Ασθένειες Φούσκωμα κοκατίλ στην περιοχή της κοιλιάς χαμηλά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης cdadam
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

cdadam

PB New Member
Εγγραφή
9 Απρ 2019
Μηνύματα
40
Πόλη
Καβάλα
Καλημέρα παιδιά από ότι βλέπετε και στις φωτογραφίες υπάρχει αυτό το φούσκωμα στην περιοχή της κοιλιάς χαμηλά με πόδι.. Τον ενοχλεί στο περπάτημα στο στρίψιμο δεν μπορεί να το σηκώσει το πόδι του γιατί πονάει θεωρώ. Όταν ήταν πιο λίγο μικρό το φούσκωμα Τον ξεκίνησα μία θεραπεία με τον κτηνίατρο με αντιβίωση κ αλλά. Αλλά απότι φαίνεται δεν έφερε αποτέλεσμα. Γνωρίζει κανείς περί τίνος πρόκειται; Ο κτηνίατρος είπε ότι είναι φλεγμονή. Αλλά ενα πουλάκι 16 χρονών το χειρουργείο ίσως να μην το αντέξει
[automerge]1646383891[/automerge]
Επίσης τώρα τελευταία έχει σκουρύνει το χρώμα των φτερών του, το φούσκωμα το έχει δυο μήνες -τρεις
 

Συνημμένα

  • F362EE415012.webp
    F362EE415012.webp
    81,3 KB · Προβολές: 59
  • 471A25E0C213.webp
    471A25E0C213.webp
    67,9 KB · Προβολές: 18
  • 375026633AFE.webp
    375026633AFE.webp
    72,9 KB · Προβολές: 17
  • C86163F5665B.webp
    C86163F5665B.webp
    74,7 KB · Προβολές: 18
  • C5E3554E3F98.webp
    C5E3554E3F98.webp
    81,3 KB · Προβολές: 18
Καλημέρα.
Σε ποια περιοχή βρίσκεσαι ?
Το πουλάκι χρειάζεται ιατρική φροντίδα, δες τον κατάλογο με τους Κτηνίατρους - Πτηνίατρους για να βρεις κάποιον που θα μπορέσει να το βοηθήσει.
 
@cdadam
Μόνο ένας γιατρός που γνωρίζει καλά τα πτηνά θα μπορούσε να σε βοηθήσει.
Μπορεί να είναι μια απλή φλεγμονή που μπορεί να υποχωρήσει με αντιβίωση, μπορεί όμως να είναι και κάτι πιο σύνθετο που χρειάζεται διαφορετική αντιμετώπιση.
Μιλάμε για 16 ετών πουλί οπότε όλα είναι πιθανά.
 
@Vada Βρίσκομαι καβαλα πχι δυστηχως δεν υποχώρησε με την αντιβίωση
 
@cdadam
Εφόσον στην Καβάλα δεν υπάρχει πτηνίατρος η γνώμη μου είναι ότι έχεις δύο επιλογές.
Η πρώτη είναι στην Θεσσαλονίκη ο γιατρός Σαντοριναίος, και η άλλη στην Κομοτηνή το διαγνωστικό κέντρο.
Επικοινώνησε και με τους δύο, συζητήστε για το πρόβλημα που υπάρχει, δες και ποιός θα δείξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον, στείλε και φωτογραφίες, ρώτησε για το κόστος της επίσκεψης και αναλόγως αποφασίζεις τί θα πρέπει να κάνεις.
 
και η άλλη στην Κομοτηνή το διαγνωστικό κέντρο.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση δε νομίζω ότι μπορούν να βοηθήσουν. Εδώ πρέπει να γίνει σωστή κλινική εξέταση και εκτίμηση της κατάστασης από γιατρό.
 
Καλησπερα παιδιά τον πήγα στον γιατρο εδώ περα με δέχτηκε, δεν έμεινα ευχαριστημένος, τον έκανε δυο ακτινογραφίες κ φύγαμε δεν μ είπε τίποτα σχεδόν. Μ είπε πως δεν πονάει απλά δεν μπορεί να κάνει κινήσεις με το ένα ποδι του λογο πρηξίματος. Πολύ φοβάμαι πως μεγαλώνει το φούσκωμα και θα τον δυσκολέψει να πετάει κ να κάνει κινήσεις γενικά. Ήδη προσγειώνεται με το ένα ποδι, το άλλο απλά το κουβαλάει :( χρεισιμοποιει ότι μπορεί για να μετακινηθεί, στεναχωριέμαι γιατί μου φαίνεται πως θα ταλαιπωρηθεί πολύ μέχρι που να καταλήξει :( η συμπεριφορά του είναι: κουράζεται ευκολα κάθεται ξεκουράζεται περισσότερο από ότι συνήθως, γενικά τρωει έχει όρεξη απλά λέει « που να μετακινηθώ τώρα για να φάω άστο καλύτερα» είναι πιο ήρεμος θέλει χάδια με το που βρίσκομαι κοντά. Θα ανεβάσω φωτό αργότερα κακή συνεχεια
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Καλησπέρα.
τον έκανε δυο ακτινογραφίες κ φύγαμε δεν μ είπε τίποτα σχεδόν.
Σας τις έδωσε τουλάχιστον ?
Η μόνη λύση για το πουλάκι είναι να πάτε Κομοτηνή αφού πρώτα επικοινωνήσετε για να εξηγήσετε την κατάσταση του πουλιού.
Όσο περνάει ο χρόνος η κατάσταση θα επιδεινώνεται.
 
@cdadam , σε καταλαβαίνω... τα γεράματα είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση, να βλέπεις τη φθορά να γιγαντώνεται και πολλά να μην μπορούν να γίνουν.
Κρατήσου και πράξε, με σύνεση μεν, αλλά πράξε, χωρίς να διέπεσαι έντονα (όσο γίνεται) από τις ελπίδες, χωρίς να εγκαταλείπεις επίσης την προσπάθεια, και όπου βγει...
Δοκίμασε να επικοινωνήσεις, όπως σου λέει ο Γιάννης πιο πάνω με την Κομοτηνή, και αναλόγως τι θα σου πουν, αποφάσισε ή όχι αν θα πας...μπορεί και τα πράγματα βέβαια να είναι πιο απλά από ό,τι φαντάζεσαι, μπορεί να έχεις και κάποια ευχάριστη ή έστω ανακουφιστική έκπληξη. Απλά μην καταθέτεις τα όπλα, Θεοί δεν είμαστε φυσικά, αλλά κάνε αυτό που περνάει από το χέρι σου και Κρατήσου όσο γίνεται.
 
Καλησπερα, σήμερα αποχαιρέτησα τον μικρό μου φιλο. Δεν πήγαινε άλλο.. ο όγκος του μεγάλωσε τόσο πολύ που ζύγιζε το πουλί 170γρ περίπου ήταν ήδη πολύ αργα ήταν κακοήθεις κ είχε φάει και τα νευρα του ενός ποδιού του, απλά κουβαλούσε το ποδι του, δεν μπορούσε πλέον να πετάξει στηριζόταν με το ζόρι. Αποφάσισα μετά από πολύ σκέψη να του κάνω ευθανασία. Η ποιότητα ζωής π είχε το τελευταίο τρίμηνο δεν ήταν καλή μα ελπίζω να μην ταλαιπωρήθηκε. Ήταν μαχητής, ερχόταν μπουσουλώντας να τον χαϊδέψω δεν το έβαζε κάτω! Δεν ανέβασα φωτό ποτέ τελικά διότι το σάιτ δυστηχως δεν μας αφηνει να ανεβάσουμε υψηλής ποιότητας εικόνες. Θα ήθελα να προσθέσω κάτι, παιδιά να βρίσκετε γιατρούς που πραγματικά γνωρίζουν από πουλιά κ όχι οποίος σας πει ναι φέρτε το να το δούμε. Στην περιοχή μου κ δυστηχως για το κοκατιλ μου βρήκα τελευταια στιγμή μια εμπειρο κτηνίατρο την κικη Τσάκου στην Ξάνθη με την οποία μέσα σε λίγα λεπτά ξέραμε περι τίνος πρόκειται.
 
Πήρες μια πολύ σωστή και ώριμη απόφαση, όσο δύσκολη και να ήταν. Σε κάποιες περιπτώσεις, που δεν υπάρχει επιστροφή, και που ταλαιπωρείται το ζωντανό - ότι και να 'ναι αυτό- πρέπει να έχουμε το ψυχικό σθένος να το απαλλάξουμε από αυτή την ταλαιπωρία.
 
Back
Top