Ασθένειες Φιφικα,άρρωστο budgie

Πόλη
Θεσσαλονίκη
Νέο περιστατικό…😏🫶🏻 Ήρθε στο Πετ σοπ που εργάζομαι τον Δεκέμβριο του 24 με περίεργο φτέρωμα.. ήταν πολύ στρεσαρισμένη ,έπειτα από υπόδειξη πτηνιατρου πήρε teniazine και pterophene.. Η όψη της είχε βελτιωθεί αρκετά ,η πλάτη της είχε γεμίσει φτεράκια αλλά η κοιλίτσα συνέχιζε και έμενε γυμνή … έτρωγε versele Laga premium prestige.. Τον τελευταίο καιρό είχε έντονο στρες,ούτε το αντιστρες ομως της έκανε κάτι ! Άρχισε μάλλον να μαδάει τα φτερά της ,η πλάτη της φαίνεται μασημένη . Αποφάσισα να τη πάρω σπίτι ,να κάνει πιο στοχευμένη θεραπεία και να της κάνω περισσότερες εξετάσεις . Έστειλα στη Κομοτηνή στη κυρία Δραμπιδου δείγμα και τ αποτελέσματα έδειξαν escherichia coil και τριχομονάδα ! Ξεκινήσαμε θεραπεία (αύριο είναι η 6η μέρα) και μου είπε η κυρία Χρύσα ότι θα μας πάρει σίγουρα 3μηνο και βλέπουμε .. είναι φυσικά απομονωμένη απ τα άλλα πτηνά αλλά η αλλαγή που είδα στη συμπεριφορά της και στο χαρακτήρα της είναι απίστευτη ! Ανέβηκε πρώτη φορά στη κούνια της μετά από 16 μήνες ,βγάζει φωνούλες ,χαίρεται και συνομιλεί με το Ζελεδακι στο άλλο δωμάτιο ! Θα δούμε αν υπάρχει βελτίωση αλλιώς θα κάνουμε εξέταση και για pbfd .. φυσικά απολυμαίνω τα χέρια μου μετά την επαφή μαζί της γιατί και τ άλλα που έχει είναι κολλητικά .. ελπίζω να ξεπεράσει τα προβλήματα της και να φτάσει σ ένα ικανοποιητικό επίπεδο ! Θα ενημερώνω όποτε έχω κάποια εξέλιξη 💜

Συνημμένα

• IMG_2017.webp
    IMG_2017.webp
    60,2 KB · Προβολές: 10
  • IMG_2016.webp
    IMG_2016.webp
    86,6 KB · Προβολές: 10
  • IMG_2015.webp
    IMG_2015.webp
    103,8 KB · Προβολές: 9
  • IMG_2014.webp
    IMG_2014.webp
    60 KB · Προβολές: 11
@Irene chatzimichail κάθε φορά Ειρήνη μου με συγκινεί το πόσο μεγάλη καρδιά έχεις. Ότι καλό κάνεις, είτε σε φτερωτό πλασματακι είτε όχι, ο Θεός να σου το επιστρέφει στο εκαντονταπλάσιο.
Τυχερή η Φιφικα που βρέθηκε στα χέρια σου. Σκέφτεσαι να την κρατήσεις μετά την θεραπεία της;

@MARY58 σ ευχαριστώ πολύ πολύ πολύ 🫶🏻🫶🏻🫶🏻 αυτό εννοείται ,ότι μπαίνει σ αυτό το σπίτι για θεραπεία το παντρεύομαι 😅 δεν μπορώ να τη προδώσω ,μου δείχνει τη χαρά της από τότε που μπήκε σε σπίτι και συγκινούμαι 🥹

Back