Ασθένειες Φτέρνισμα και πτώση ενέργειας το απόγευμα σε θηλυκό καναρίνι

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης dim_arm
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Καλησπερα σε ολους και χρονια πολλα, θα ηθελα την γνωμη σας σχετικα με την συμπεριφορα του καναρινιου μου τις τελευταιες μερες. Την προηγουμενη Κυριακη το ειχα βγαλει για λιγη ωρα εξω (ζει σε εσωτερικο χορο) και μαλλον κρυωσε λιγο γιατι την Δευτερα το απογευμα που γυρισα ως συνηθως απο την δουλεια το ακουσα να φτερνιζεται λιγο. Του εβαλα πολυβιταμινες στο νερο και φροντισα να ειναι σε ζεστο χωρο για να συνελθει. Ενω δεν εδειξε κατι αλλο να την απασχολει παρατηρησα απο καμερα στον χωρο τα εξης μεταξυ 2 το μεσημερι και 6 περιπου φαινεται να πεφτει η ενεργεια της και να χανει την κινητικοτητα της με πιο βασικο να κατεβαινει κατω και να καθεται για μικρα διαστηματα 5 εως 10 λεπτων και μετα να ξανανεβαινει πανω σαν να μην συμβαινει τιποτα και να συνεχιζει κανονικα να κινηται να τρωει κλπ. Να σημειωσω οτι το πουλακι φαινεται να περναγε πτεροροια εδω και 3 εβδομαδες καθως εχανε πουπουλα και φτερα ενω τωρα εχουν αρχισει να βγαινουν νεα και να πυκνωνουν αισθητα. Επισης ετυχε να της τελειωσει η τροφη της επαιρνα την vitakraft vital lifr menu και μετα απο διαφορα που διαβασα εδω την αλλαξα στην Verse Laga Prestige Premium αυτο εγινε Τεταρτη. Να σημειωσω επισης οτι επειδη εχει ερθει καποιους μηνες μονο σε μενα εστειλα τα δςιγματα της στην κομοτηνη για ελεγχο δυο εβδομαδες πριν και ειχαν δειξει ασκαριδες οποτε εκανε μια μερα θεραπεια με teniazine 24/3 τα υπολοιπα ηταν ολα αρνητικα. Το πουλακι το επισα χθες και η κοιλια τπυ ειναι ενταξει απο παχος και χρωμα. Θα ηθελα την γνωμη σας αν μπορει καποιος να μου πει τι μπορω να συμβαινει. Εχω σκεφτει να την παω στον γιατρο την Τριτη αλλα επειδη δεν θελω να ταραχτει τζαμπα η να κρυωσει χειροτερα ηθελα και την γνωμη σας.

Όταν κατεβαίνει κάτω, είναι φουσκωμένο ή κάθεται φυσιολογικά; Παρατηρείς να κάνει η ουρά πάνω-κάτω στην αναπνοή, να ακούγεται κάτι ή να αναπνέει πιο βαριά; Επίσης, πώς είναι τα περιττώματά του; Τρώει κανονικά;

Απ οτι εχω δει απλα κατεβαινει για λιγο κατω καθεται εκει κανονικα και μετα τιναζεται και ξαναανεβαινει πανω δεν θα ελεγα οτι καθεται φουσκωμενη ισως φουσκωνει στιγμιαια αλλα τιποτα παραπανω οπως ειπα μετα τιναζεται και κινειται κανονικα. Η ουρα δεν κουνιεται και η αναπνοη της δεν φαινεται να εχει κατι. Περιττωματα εκυως τα πρωινα ολα ειναι ενταξει. Τρωεει κανονικα απ οτι εχω δει. Τοσες μερες επισης που ειμασταν σπιτι λογω Πασχα δεν κατεβηκε καθολου κατω αυτο το κανει μονο οταν λειπουμε απ οτι εχω παρατηρησει. Υπαρχει περιπτωση να ωφειλετε η συμπεριφορα αυτη στην πτεροροια που περναει ?

Μολις επεστραψα και ειδα πως το φτερνισμα δςιχνει να συνεχιζεται πιθανοτατα ξανακρυωσε καθως χθες της εβαλα μπανιο λογω καλου καιρου σε εσωτερικο χωρο φυσικα. Καλεσα το ιτρειο του κυριου Μπαρλα που βρισκεται σε αποσταση κοντινη με τα ποδια αλλα δυστυχως ειναι κλειστο μεχρι Σαββατο. Θα μπορουσα να κανω κατι μεχρι να βρω που αλου μπορω να την παω ? Γενικα περα απο το φταρνισμα δεν εχει καποιο αλλο συμπτωμα που να βλεπω τουλαχιστον. Θα της ξαναβαλω πολυβιταμινες και ηδη την μετεφερα σε θεση με περισοτερη ζεστη οχι υπερβολικη ωστοσο . Τρωει και πινει κανονικα και ολη μερα δεν εχει κατσει κατω σημερα.

Λοιπον μια ωρα μετα την μεταφορα της κοντα σε ζεστη ειναι αλλο πουλι πεταει τιτιβιζει και τρωει με πολυ ορεξη σπορους. Προφανως το πουλακι ειχε κρυωσει και δεν μπορουσε να δοατηρησει την θερμοκρασια που ηθελε για αυτο μαλλον ηταν υποτονικη. Θα την κρατησω ακομα λιγο ξυπνια και μετα θα την σκεπασω με πετσετα για να κοιμηθει στα ζεστα και να μην ξανακυλησει.

Να σημειωσω οτι το πουλακι φαινεται να περναγε πτεροροια εδω και 3 εβδομαδες καθως εχανε πουπουλα και φτερα ενω τωρα εχουν αρχισει να βγαινουν νεα και να πυκνωνουν αισθητα.
Καλησπέρα.
Φρόντισε να ακολουθεί το πρόγραμμα Ανατολής - Δύσης όσον αφορά τον φωτισμό για να αποφύγεις την εκτός εποχής πτερόρροια.

@IOANNIS@ καλησπερα ναι ναι γενικα κοιμαται απο μονη της πριν πεσει ο ηλιος σημερα την κρατησα παραπανω ξυπνια λογω του συμβαντος για να παρςι τα πανω της με την ζεστη και να ανακαμψει.

Back