Ασθένειες Φλεγμονή στο κεφάλι μαλινουά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Sissy
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Sissy

PB Senior Member
Εγγραφή
28 Απρ 2006
Μηνύματα
8.063
Πόλη
Βουλιαγμένη
Παρατηρησα πριν 3 μερες οτι ματι ενος καναρινιου μου, φαινοταν σαν βρεγμενο. Δεν εδωσα περισσοτερη σημασια διοτι φανταστηκα πως το'βρεξε στο νερο της ποτηστρας του. Την επομενη μερα, μου φαινοταν ξανα σαν βρεγμενο το ματι του, αλλα και με φουσκωμενα τα πουπουλα στο πανω μερος του κεφαλιου του αυτη την φορα (απο την ιδια πλευρα). Επιασα το πουλακι για να το ψαξω και παρατηρησα κατι σαν μικρη, ελαχιστη σε μεγεθος φαλακριτσα. Ηταν η δευτερη η' η τριτη μερα που δεν κελαηδουσε, ετρωγε ομως κανονικα και ηταν ευδιαθετο. Αποφασισα να επισκεφτω τον γιατρο που συνηθιζω να πηγαινω τα πουλακια μου, τον Αχιλλεα Ακρίβο. Ο κτηνιατρος αφου εξετασε το πουλακι, μου ειπε πως επρεπε να του κανει παρακεντηση και να παρει δειγμα απο το μερος του κεφαλιου του πουλιου, που ειχε διογκωθει. Οπως μου εξηγησε, δεν μπορουσε να ξερει χωρις να κανει την παρακεντηση, τι ακριβως μπορουσε να συμβαινει. Αν ηταν ενας ογκος δηλαδη, η' μια φλεγμονη. Του εκανε την παρακεντηση και με το που τρυπησε η βελονα το δερματακι στο κεφαλακι του πουλιου, ξεχειλησε πολυ αιμα😱 (μαλλον και με υγρα μαζι οπως καταλαβα, διοτι ημουν εκει και παρακολουθουσα) Ο γιατρος κρατησε δειγμα, για εξεταση τυχον κακοηθειας (αν και ησυχασαμε αφου δεν επροκειτο για ογκο) Μου ειπε πως μαλλον προκειται για φλεγμονη και μου εδωσε το Baytril. Οι οδηγιες του ηταν να βαζω μια μικρη σταγονα, κατευθειαν στο πλαινο μερος του ραμφους του πουλιου, ανα 12ωρο για 3 ημερες. Απο σημερα το πρωι το πουλακι αρχισε ξανα να κελαηδαει, ενω συνεχιζει να τρωει με ορεξη. Το μεσημερι μου τηλεφωνησε ο γιατρος και μου ανακοινωσε πως δεν βρηκε στοιχεια κακοηθειας στις εξετασεις που εκανε. Αργα σημερα το βραδυ, παρατηρησα πως το κεφαλακι του δυστυχως εχει αρχισει παλι να πρηζεται. Θα τηλεφωνησω το πρωι στον γιατρο για να τον ενημερωσω.
Σας δειχνω φωτογραφιες:1) πως ηταν το πουλακι πριν την παρακεντηση (ειναι απο κινητο και δεν ειναι ιδιαιτερα καθαρη) και 2)μετα την επιστροφη μας στο σπιτι.
 

Συνημμένα

  • πριν.webp
    πριν.webp
    20,1 KB · Προβολές: 234
  • μετα.webp
    μετα.webp
    39,9 KB · Προβολές: 226
μήπως υπάρχει κάποιο άλλο πουλάκι που το τσιμπάει κ του έχει κάνει απόστημα;
 
To καημενο... Ευχομαι τα καλυτερα Σισσυ.

Μην ξεχασεις να μας ενημερωσεις για τυχον εξελιξεις!
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Σισσυ μου ευχομαι περαστικα στο μικρουλι σου! Ξερω οτι θα κανεις το καλυτερο.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Περαστικα! Ειναι τυχερο που το φροντιζεις εσυ Σισσυ, ειμαι σιγουρη οτι θα κανεις οτι μπορεις!
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Σας ευχαριστω ολους πολυ παιδια!
Σημερα το πρωι επικοινωνησα με τον γιατρο, ηθελα να τον ρωτησω αν εκρινε πως επρεπε να ξαναγινει παρακεντηση. Μου εξηγησε (. Δεν θυμαμαι ακριβως τους ιατρικους ορους, αλλα θα σας τα πω με δικα μου λογια) πως οταν μεινει αυτο το 'αιμα+υγρο' (το οποιο δημιουργειται λογω της φλεγμονης) καποιες μερες, το πιθανοτερο ειναι να 'στερεοποιηθει'. Οταν συμβει αυτο, θα του το αφαιρεσει με επεμβαση. Οι οδηγιες του ηταν να συνεχισω το Baytril για μια εβδομαδα και την ερχομενη Πεμπτη η' Παρασκευη να παω το πουλακι να το εξετασει και αν χρειαστει να του κανει την επεμβαση.
 
Βρε Σισσυ μου περαστικα του!
Ο,τι καλυτερο αν κ αυτο ειναι σιγουρο αφου εχει εσενα διπλα του!
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
περαστικα σισσυ!

ειπε απο τι μπορει να προηλθε;(χτυπημα πχ, ή κατι οργανικο;)
επεμβαση εννοεις αν ξανακανει παρακεντηση, ή θα κανει καποια αλλη; 😕
(αν δεν πιασει το φαρμακο)

δεν δυσανασχετησε το πουλακι με την παρακεντηση;
δεν εδειχνε να ποναει;

ελπιζω να τελειωσει γρηγορα η ταλαιπωρια του.
Με τετοιο γιατρο κ με σενα διπλα του,θα πανε ολα καλα
τις καλυτερες ευχες μου :)
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Ευχαριστω κοριτσια για τις ευχες!
Ο γιατρος δεν μου ειπε τι μπορει να προκαλεσε την φλεγμονη, ειμαι σιγουρη παντως πως δεν προηλθε απο χτυπημα.
Η επεμβαση που θα κανει αν χρειαστει τελικα, θα ειναι να ναρκωσει το πουλακι και ν'ανοιξει με νυστερι το σημειο εκεινο, που εχει μαζεψει το 'πηγμενο' πλεον αιμα και υγρα της φλεγμονης, να τα αφαιρεσει και να κλεισει την πληγη κανοντας ραμματα (οπως μου εξηγησε). Κατα την διαρκεια της παρακεντησης κρατουσα εγω το πουλακι στο χερι μου (η βοηθος του ετυχε να λειπει) και δεν αισθανθηκα να πονεσε ουτε δυσανασχετησε καθολου.
 
Κατα την διαρκεια της παρακεντησης κρατουσα εγω το πουλακι στο χερι μου (η βοηθος του ετυχε να λειπει) και δεν αισθανθηκα να πονεσε ουτε δυσανασχετησε καθολου.
τουλαχιστον θα αισθανοταν τρομερη ασφαλεια. 🙂
εισαι τυχερη... Που ελλειπε η βοηθος...

ισως ν ανακουφιστηκε κιολας που εφυγε το πρηξιμο απ το κεφαλακι του
 
τουλαχιστον θα αισθανοταν τρομερη ασφαλεια. 🙂
εισαι τυχερη... Που ελλειπε η βοηθος...

ισως ν ανακουφιστηκε κιολας που εφυγε το πρηξιμο απ το κεφαλακι του
Σιγουρα υπηρξαμε τυχεροι κι δυο μας, αυτη ηταν η πρωτη μου σκεψη οταν μ'εβαλε να το κρατησω και σιγουρα ανακουφιστηκε απο το πρηξιμο, αποδειξη θεωρω πως ειναι, οτι αρχισε λιγες ωρες μετα να κελαηδαει:)
 
Επιστρεφω με νεωτερα.
Το πουλακι απο το πρωι καθοταν πολυ συχνα (οχι συνεχως) στον πατο του κλουβιου και δεν κελαηδουσε. Το κεφαλακι του ηταν αρκετα πρησμενο. Τηλεφωνησα το μεσημερι στον κτηνιατρο και κανονισαμε να το παω να το δει το απογευμα. Τελικα του εκανε την επεμβαση με απλη τοπικη αναισθησια και δεν χρειαστηκαν ουτε ραμματα. Εβγαλε ενα μεγαλο και σκληρο κομματι πυον (εμεινε μια μεγαλη 'τρυπα' οταν αφαιρεσε το πυον). Τον ρωτησα τι μπορει να προκαλεσε ολη αυτη την κατασταση και μου απαντησε οτι η φλεγμονη προηλθε απο μικροβιο. Δειτε τις φωτοφραφιες που τραβηξα στο ιατρειο κατα την διαρκεια της επεμβασης (😉 τον επεισα να με αφησει να τραβηξω φωτος)
 

Συνημμένα

  • 1.webp
    1.webp
    22,4 KB · Προβολές: 150
  • 2.webp
    2.webp
    11,5 KB · Προβολές: 162
  • 3.webp
    3.webp
    35,9 KB · Προβολές: 196
Νομιζω πως ειπε οτι τελειωσαμε απ'αυτο, Ιωαννα. Θα παρει και σημερα αντιβιωση και θα την σταματησουμε.
 
Το κι'εγω ευχομαι Ιωαννα. Ελπιζω να τελειωσαν ολα! Να εχει καταπολεμηθει το μικροβιο και να γινει γρηγορα καλα το κεφαλακι του.
 
Πραγματικά ένα πολύ χρησιμο πόστ!

Σίσσυ σε ευχαριστούμε για την ενημέρωση και την κάλυψη με φωτογραφιες... Ευχομαι να ειναι σιδερένιο. Περαστικά του και ταχεία ανάρρωση!
 
Back
Top