Ασθένειες Φουσκωμένα πόδια καναρινιού

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Louela
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πόλη
Χαλκίδα
Γειά σας! Μπαίνω κατευθείαν στο θέμα! Το καναρινάκι μου,έχει φουσκωμένα ποδαράκια... Κάτι σαν εξογκώματα! Τι μπορεί να είναι; κάτι κακό ή κάτι συνηθισμένο; Και αυτά τα νύχια του... Δέν δυσκολέυεται!?Τεράστια είναι! Θέλω τη γνώμη σας! Ελπίζω η φωτογραφία να βοηθήσει!

Συνημμένα

• DSC03383 (Small).webp
    DSC03383 (Small).webp
    12,5 KB · Προβολές: 601
Τα νυχια θα πρεπει με εναν νυχοκόπτη προσεχτικά να τα κόψεις. Τα πόδια του εχουν υπερκεράτωση θα χρειαστεί να πάρεις μια κρεμουλα να του βαζεις και σιγα σιγα θα καθαρίσουν. Μελετησε τα παραπάνω θεματα που έβαλε η Σισση και θα μαθεις περισσότερα.

προσεξε πως θα τα κοψεις. Οχι στο νευρο γιατι θα τρεχει αιμα.

Συνημμένα

• sxedio.webp
    sxedio.webp
    18,9 KB · Προβολές: 252
προσεξε πως θα τα κοψεις. Οχι στο νευρο γιατι θα τρεχει αιμα.

Γιωργο, συμφωνω ως προς την προσοχη που πρεπει να δωθει στο νευρο του νυχιου. Ως προς την κλιση του κοψιματος ομως, ο γιατρος, μου εχει δωσει οδηγιες να κοβω τα νυχια του πουλιου, με κλιση προς τα εξω.

Συνημμένα

• sxedio[1].webp
    sxedio[1].webp
    19,6 KB · Προβολές: 173
Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές! Είναι πολύτιμες για μένα! Αγχώθηκα (πολύ)όμως με τα νύχια της! Νομίζω πώς δέν μπορώ να το κάνω αυτό, γιατί φοβάμαι! Τι άλοιφη πρέπει να αγοράσω; Γνωρίζει κανείς;Γιώργο, πολύ καλή η συμβουλή σου, σε ευχαριστώ! 🙂

Πραγματικά σας ευχαριστώ όλους! Τα νυχάκια τα κόψαμε, με πολύ προσοχή! Μπορεί να έκανα & κανά μισάωρο...Φοβόμουν πολύ! Τώρα όμως έμαθα!Χάρη σε εσάς! Οσο για την αλοιφή, αυριο θα έχουμε την Epithol. Να΄στε όλοι καλά!

Τελικά δεν μπορώ να βρώ την Epithol... Ουτε κάτι αλλο αντίστοιχο! Εδώ!(Χαλκίδα). Ούτε την υπερκεράτωση δεν γνώριζαν... (Τσιμπουρόσκονη & τέτοια λέει εχω...)😱... Να βάλω μια κρεμούλα δικιά μου;(nivea)ας πουμε...☹

πλύντα με χλιαρό νερό. Αφού τα σκουπίσεις καλά βάλε βαζελίνη

Back