Ασθένειες Φταίει η τροφή ή είναι ασθένεια;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Katerina
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Katerina

PB Member
Εγγραφή
14 Απρ 2006
Μηνύματα
1.061
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλημερα, εχω ενα καναρινακι περιπου 1,5 ετων,το εχω εξω και τρεφεται με prestige premium και αμμο ολο το χρονοκαι καποιες φορες αυγο. Το καναρινακι την τελευταια εβδομαδα-σημεραπου το καθαρισα το παρατηρησα-εχει περιεργες κουτσουλιες, μαυρες και σα "σκουληκακια" , νωπεςδενε εχει καμια σχεση με γνωτσε ς κουτσουλιες και βρομαν χαρακτηριστικα. το ειχα παρατηρησει προπερσι και σε εναν καρδερινο μου οταν του εβαλα πρωτη φορα μια τροφη συσκευασμενη αλλα light μιγμα και με το που εβαλα to triumph για τα αγριοπουλια σταματησαν αυτες οι κουτσουλιες,τ απεριττωματα του πουλιου εγινανα παλι κανονικα και το πουλι ειναι μια χαρα απο τοτε.στο καναρινι ομως δεν αλλαξα τροφη,τι μπορει να φταιει; Εχει εντερικα;>ηδη ετοιμασα σκορδονερο για αυριο μεχρι να ακουσω μια συμβουλη!
 
Κατερίνα μήπως μπορείς να καταλάβεις εάν μοιάζουν με κάποια απο αυτές που βρίσκονται εδώ;
kiklos.info/kot-check.html

Σίγουρα το σκορδόνερο που ετοίμασες είναι μια καλή κίνηση έτσι και αλλιώς χρησιμοποιείται και για προληπτικούς λόγους
 
Eυχαριστω παρα πολυ για τις απαντησεις, δε μου ταιριαξε Σταματη καποια κουτσουλια, να σημειωσω οτι σημερα σε καθαρο χαρτι οι κουτσουλιες ειναι σα διαρροια, ενω το πουλι τρωει, εινια ζωηροτατο, δεν ειναι βραχνο. Μακη επειδη ειναι κυριακη και δε θα βρω ανοιχτα καταστηματα λεω να το χρησιμοποιησω τοσκορδονερο και να ψαξω δευτερα για bogena. επειδη κοντα θ αβρω πιο ευκολα tabernil μπορω να χρησιμοποιησω το ascaridine αν δε βρω bogena?
 
Κατερίνα εγώ θα σου έλεγα να του δίνεις για μερικές μέρες μόνο σπόρους και φρέσκο νερό. Αν τρώει το ασπούρι, καλό θα ήταν να του βάλεις μόνο τέτοιο αρκεί να είσαι σίγουρη ότι τρώει. Παρακολούθησε στη συνέχεια τη συμπεριφορά του, τη διάθεσή του, τις κουτσουλιές του κ.λπ. και αν δεις αλλαγή προς το καλύτερο, μάλλον θα πρέπει να αποκλείσεις την περίπτωση της ασθένειας.

Το φάρμακο που σου πρότεινε ο Μάκης μπορείς να το δώσεις ούτως ή άλλως. Αν δεν βρεις αυτό ή το Ascaridine, ζήτησε το Teniazine της Tafarm το έχουν σχεδόν όλα τα καταστήματα. Τέλος, καλό θα ήταν να πάρεις και το Liviferm και να το χορηγήσεις σε αυτό και τα υπόλοιπα πουλιά σου για πέντε ημέρες, βάζοντας κάθε μέρα φρέσκο διάλυμα.
 
Oι κουτσουλιες σημερα ειναι πολυ νερουλες το πρωι αλλα τωρα νομιζω αρχισαν να επανερχονται, χορηγησα ηδη σκορδονερο και αυριο θα το αποσυρω, μονο σπορους εννοεις Σταυρο μονο ασπουρι; Γιατι ουτως η αλλως μονο τροφη-εμπλουτισμενη μεν(prestige premium vam) και αμμο εχει στο κλουβι, το liviferm εννοεις προληπτικα και στα αλλα; Γιατι ολα ειναι σε δικο τους κλουβι σε αποσταση το ενα απο το αλλο. Το πουλι εινια ζωηρο και η "κοιλιτσα" της ειναι ολη ροζ δεν ειμαι ειδικος αλλα δεν ειδα κατι υποπτο. Μπορω παρολα αυτα να χρησιμοποιησω teniazine η ascaridine προληπτικα; Ευχαριστω πολυ
 
μονο σπορους εννοεις Σταυρο μονο ασπουρι;
Ναι, μόνο ασπούρι αλλά όπως είπα και πριν να είναι σίγουρο ότι το τρώει. Μην πεθάνει της πείνας.
το liviferm εννοεις προληπτικα και στα αλλα;
Το liviferm θα το φτιάξεις αναμειγνύοντας το 1/5 της σκόνης που περιέχει ένα φακελάκι σε 400ml νερό. Αφού θα χρησιμοποιήσεις μόνο 80 – 100ml για αυτό το πουλί, το υπόλοιπο γιατί να το πετάξεις; Καλό θα κάνεις και όχι κακό δίνοντας το στα υπόλοιπα. Ούτως ή άλλως θα πρέπει να φτιάχνεις φρέσκο διάλυμα κάθε μέρα.

* Χρησιμοποίησε εμφιαλωμένο νερό και όχι από τη βρύση ή εν πάση περιπτώσει νερό που δεν περιέχει χλώριο.
Μπορω παρολα αυτα να χρησιμοποιησω teniazine η ascaridine προληπτικα;
Μπορείς κάθε δύο με τρεις μήνες, στη δοσολογία που περιγράφουν οι οδηγίες του κάθε σκευάσματος. Δεν πρόκειται για αντιβίωση.
 
Nα σας ενημερωσω για τις εξελιξεις, με το που εβαλα σκορδονερο, αλλαξαν οι κουτσουλιες κι εγινα πολυ νερουλες ασπροκιτρινες. Εβαλα προβιοτικο για 2 μερες στο νερο και μετα καθαρο νερακι. Το πουλι εξακολουθουσε να ειναι πολυ ζωηρο και να τρωει με ορεξη.Αλλαζα το χαρτι καθημερινα κατω για να παρατηρω την εξελιξη και μου φανηκε οτι ψιλοεστρωνε, αλλα πιανοντας το πουλι καταλαβα οτι αρχισε να αδυνατιζει. Πηγα στον κτηνιατρο, μου ειπε οτι δεν μπορει να βοηθησει μια και οι αιτιες διαρροιας ειναι 5 και οτι δεν του φανηκε και πολυ αδυναμο το πουλι, ουτε το φυσηξε, με ειχε να την κραταω εγω στο χερι. Παρολ ααυτα ειπε αυριο ν ατου παω φρεσκες κουτσουλιες ξανα, να τις παω εγω για καλλιεργεια και να αποφανθει αν ειναι σαλμονελλα η κοκκιδια (δεν μπορει ν αδει για ολα μου ειπε,ζηταει συγκεκριμενες αναλυσεις), παρολα αυτα στην αρχη μου ει[πε για Baytril αλλα μετα το γυρισε σε terramycin (7 μερες μαζι με βιταμινες). Παρολα αυτα, εγω το πηγα και σε καποιον πετσοπα που με βοηθησε κι αλλες φορες και μου ειπε συμφωναμ εεναν καταλογο βλεποντας τις κουτσουλιες οτι προτεινεται sulfa tabernil ειναι αντιβιωτικο και πιανει και τ ακοκκιδιακαι θα φανει απο τη 2η μερα αν σταματησει η διαρροια(για 3 μερες χορηγηση διακοπη 2 μερες και παλι αλλες 2χορηγηση 3 σταγονες στο νερο). εξετασε ττο πουλακι και συμπερανε κι αυτος οπως κι εγω οτι αρχισε να φαινεται η καρινα. Μια και οι κουτσουλιες αλλαξαν χρωμα και πλεον το πουλι εχει διαρροια τι μου προτεινετε τωρα εσεις;Εχετε χρησιμοποιησει σουλφα η εξακολουθειτε να πιστευετε οτι πρεπει να επιμεινω στα φαρμακα που μου συστησατε παραπανω;(δεν ικανοποιηθηκ ααπο τον κτηνιατρο οπως καταλαβατε, δεν ξερω γιατι...)
 
Ειχα χρησιμοποιησει σουλφα και ηταν αποτελεσματικο. Δεν ξερω ομως
εαν η αιτια που το δικο μου καναρινι ειχε διαροια ειναι ιδια με την
περιπτωση του δικου σου καναρινιου.
 
Κατερινα, ασχετα με το τι εντυπωση σου αφησε η επισκεψη στον γιατρο, πιστευω οτι οι εξετασεις πρεπει να γινουν, ωστε να βρεθει η αιτια και το πουλακι να παρει το καταλληλο φαρμακο!
 
@Katerina
Κατερίνα η κατάσταση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με τα φάρμακα που προτάθηκαν. Τα προβιοτικά δεν είναι καν φάρμακα και το teniazine, ascaridine κ.λπ. είναι ανθελμινθικά.

Συμφωνώ ότι θα πρέπει να γίνουν οι εξετάσεις για να βρεθεί η αιτία που προκαλεί τη διάρροια.
 
Σίσσυ συμφωνω απολυτα αλλα δε νομιζω να προλαβουν να βγουν οι εξετασεις -6 μερες μου ειπε απαιτουνται- και να εινια ζωντανο το πουλι. Και μπορει ν αψαξει μονο για σαλμονελλα η κοκκιδια, δηλωνει συγκεκριμενες εξετασεις συμφωνα με αυτα που υποψιαζεται. Δε στελνεις απλα τα κοπρανα και σου ερχεται η απαντηση (οπως νομιζα εγω)αν δε σταματησει αυριο μεθαυριο η διαρροια με το σουλφα θ αδωσω 1 μερα νερακι και θ απαω για αναλυσεις.
 
Θα σας δειξω 2 φωτογραφιες με τις κουτσουλιες του καναρινιου πριν την αγωγη και σημερα 1 φωτογραφια απο την τριτη μερα αντιβιωσης σουλφα.η αντιβιωση λεει μετα απο 3 μερες αντιβιωση 2 μερες σκετο νερο κι επαναληψη μετα.
 

Συνημμένα

  • kanarini 002.webp
    kanarini 002.webp
    2,3 KB · Προβολές: 124
  • kanarini 003.webp
    kanarini 003.webp
    1,6 KB · Προβολές: 120
  • kanarini 005.webp
    kanarini 005.webp
    1,9 KB · Προβολές: 116
Η σημερινη φωτο δε φαινεται πολυ καλα ισως ετσι φανει καλυτερα
 

Συνημμένα

  • kanarini004.webp
    kanarini004.webp
    778 bytes · Προβολές: 114
Δεν γίνεται να τις ανεβάσεις 800χ600. Δεν φαίνεται τίποτε
σ' αυτή την ανάλυση.
 
φταιει και οτι ειναι σκοτεινη,θα τραβηξω παλι το μεσημερι και θα τις ανεβασω το απογευμα. Σε ευχαριστω πολυ🙄
 
Ισως τωρα βγει καποιο συμπερασμα απο σας... Εγω βλεπω ελαφρα βελτιωση, ηδη εβαλα νερακι καθαροκαι μεθαυριο ξανα 3 μερες αντιβιωση. Προβιοτικο και βιταμινες ιεναι καλο μετα τη θεραπεια η τωρα στο κενο, μπορω να χορηγησω αυγοτροφη προκειμενου να παρει λιγο ταπανω του το πουλι η οχι;
 

Συνημμένα

  • kanarini004 001.webp
    kanarini004 001.webp
    38 KB · Προβολές: 116
  • kanarini004 002.webp
    kanarini004 002.webp
    22,4 KB · Προβολές: 104
Προβιοτικο και βιταμινες ιεναι καλο μετα τη θεραπεια η τωρα στο κενο, μπορω να χορηγησω αυγοτροφη προκειμενου να παρει λιγο ταπανω του το πουλι η οχι;
Μπορείς και τώρα Κατερίνα :)
 
Εδωσα 3 μερες σουλφα,2 μερες νερο κι εχω αλλες 3 μερες σουλφα προκειμενου να τελειωσει η θεραπεια, αλλα σημερα δευτερη μερα μονο νερο, αρχισε παλι τις μαυρες αρχικες κουτσουλιες... Να συνεχισω σουλφα, να δωσω Aviomycine η μπορει να ειναι σκουληκι; Ειναι καφε σκουρο σα σκουληκι τα περιττωματα του, ασχημα τα νεα.
 
Έκανα και παλι του κεφαλιου μου, χτες απο το να συνεχισω τη χορηγηση σουλφα, οπως επρεπε αλλες 3 μερες προκειμενου να ολοκληρωθει η αγωγη, κι επειδη θ αλειψω και δε θ αξερω κατα ποσο επιασε, αποφασισα να ξεκινησω Aviomycine χτες το απογευμα. Το πρωι που ειδα το πουλι, η διαρροια ειχε σταματησει μεχρι και τωρα φαινεται μια χαρα, οι κουτσουλιες επανηλθαν και εδωσα το πουλι σε μια φιλη μου μαζι με τροφη, προβιοτικο καιτο Aviomycine και της ειπα ακριβως τι θα κανει προκειμενου να ολοκληρωθει η αγωγη. Συγνωμη που δε σας ακουσα, οι γνωμες σας ειναι πολυτιμες για μενα ομως τα χρονικα μου περιθωρια στενευαν λογω του ταξιδιου μου. Εφησυχαστηκα αρκετα και πριν λιγο που επικοινωνησα μαζι της οι κουτσουλιες συνεχιζουν και ειναι μια χαρα. Θα ρωτησω και αυριο πριν φυγω. Τωρα πρεπει να δωσω οδηγιες στον μπαμπα μου για τις τροφες των υπολοιπων,ωχ μανα μου, ηδη τα σκυλια, οι κοτες και ο κηπος του επεσαν βαρια! Ευχαρριστω πολυ ολους που ασχοληθηκαν! Μακαρι να βρω το πουλακι και ολα τα ζωακια μου καλα!
 
Back
Top