Φλαμίνγκο κολυμπώντας στην Πέτρα

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης maria p
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Ο κ. Erwin van Laar μέλος της εξαιρετικής σελίδας στο fb Lesvos Birders, γράφει;
Έκπληκτος είδα την 31/5/16 ένα φλαμίνγκο να κολυμπά στον κόλπο της Πέτρας της Λέσβου, πολύ κοντά στην παραλία.
13590498_1037332749681683_3746886647113189126_n.webp

Θαυμάστε κι εσείς την ομορφιά του και αν θέλετε μπορείτε να γίνετε μέλη της πολύ ενδιαφέρουσας ομάδας που είναι κλειστή αλλά γίνονται δεκτές αναρτήσεις only in English please :)
Θα δείτε καταπληκτικές φωτογραφίες ιθαγενών ή μεταναστευτικών πουλιών της Λέσβου.

Στην Λέσβο υπάρχουν πολλά φλαμίνγκος, ιδιαίτερα στον κόλπο της Γέρας ο οποίος είναι σημαντικός για τα αποδημητικά πουλιά (πάντα όταν πηγαίνω βλέπω ότι υπάρχουν φλαμίνγκο εκεί).

Τι ομορφιά! Δεν ήξερα πως τα φλαμίνγκο κολυμπάνε στη θάλασσα.. Νόμιζα μόνο σε λίμνες και ποτάμια! Και πόσο ταιριάζει το ροζ του χρώμα με το μπλε της θάλασσας! Ευχαριστούμε Μαράκι!

Είχα την εντύπωση πως τα φλαμίνγκο, αποδημούν στην Ελλάδα κυρίως το χειμερινό 6 μηνο. Έχω λάθος;
Αυτό γνωρίζω κι εγώ, Σεπτέμβριο-Οκτώβριο που συνήθως πηγαίνω στη Λέσβο τα βλέπω...
Εδώ και στην Αργολίδα... (Οκτώβριος 2014)
flamingo_nayplio7.jpg

πηγή

Κάποτε είχε και στις αλυκές της καλλονής..

Τώρα πλέον είναι πολύ ελάχιστα..
Παρόλα αυτά είναι πανέμορφα!

(Καταγωγή από Μυτιλήνη έχω :Ρ)

Είχα την εντύπωση πως τα φλαμίνγκο, αποδημούν στην Ελλάδα κυρίως το χειμερινό 6 μηνο. Έχω λάθος;

Δεν κάνεις λάθος..
Οι κόλποι της Μυτιλήνης είναι ζεστοί και υπάρχουν μέρη που προστατέυονται!

Back