harabudgie1
PB New Member
Σισσυ τα πουλακια σου ειναι παρα πολυ τυχερα
Έχω τροποποιήσει την αρχική συνταγή μου. Δεν βράζω πια τη ζύμη, αλλά την δίνω ωμή στα πουλιά...
Αλέθω τα λαχανικά στο μίξερ και τα κάνω πουρέ, προσθέτω αλεύρι βρώμης, αλεύρι ζέας, πίτουρο βρώμης και αλεύρι κεχριού.
Η ζύμη που θα δημιουργηθεί πρέπει να πλάθεται και να μη κολλάει στα χέρια (πχ σαν πλαστελίνη)...
Το διαβασα αυτο και σκοπεύουμε να φτιαξουμε μια χούφτα χωρίς αυγό για να δουμε πως θα "δεχθει" τα ωμά, και τα υπολοιπα κανονικά με αυγό. Και ότι του αρεσει περισσότερο φυσικά :DΔιονύση τα βράζετε; Εγώ αφαιρώντας το αυγό, δίνω πια ωμή την πάστα.
Το λέει πιο πάνω πως είναι σε στυλ μπαστουνακια και το δείχνει κιόλας!τι σχήμα τα φτιαχνετε ετσι ωστε να μπορει το πουλί να τα πιάνει;
Για να τα βράζω, ανοίγω χοντρό φύλλο (δηλ όπως στις πίτες)...Οταν τα βράζετε τι σχήμα τα φτιαχνετε ετσι ωστε να μπορει το πουλί να τα πιάνει; Σαν πιτα τα φτιαχνετε; κανονικα σαν μακαρόνια;
Πω πω! ταλιατέλα ο παπαγάλος!Για να τα βράζω, ανοίγω χοντρό φύλλο (δηλ όπως στις πίτες)...
και το κόβω σε λεπτές λωρίδες...
Σταμάτησα όμως αυτή τη διαδικασία, γιατί και χρονοβόρα ήταν και πολλές από τις θρεπτικές ουσίες χάνονται μέσα στο νερό που βράζουν τα μακαρονάκια.
Δίνω πλέον ωμή τη ζύμη, πλάθοντας την ποσότητα που θέλω σαν μανέστρα-κριθαράκι και φυλάω την υπόλοιπη στην κατάψυξη ως μικρά μπαστουνάκια (ώστε να ξεπαγώνω μικρή ποσότητα κάθε φορά).
Δεν βάζω αυγό και τα δίνω ωμά (παλιά έβαζα αυγό και τα έβραζα):)Συγγνώμη τα ζυμαρικά τα δίνεται ωμά η τους τα μαγειρεύεται κιόλας; να δώσω κ στο μπατζι μου;
Δλδ τα ζυμαρικά του εμπορίου απαγορεύονται;Δεν βάζω αυγό και τα δίνω ωμά (παλιά έβαζα αυγό και τα έβραζα):)
Βεβαίως να δώσεις, θα του αρέσουν και έχουν διατροφική αξία...
Του εμπορίου έχουν αλάτι και συντηρητικά ενώ δεν προσφέρουν τίποτα το ιδιαίτερο στο πουλί εκτός από θερμίδες=πάχοςΔλδ τα ζυμαρικά του εμπορίου απαγορεύονται;
Επιτρέπεται να φανε όλα τα είδη των παπαγάλων ζυμαρικά ;Του εμπορίου έχουν αλάτι και συντηρητικά ενώ δεν προσφέρουν τίποτα το ιδιαίτερο στο πουλί εκτός από θερμίδες=πάχος
Όταν τα ζυμαρικά είναι ανάλογα της συνταγής μου, ναι, βεβαίως και επιτρέπεται 1-2 φορές την εβδομάδα και αναλόγως της δραστηριότητος που έχει το πουλάκι (πχ εάν πετάει ελεύθερο δηλ γυμνάζεται) δεν θα έχει κανένα πρόβλημα. Εγώ στα δικά μου δίνω πολύ συχνά.:)Επιτρέπεται να φανε όλα τα είδη των παπαγάλων ζυμαρικά ;
Σισσυ, αν και παλιό το ποστ, στην 1η συνταγή με το αυγό, πώς το προσθέτεις;
. Τα εκανα πουρε στο μπλεντερ, προσθεσα αυγο και εριξα λιγο αλευρι ωστε να γινει ζυμη. Ανοιξα μικρα φυλλα και τα εκοψα σε λωριδες.
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και διαμορφώστε τις προτιμήσεις σας