σηκώνεις και τη φωλιά;

Υ. Γ. Επειδή τα σχόλια πριν το Σάκη εκτός από επαναλαμβανόμενα είναι και καυστικά, ο "Αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλέτω". Του το είπαμε(τε) του παλικαριού ότι η καθαριότητα του κλουβιού ήταν σε κάκιστο σημείο. Μην το κάνουμε και λαϊκή πρόζα το φόρουμ, ποιος θα του την πει καλύτερα από τους άλλους!
 
Back
Top