Ασθένειες Φαγουρα στα μπουτια

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Pigaki
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Pigaki

PB Member
Εγγραφή
14 Οκτ 2007
Μηνύματα
945
Πόλη
Μυτιλήνη
Γεια σε ολους! Χαιρομαι που ολοι εχουμε τον ιδιο "καϋμο" και που αλληλοκαταλαβαινομαστε!
Ειμαι καινουρια εδω. Θα ηθελα τη βοηθεια σας.

Εχω ενα καναρινι και δυο παραδισεια, το ενα απο τα οποια ειναι το τεταρτο μελος της οικογενειας μπορω να πω, επειδη τον εχω 8 χρονια και ειναι παρα μα παααρα πολυ ημερος! Ζει εξω απο το κλουβι κτλ.

Δυστυχως τις τελευταιες μερες εχει τρομερη φαγουρα στα μπουτακια του. Οχι στα ποδια, το διευκρινιζω: στα μπουτια, εκει που τελειωνει το ποδι και αρχιζει το πουπουλο. Εχει μαδησει λιγο και το πτερωμα του στα μπουτια, μπορει και απο το ξυσιμο. Και γενικα ειναι λιγο καταβεβλημενος αυτες τις μερες, ολο κοιμαται. Τα ποδια του ειναι ΟΚ, δεν φαινεται να εχει ποδαγρα. Επισης τον εχω ψαξει για ψειρες και δεν εχει.

Το ειχε ξαναπαθει πριν 3-4 μηνες. Τοτε του εβαλα αλοιφη για ποδαγρα, του εβαλα Betadine, ως και φυσικη αλοη του εβαλα (που ειναι καλη για δερματικα!). Φανηκε τοτε πως του περασε, αλλα γιατι παλι τωρα;

Εχετε δει κατι παρομοιο στα πουλια σας; Τι μπορει να ειναι και τι μπορω να κάνω;

Ευχαριστω και θα περιμενω απαντηση σας.

Γεωργια
 
Γεια σου Γεωργια, καταχην καλως ηρθες στην παρεα μας και να χαιρεσαι τα πουλακια σου. Φετος το πουλακι που εχει προβλημα περασε πτερορροια;
 
Γεια σου και σ'ευχαριστω.
Νομιζω πως οχι, αλλα δεν ειναι οπως η πτεροροια. Ναι μεν ξαναβγαζει πουπουλακια, αλλα ειναι εντελως τοπικο. Και τα κοιταζει συνεχεια. Τον ενοχλουν.
Δεν μπορω να το βλεπω ετσι! Στεναχωριεμαι!

Η ψωριαση πως ειναι στα πουλια; Μηπως ειναι κατι τετοιο;
 
Απάντηση: Φαγουρα στα μπουτια;

Ειχα και εγω ενα αναλογο προβλημα, τσιμπαγε τα ποδαρακια του συνεχεια και δεν ειχε καθολου φτερακια στα "μπουτακια" του :)
Εβαλα Epithol της Bogena - Beaphar και μετα απο μια βδομαδα σταματησε να ασχολειται με τα ποδια του. Βλεπε αναλογο ποστ Καρδερίνα τσιμπάει τα πόδια της
Καλο ειναι βεβαια αν μπορεις να ανεβασεις και καμια φωτογραφια του.
 
Την Epithol (και κάθε αλοιφή) θα ήταν καλό να τη χρησιμοποιούμε στο τμήμα των ποδιών που δεν υπάρχουν πούπουλα, γιατί αν απλωθεί στο πτέρωμα γίνεται χάλια το πουλί και φεύγει δύσκολα. Εκτός από το αισθητικό κομμάτι της υπόθεσης, αν λερωθεί το πτέρωμα θα δημιουργηθούν προβλήματα στη θερμομόνωση - θερμορύθμιση του πουλιού.
 
Για την Kamasol της Vitakraft τι λετε; Επειδη τωρα την εχω προχειρη, ενω την αλλη πρεπει να την αγορασω αυριο.
 
Σταυρο, τωρα ειδα την απαντηση σου.
🙄 Ποιος από τους δύο; :)

Αν δεν κάνω λάθος και η Kamasol για τον ίδιο σκοπό προορίζεται. Το λέω με επιφύλαξη, διάβασε τις ενδείξεις και τις οδηγίες χρήσεώς της.

Αυτό που είχα πει πιο πάνω, είναι ότι οι κρέμες θα πρέπει να επαλείφονται σε περιοχές που δεν καλύπτονται από πούπουλα και σε μικρή ποσότητα για να μην απλωθεί αργότερα πάνω σε αυτά.
 
Με επιφυλαξη θα πρεπει να χρησιμοποιούνται οποιαδήποτε σκευασματα για ποδαγρα, πρέπει να διαγνωστει ποδαγρα-ξερω ειναι δυσκολο στα πετ σοπ-πριν προβεισ σε θεραπεια, εχεισ δει κατι περιεργο στα ποδαρακια του εκει που ξυνεται;σχισιμο, πληγη, σπυρι, φουσκαλα.
 
Ευχαριστω για το ενδιαφερον σας!

Οχι Κατερινα, και αυτο ειναι το περιεργο. Απλως ειναι λιγο ερεθισμενα και εχουν λιγο μαδησει. Δεν εχουν κατι εξωτερικο τρομερα εμφανες ας πουμε!
 
Τελικα ηταν μηκυτες. Επιτελους βρηκα εναν καλο κτηνιατρο ειδικευμενο σε πουλακια και το πηγα. Ευτυχως δεν ειναι σοβαρο!
 
Πολύ ευχάριστο!

Τι φάρμακα σου έδωσε, αλοιφή; Τι ακριβώς;
 
Πολυ ευχάριστο οντως! Αλλα ακόμα πιο ευχάριστο ηταν που βρεθηκε κτηνίατρος με ειδικότητα στα πουλιά! Ειναι μια ειδικότητα προς εξαφανιση.:D
 
Πολύ ευχάριστο!

Τι φάρμακα σου έδωσε, αλοιφή; Τι ακριβώς;


Μου ειπε τα εξης:
-Μπορω να του βαζω την αλοιφη για την ποδαγρα, αλλα δεν ειναι και απαραιτητο.
-Η φυσικη αλοη που του εβαζα ειναι πολυ καλη γιατι σταματαει το ξυσιμο. Και λιγο Betadine δεν κανει κακο.
-Περναει μονο του αλλα κατα καιρους μπορει να ξαναεμφανιζεται.
-Οφειλεται βασικα σε ορμονολογικους λογους (!) και αν ηταν μεγαλο πουλι θα του εδινε ορμονες. Επειδη ομως στα μικρα δεν κανει, για ενα μηνα θα του βαζω ανθρωπινη παιδικη βιταμινη στο νερο. Επισης καλο ειναι καθε 3-4 μηνες ολοι να κανουμε αυτη τη διαδικασια με τη βιταμινη, ασχετως αν ειναι αρρωστα η οχι. Τα βοηθαει στις ορμονες τους.

Αυτα μου ειπε, αν κανεις ποτε τον χρειαστει (που αχρειαστος να'ναι.), ας με ρωτησει, οχι για διαφημιστικους λογους βεβαια, αλλα γιατι ειναι σπανια ειδικοτητα και πολυ καλος επιστημονας. Συνεργαζεται και με το πρωην ΕΚΠΑΖ κλπ.
 
"
Πολυ ευχάριστο οντως! Αλλα ακόμα πιο ευχάριστο ηταν που βρεθηκε κτηνίατρος με ειδικότητα στα πουλιά! Ειναι μια ειδικότητα προς εξαφανιση."
απο georgina...
σωστο κ γω αυτο διαπιστωνω... Δυστυχως.

κ τα δικα μου πουλια -τα περισσοτερα στα ποδαρακια τους εχουν σκληρο δερμα.
τελικα αυτη ειναι ποδαγρα; 🙄
 
Back
Top