Ασθένειες Φαρμακευτική αγωγή και "ξεπύρωμα" αρσενικών καναρινιών

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Kostaskar
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Βρε Κώστα, όταν ανοίγουμε ένα θέμα παρουσιάζουμε τα γεγονότα ακριβώς όπως έχουν για να καταλάβουμε και εμείς τι γίνεται και εάν μπορούμε να βοηθήσουμε.

Δηλαδή, έβαλες τα νεοεισαχθέντα πουλιά στην κλούβα χωρίς καραντίνα και μετά ανακάλυψες ότι ασθενούν ή αφού πήρες τα αποτελέσματα έβαλες τα πουλιά με τις τριχομονάδες στην κλούβα με τα υπόλοιπα;

Τελικά, trichomonex ή flagyl πήραν τα πουλιά;
Για να ξεκαθαρίσω τα πράγματα. Μπήκαν σε δική τους κλούβα τα νεοεισαχθέντα πουλιά σε άλλο μπαλκόνι αρχικά. Δεύτερον δεν είχαν όλα τα καινούργια πουλιά της κλούβας τριχομονάδα αλλά έδωσα φάρμακο για τριχομονάδα σε όλα καθώς ζούσαν όλα μαζί από όταν τα πήρα. Πριν δύο μήνες πήραν trichomonex και πριν 17 περίπου μέρες Flagyl
[automerge]1580935498[/automerge]
Άρα έδωσα σε όλα τα νέα πουλιά trichomonex γιατί ζούσαν μαζί ενώ δεν είχαν μέχρι τότε όλα τριχομονάδα
[automerge]1580935917[/automerge]
Αφού τους έδωσες το trichomonex λίγο καιρό πριν γιατί έδωσες πάλι αγωγή για τριχομονάδες; Γιατί το flagyl, ειδικά στα πτηνά, σχεδόν πάντα γι'αυτό το δίνουν.
Διότι θεώρησα πως είχε δίκιο ο συγκεκριμένος κτηνίατρος, καθώς στο παρελθόν ήταν ο μόνος που ανέλαβε περιστατικό με καναρίνι το οποίο πήγε να χάσει το πόδι του και είχα εμπιστοσύνη σε αυτά που μου έλεγε για τα πουλιά. (δεν είναι αυτός με την χύμα αντιβίωση που ανέφερα πιο πάνω)
 
Τελευταία επεξεργασία:
Στο ερώτημα του θέματός σου, στη θέση σου θα έκανα επαναληπτικό για τριχομονάδα και εφόσον ήταν καθαρό, θα έστηνα τα ζευγάρια για αναπαραγωγή ανεξάρτητα από τα "πυρώματα" και τα σχετικά.

Σε περίπτωση που το επαναληπτικό έβγαινε θετικό, θα απέκλεια τις σκέψεις για αναπαραγωγή σε αυτήν τη φάση.
 
Στο ερώτημα του θέματός σου, στη θέση σου θα έκανα επαναληπτικό για τριχομονάδα και εφόσον ήταν καθαρό, θα έστηνα τα ζευγάρια για αναπαραγωγή ανεξάρτητα από τα "πυρώματα" και τα σχετικά.

Σε περίπτωση που το επαναληπτικό έβγαινε θετικό, θα απέκλεια τις σκέψεις για αναπαραγωγή σε αυτήν τη φάση.
Άρα προτείνεις να κάνω επαναληπτικό έλεγχο στην παρούσα φάση και να πράξω ανάλογα με το αποτέλεσμα, αν κατάλαβα καλά;
 
Εγώ τουλάχιστον αυτό θα έκανα Κώστα. Αφού υπήρχε ή τριχομονάδα, το φάρμακο δεν δόθηκε προληπτικά αλλά θεραπευτικά και θα ήθελα να ξέρω ότι δεν υπάρχει πλέον ασθένεια, πριν ξεκινήσει η αναπαραγωγή.

Η τριχομονάδα είναι μια ασθένεια που μεταδίδεται μέσω του στόματος, οπότε εάν εξακολουθεί να υπάρχει τα μικρά που θα προκύψουν από την αναπαραγωγή δεν θα έχουν τύχη.

 
Καλησπέρα! Έχω αρκετά ευχάριστα νέα για την ώρα. Τα αρσενικά επανήλθαν πλήρως. Χθες λοιπόν αφού είδα και τις κανάρες να είναι έτοιμες ένωσα τα πουλιά και το χτίσιμο της φωλιάς άρχισε να γίνεται από κοινού. Είδα βατέμματα αρκετές φορές μέσα στην μέρα. Όσον αφορά την τριχομονάδα, έστειλα δείγματα και ήταν όλα τα πουλιά αρνητικά σε παρουσία τριχομονάδας.
 
Καλησπέρα. Τα ευχάριστα νέα συνεχίζονται. Ένα από τα ζευγάρια στα οποία αναφέρεται η συγκεκριμένη συζήτηση είχε ποσοστό επιτυχίας εκκόλαψης 100% με 5 στα 5 αυγά να εκκολάπτονται. Περιμένω τα αποτελέσματα ενός ακόμα ζευγαριού σήμερα ή αύριο το πρωί 😀
 
Back
Top