Φροντίδα Φοβάμαι να μη χάσω και το άλλο μου καναρίνι

Sailormars

PB New Member
Εγγραφή
10 Μαρ 2021
Μηνύματα
6
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα σας ονομαζομαι Άννα και βρήκα το φόρουμ σας μετά από πολλές ώρες που έψαχνα στο ίντερνετ γιατί το καναρινάκι μου κοιμάται όλη μέρα έχει φουσκώσει και κοιμάται στην ταιστρα του. Δυστυχώς το έχασα το ένα μου καναρινάκι χθες μετά από πολλές προσπάθειες να το κρατήσω στη ζωή αφού κατάλαβα ότι έχει πρόβλημα. Το μαυρακι μου (έτσι το φώναζα, λόγω ράτσας🥺) μας άφησε χθες και σκόρπισε πολύ πόνο πραγματικά , ακόμα και τωρα που τα γράφω τρέχουν δάκρυα, είχε εντεριτιδα, του έβαλα αντιβίωση στο νεράκι του και του έδωσα και στο στοματακι του αλλά είχε προχωρήσει πολύ η κατάσταση του, δεν μπορούσε να πετάξει από κλαδί σε κλαδί έπεφτε κάτω, άνοιγε ίσα που τα ματάκια του και πήγαινε στον πάτο του κλουβιου σαν παπάκι και έπεφτε όταν προσπαθούσε να ανέβει κάπου ως που χθες το βράδυ ήρθε στην άκρη του κλουβιου ακούμπησε το προσωπάκι του στα κάγκελα με κοίταζε και μας άφησε μετά από 10 λεπτά. Για να μην σας κουράζω και πολύ και συγνώμη για όλο το μακρυναρι , έχω ένα άλλο πουλάκι το οποίο ζει σε άλλο κλουβί εξαρχής , είναι 4 και είναι πολύ ζωηρό ( ζωή να έχει ) ανεβαίνει πάνω στο δάχτυλο μου τρίβει το προσωπάκι του πανω μου και θέλει συνέχεια να παίζουμε, ο φόβος μου είναι μην έχει κολλήσει κάτι και αυτό και τρέμω στην ιδέα μην χάσω και το κιτρινακι μου. Είναι 4 τρώει κανονικά τα λαχανικά του,τις βιταμίνες του, τα φρούτα του και τα αυγα του, κοιμάται κανονικά ξυπνάει κανονικά και κάνει την συναυλία του κανονικά . Εσείς τι λέτε να του δώσω προληπτικά αντιβίωση; Απ' ότι έπιασα την κοιλίτσα του μου φάνηκε πως και αυτουνου φαίνεται το κόκαλο του, η καρίνα που λέμε αλλά δεν είναι έντονο και θέλω την γνώμη σας και σε αυτό. Είναι φυσιολογικό να το νιώθεις στην ψηλάφηση; ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγνώμη για το μεγάλο κείμενο !
 
Καταρχας συλλυπητήρια για την απωλεια σου,κουραγιο!Τωρα σχετικα με το αλλο σου καναρινακι,προληπτικα δεν δινουμε ποτε αντιβίωση αν δεν εχει γινει γνωμάτευση απο τον γιατρο(πτηνιατρο).Σας επισυνάπτω μερικους Πτηνιατρους με κριτικες απο μελη να δειτε σε ποιον θελετε να το πατε για να σας φυγει καθε αμφιβολία!Αλλα για μια πρωτη εικονα μπορειτε να μας το βαλετε μια φωτογραφια να φαίνονται τα ποδαρακια του,οι κουτσουλιες του σε Α4 χαρτι.Ήταν κοντα τα κλουβιά απο τα πουλακια;

 
Είναι 4 τρώει κανονικά τα λαχανικά του,τις βιταμίνες του, τα φρούτα του και τα αυγα του...
Άννα γράψε μας αναλυτικά τι ακριβώς του δίνεις. Μπορείς να αναφέρεις μάρκες.

κοιμάται κανονικά ξυπνάει κανονικά και κάνει την συναυλία του κανονικά
Τι εννοείς, ποιο είναι το ωράριό του;

Εσείς τι λέτε να του δώσω προληπτικά αντιβίωση;
Όχι να μην του δώσεις.

Απ' ότι έπιασα την κοιλίτσα του μου φάνηκε πως και αυτουνου φαίνεται το κόκαλο του, η καρίνα που λέμε αλλά δεν είναι έντονο και θέλω την γνώμη σας και σε αυτό.
Ανέβασε μερικές τέτοιες φωτογραφίες https://community.petbirds.gr/threads/Φωτογραφίες-κοιλιάς-και-περιττωμάτων-πουλιού.41907/

Επίσης, ανέβασε ακόμη μια φωτογραφία που να φαίνεται ολόκληρο το κλουβί μαζί με το πουλάκι.
 
@Stavros καλησπέρα ! Του δίνω 2 φορές την εβδομάδα μπρόκολο μήλο και που και που μαρούλι επίσης τρελαίνεται για τα στικ φρούτων .Η τροφή του είναι χύμα από πετ σοπ αν και δεν την προτιμάει. Θα δοκιμάσω να του πάρω συσκευασμένη. Επειδή δεν καθόταν σήμερα στο χέρι μου δεν ήθελα να το ταλαιπωρήσω για να δω την κοιλίτσα του οπότε θα προσπαθήσω αύριο! Το ωράριο μας είναι 8 το απόγευμα με 7 το πρωί.
 
επίσης τρελαίνεται για τα στικ φρούτων
Είναι λογικό καθώς πρόκειται για ένα από τα junk food των πουλιών. Όπως καταλαβαίνεις, καλό είναι να μην του δίνεις τέτοια πράγματα.

Η τροφή του είναι χύμα από πετ σοπ αν και δεν την προτιμάει
Δεν κάνει η χύμα. Πολλές φορές μπορεί να γίνει η αιτία κακών που δεν μπορούμε να καταλάβουμε από πού προήλθαν. Διάβασε λιγάκι αυτό https://community.petbirds.gr/threads/Χύμα-ή-συσκευασμένη-τροφή-για-το-πουλάκι-μας.19008/

Επειδή δεν καθόταν σήμερα στο χέρι μου δεν ήθελα να το ταλαιπωρήσω για να δω την κοιλίτσα του οπότε θα προσπαθήσω αύριο
Όποτε μπορέσεις, δεν πειράζει.

Το ωράριο μας είναι 8 το απόγευμα με 7 το πρωί.
Το ιδανικό είναι να κοιμάται και να ξυπνάει με το φυσικό φως της ημέρας και μάλιστα χωρίς να χρειάζονται σκέπασμα ξεσκέπασμα δύο φορές την ημέρα.

Αν θέλεις κάνε και αυτό που σου προτείνω στο προηγούμενο μήνυμα μου.
Επίσης, ανέβασε ακόμη μια φωτογραφία που να φαίνεται ολόκληρο το κλουβί μαζί με το πουλάκι.
Μπορεί να εντοπίσουμε πράγματα που αν διορθωθούν θα κάνουν τη ζωή του καλύτερη.
 
@Stavros ευχαριστω παρά πολύ για όλες τις συμβουλές σου. Σε καμία περίπτωση δεν το σκεπάζω για να κοιμηθεί το αφήνω να επιλέξει εκείνο ποτέ θα κοιμηθεί και πότε θα ξυπνήσει.
 

Συνημμένα

  • received_254844016177962.webp
    received_254844016177962.webp
    74,4 KB · Προβολές: 24
@Stavros μόλις πριν λίγο πήγα και του πήρα αυτην εδώ. Τους ρώτησα ποια μου προτιμούν να πάρω και ποια είναι καλύτερη για το καναρίνι μου και μου έδωσαν αυτήν!
 

Συνημμένα

  • received_846177689572279.webp
    received_846177689572279.webp
    39,6 KB · Προβολές: 11
@giannisvlg καλησπέρα και ευχαριστώ για την βοήθεια. Όχι δεν είναι κοντά τα κλουβακια τους , έχω μεγάλη αγάπη στα πουλάκια μου και επειδή δεν ήθελα να πάθουν τίποτα τους είχα σε απόσταση γιατι πάντα σκεφτόμουν μην κολλήσει το ένα το άλλο κάτι ή μην στρεσαρει το ένα το άλλο μιας και είναι αρσενικά και μου είπαν να μην τα έχω μαζί! Έχω βάλει κάτω από το κλουβακι του χαρτί να το παρακολουθώ , προς το παρόν είναι όπως ήταν πάντα θα περιμένω μέχρι αύριο να δω πως θα γίνουν και θα στις στείλω σε φωτογραφία. Ευχαριστώ για το κουράγιο , είναι πολύ δύσκολο να χάνεις ένα ζωάκι που αγαπάς ο,τι και αν είναι αυτό είτε σκυλάκι είτε γατάκι είτε κουνελάκι είτε ψαράκι είτε πουλάκι κάτι που δεν το καταλαβαίνουν πολλοί και με κρίνουν που είναι χάλια για ένα πουλάκι !
 
Σε καμία περίπτωση δεν το σκεπάζω για να κοιμηθεί το αφήνω να επιλέξει εκείνο ποτέ θα κοιμηθεί και πότε θα ξυπνήσει.
Έτσι, αυτό είναι το καλύτερο που μπορούμε να τους προσφέρουμε σε ό,τι αφορά τον βιολογικό τους ρυθμό.

μόλις πριν λίγο πήγα και του πήρα αυτην εδώ. Τους ρώτησα ποια μου προτιμούν να πάρω και ποια είναι καλύτερη για το καναρίνι μου και μου έδωσαν αυτήν!
Είναι καλή τροφή. Ξεκίνησε να του δίνεις και αν χρειαστείς βοήθεια σε σχέση με κάτι που προέκυψε από τη χρήση της, γράψε μας πάλι εδώ.

Επίσης, αν θέλεις μπορείς να βρεις ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με αυτή την τροφή εδώ:

Το κλουβί που φιλοξενεί το πουλάκι σου δεν είναι ό,τι καλύτερο. Ο λόγος είναι διότι οι πατήθρες που χρειάζονται σε αυτού του μεγέθους τα κλουβιά είναι μόνο δύο, οι οποίες πρέπει να βρίσκονται στη μέγιστη δυνατή απόσταση μεταξύ τους, στο ίδιο επίπεδο (ύψος). Αυτό για να αναγκάζονται συνεχώς να διανύουν τη μέγιστη δυνατή απόσταση από τη μια στην άλλη ώστε να γυμνάζονται όσο γίνεται περισσότερο στις συνθήκες που ζουν.

Δες κάτι σχετικό:
 
@Stavros Αφαίρεσα την προηγούμενη τροφή καθάρισα την ταιστρα του και του έβαλα από την καινούργια και φαίνεται να του αρέσει πολύ η καινούργια του τροφή πήγε κατευθείαν και έφαγε και κάθε μία ώρα τσιμπάει και απο λίγο και ανεβαίνει πάνω. Ευχαριστω πολύ για όλα πραγματικά ❤️️️️️
 
Back
Top