Ασθένειες Φλεγμονή στην τραχεία η απλό κρύωμα;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Tiko
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Tiko

PB New Member
Εγγραφή
11 Μαρ 2020
Μηνύματα
52
Πόλη
Πειραιάς
Καλημερα στην ομαδα! Θα ήθελα να ρωτήσω πως μπορεί να δημιουργηθεί φλεγμονή στην τραχεια στα καναρίνια;Εχει τύχει σε κάποιον και αν ναι πως αντιμετωπίζεται; Πριν 2 εβδομάδες κάναμε γενικό check up στην κ. Δουκακη και ήταν όλα καλά. Εδω και 3 μέρες το πουλάκι κάνει έναν θόρυβο,έναν συριγμό (μου θυμίζει τον θόρυβο που κάνει μια κούνια όταν τρίζει). Χθες μίλησα με τη γιατρό και μου είπε πως πιθανότατα έχει φλεγμονή στην τραχεια και μου είπε να του δώσω το aidonine και αν σε 3 μέρες δεν έχει υποχωρήσει να τον πάω να τον δει.Χθες του ξεκίνησα το φάρμακο αλλά δεν είδα καμία διαφορά.
 
Αν καθαρίζεις καλά το κλουβί του αποφεύγεις τέτοια προβλήματα. Συνήθως βγάζουν ένα ηχο σαν να έχουν βραχνάδα ή να τα ενοχλεί κάτι και να προσπαθούν να το πετάξουν έξω. Επίσης, εκτός από φλεγμονή μπορεί να είναι ακαρεα.
 
Δείγμα κοπράνων, άκουσε την καρδιά του και τα ακροβατικά και είδε και ένα σημαδακι στο πόδι, το οποίο αυτό ήταν που με ανησύχησε και τον πήγα αλλά εν τέλει ήταν χρωστική (σαν τις ελιές που έχει ο άνθρωπος μου είπε). Το κόστος ήταν 25€.
[automerge]1590368243[/automerge]
Εκεί που γράφω ακροβατικά εννοώ ακροαστικά. Το πληκτρολόγιο κάνει τα δικά του.
 
πως μπορεί να δημιουργηθεί φλεγμονή στην τραχεια στα καναρίνια;
Από ασθένεια και είναι αρκετές αυτές που την προκαλούν. Πρέπει να γίνει κλινική και ίσως εργαστηριακή εξέταση για να διαπιστωθεί ποια ακριβώς είναι.

μου είπε να του δώσω το aidonine και αν σε 3 μέρες δεν έχει υποχωρήσει να τον πάω να τον δει.Χθες του ξεκίνησα το φάρμακο αλλά δεν είδα καμία διαφορά.
Αυτό δεν είναι φάρμακο, είναι βιταμίνες: https://petbirds.gr/product/tafarm-aidonine-solution/
 
Ναι συγγνώμη, εγώ μπερδεύτηκα. Εκλεισα ραντεβού για την Τετάρτη να το δούμε. Ελπιζω να μη χειροτερέψει μέχρι τότε. Προς το παρων είναι τα ίδια. Σας ευχαριστώ όλους.
 
Καλησπέρα σας! Σήμερα τα ξημερώματα στις 4 καθώς ετοιμαζομουν για δουλειά το καναρινάκι μου ξύπνησε κ έκανε τον ίδιο θόρυβο πολύ έντονα ( κοιμήθηκε όλο το βράδυ πάνω στην κούνια, ενώ αυτή κουνιόταν παρεμπιπτόντως) και έκανε επίσης έναν θόρυβο σαν να σπάει σπόρια. Επιστρεφω το μεσημέρι στο σπίτι και είναι όλα όπως πριν. Δεν βγάζει κανένα θόρυβο, είναι πολύ πιο δραστήριος, γενικά φυσιολογικοτατος. Το μόνο που είδα και μου έκανε εντύπωση είναι ότι το νεράκι του στην ποτίστρα, στο οποιο ακόμη χορηγώ τις βιταμίνες aidonine είχε αδειάσει, είχε ελάχιστο νερό μέσα, εως καθόλου, ενώ όταν έφυγα ήταν στη μέση το νερό. Σε 10 ώρες είναι εφικτό να πιει τόσο νερό; Δεν μου έχει ξανατυχει. Οπως και να'χει βέβαια, αύριο έχουμε γιατρό.
 
Μου έχει συμβεί με θηλυκό καναρίνι πριν την ωοτοκία να έχει πιει μισή σχεδόν ποτίστρα νερό, αλλά το δικό σου μάλλον πλύθηκε αν η ποτίστρα σου είναι συμβατικού τύπου ή όπως είπε και ο Αντώνης μπορεί για κάποιον λόγο (να το κοιτάξεις αυτό) να χάνει νερό.
 
Καλημέρα σας! Λοιπόν να σας ενημερωσω πως χθες πήγαμε στη γιατρο,τον άκουσε πάλι με το στηθοσκοπιο για τυχόν ακροαστικα αλλά δεν άκουσε κατι,ήταν φυσιολογικος και να τονίσω πως τα συμπτώματα που ειχε πριν εξαφανιστηκαν. Μου είπε ότι δεν θέλει να μου δώσει αντιβίωση έτσι απλά προληπτικά χωρίς να έχει συμπτώματα και επίσης μπορεί να μου είπε ότι μπορεί να είναι από ρεύματα αέρα, αλλά έκανε υποθέσεις, μιας και δεν άκουσε τον ήχο που έβγαζε. Μου είπε να αγοράσω από το φαρμακείο σταγόνες ευκαλύπτου, να βράσω νερό και να ρίξω 3-4 σταγόνες μεσα, να καλύψω το κλουβακι του μαζί με το μπωλ του νερού με του ευκάλυπτου,ώστε να κάνει εισπνοές και τον παρακολουθούμε Σήμερα κάνει τον ίδιο θόρυβο. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω και τι μπορεί να είναι.
 
@Tiko Καλημέρα. Πέρα από τον ήχο που ακούς, μήπως παρατηρείς και κάτι άλλο; Για παράδειγμα ο ήχος που λες συνοδεύεται με ανοιγοκλείσιμο του ράμφους και τίναγμα του κεφαλιού σαν να θέλει να πετάξει κάτι από πάνω του; Επίσης, μήπως το πουλάκι αρχίζει σταδιακά να ελαττώνει το τραγούδι του; Δεν είμαι ειδικός απλά σε ρωτάω γιατί έχω ένα καναρίνι και πριν δύο εβδομάδες μου έκανε έναν ήχο και μετά παρατήρησα και τα συμπτώματα που σε ρωτάω παραπάνω. Πήγα στον πτηνίατρό μου και το είδε και μου είπε ότι δεν έβλεπε κάτι ανησυχιτικό. Ωστόσο του ρίξαμε μια σταγόνα για τα ακάρεα γιατί την μέρα που το πήγα παρατηρουσα κνησμό. Μου είπε ότι αν σε 3-4 μέρες δεν έχουν περάσει τα συμπτώματα τότε θα έρθεις να ρίξουμε πάλι σταγόνες. Πήγα και δεύτερη φορά λοιπόν και για να μην πολυλογώ, εν τέλει επειδή η κατάσταση δεν βελτιωνόταν αλλά αντιθέτως τα συμπτώματα αυξάνονταν σε διάρκεια (καθώς στην αρχή τα παρατηρουσα κυρίως βράδυ, μετά μεσημέρι και βράδυ και μετά όλη την ημέρα), ο γιατρός μου είπε το Σάββατο να δώσω αντιβιωση.
Δεν είμαι ειδικός όπως προανέφερα απλά τα αναφέρω αυτά μήπως μπορέσουν και βοηθήσουν λίγο. Πάντως αν τα συμπτώματα που περιγράφεις επιμένουν, τότε να ξαναπας στο γιατρό, μην το αφήνεις έτσι το πουλάκι.
 
Είναι λίγο μπερδεμένα όλα αυτά που έχω παρατηρησει, επίσης και η γιατρός έχει μπερδευτει, αλλά είναι ακριβώς έτσι όπως τα είπα γιατί τον παρατηρώ πολύ, συνέχεια με αυτόν ασχολούμαι.. Μέχρι πριν μια βδομάδα ακριβώς ήταν καλα, κελαηδουσε,έκανε τα πάντα. Το μόνο που είχα παρατηρήσει που έκανε πάντα ήταν σαν να φταρνιζοταν, δεν μπορώ να το εξηγήσω διαφορετικά (ο ήχος αυτός μοιάζει σαν να στέλνεις φιλί), από το απόγευμα της Πέμπτης άρχισε να κάνει μόνο αυτόν τον θόρυβο και προσπαθούσε να κελαηδησει, αλλά δεν του έβγαινε. Την Παρασκευή ακουγόταν περισσότερο ο θόρυβος, δεν κελαηδησε αλλά ήταν πολύ δραστήριος, φυσιολογικος σε όλα.. Έδωσα τις βιταμίνες που μου είπε η γιατρός, αλλά δεν είδα διάφορα, μέχρι προχθές που εξαφανίστηκαν εντελώς τα συμπτώματα. Σημερα έκανε τον θόρυβο αυτό για 5 λεπτακια αλλά πολύ σιγανα,όχι έντονα όπως πριν και τώρα δεν ακούγεται τίποτα πάλι.Αυριο στο ρεπο μου θα πάω να αγοράσω τον ευκάλυπτοκαι αν το ξανακάνει θα το ηχογράφησω και θα το στείλω στη γιατρο και εδώ για να το ακούσετε κ εσείς.
[automerge]1590652840[/automerge]
Στην κ. Δουκακη
[automerge]1590652978[/automerge]
Α και ξέχασα να γράψω πως το ανοιγοκλειμα του ράμφους το έκανε μια μέρα από αυτές τις μέρες που έκανε και τον θόρυβο, αλλά μόνο τότε. Το τιναγμα του κεφαλιού ποτέ δεν το εκανε.
 
Καλημέρα σε όλους! Ηχογράφησα το πουλάκι, αλλά δεν μπορώ να το ανεβάσω εδώ δυστυχώς. Παρ'ολα αυτά το έστειλα στη γιατρο,το ακούσε και μου είπε να αγοράσω το το tabernil antiasmatiko να του το βάλω στο νερο για 5 ημέρες κ αν συνεχιζει,θα πάρουμε δείγμα για καλλιέργεια. Εχει άσθμα δηλαδή;
 
Τελικά ποια θεραπεία ακολούθησες; Έχω και εγώ μια κανάρα που η ανάσα της κάνει έναν ήχο κάτι σαν τρίξιμο καιρό τώρα χωρίς να δείχνει κάποιο πρόβλημα
 
Back
Top