Ασθένειες Φτερά στον πάτο του κλουβιού και δεν κελαηδάει. Τι συμβαίνει;

Marina 123

PB New Member
Εγγραφή
16 Ιουν 2017
Μηνύματα
129
Πόλη
Σέρρες
Καλησπέρα,
Με λένε Μαρίνα και έχω δυο αρσενικα καναρινια το ενα εκ το οποίον μου είπαν ότι είναι μοζαικ! Το άλλο ειναι απλό κίτρινο με δυνατή φωνή και λίγα χρώματα!Έγω Εχω ενα προβλήμα από τότε που πήρα το καναρίνι μου το άκουσα 1 βδομάδα και μετά τέρμα δεν ακουσα τίποτα παρα μονο τσιουτσιου και πάντα βλέπω φτερά στο πάτο του κλουβιού τι μπορεί να συμβαίνει Εγώ έχω κόκκινη βιταμίνη αυγοτροφη τα φρούτα λαχανικά και πάντα πεντακάθαρο το κλουβι! Τι μπορεί να εχει;Ευχαριστώ πολύ
 
Καλημέρα.
1) Το καναρίνι όταν το πήρες, το έβαλες αμέσως κοντά στο πρώτο που είχες;
2) Κοιμούνται κανονικά και αδιάκοπα από τη δύση του ήλιου ως την ανατολή σε ήσυχο χώρο και χωρίς φωτισμό;
3) Αφαίρεσε την κόκκινη βιταμίνη. Θα σου πουν και τα άλλα παιδιά συμβουλές για τη διατροφή.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί να συμβεί αυτό, αλλά ας τα δεις ένα ένα.
 
Ούζο το μοζαικ είναι αυτό που έχει προβλήμα και είναι το πρώτο που πήρα τώρα τελευταία πήρα ένα κοινό καναρινακι Αλλά τίποτα εκείνο μουγκο! Τα έχω τώρα που έκανε ο καιρός έξω και το βράδυ τα σκέπαζε και ξυπνάω το ξημέρωμα για να τα ανοίξω!Stavros τώρα μιλαμε ότι το καναρινακι πριν από το Πάσχα ξεκινησε!
 
Stavros τώρα μιλαμε ότι το καναρινακι πριν από το Πάσχα ξεκινησε!
Και πρίν το Πάσχα το είχες μέσα στο σπίτι έτσι;
Αυτό που ενδεχομένως έχει το καναρινάκι σου δεν γράφεται με μια λέξη. Περιγραφικά έχει απορυθμιστεί εντελώς το βιολογικό του ρολόι και είτε απο πρίν είτε έπειτα ακολούθησε μια ανεπαρκής διατροφή.
Χρειάζεται ένα και μόνο σταθερό σημείο διαβίωσης ικανό να τους παρέχει τον συγχρονισμό τους με τον ημερήσιο κύκλο είτε ακριβές αντίγραφό του.
Πλούσια επώνυμη διατροφή, πρωτείνη και ιχνοστοιχεία.Λαχανικά, βότανα και φρούτα.
Η κόκκινη βιταμίνη, δεν είναι βιταμίνη είναι ένα άσχημο τίποτα, πρέπει να το αφαιρέσεις.
Γράψε μας το ωράριο ύπνου τους,ξανά το μέρος διαβίωσης και κάπως αναλυτικά την διατροφή και το πρόγραμμα αυτής.
 
Ναι το καναρίνι το είχα μέσα έβαζα αυγο λαχανικά και την τροφή που μου έδωσαν από τα πετ σοπ! Τωρα τα έχω έξω μόνιμα.. Μονο αν δω ότι πάει για βροχή τα βάζω μέσα Συνήθως κοιμούνται 8 μμ με 6πμ Μήπως να πάρω ένα θηλυκό;

Επίσης βλέπω ότι στο κεφάλι έχει κάτι ασπρακια Σαν κερατακια
 
Οι προτάσεις μου είναι:
Τα αφήνεις μόνιμα έξω.Βρίσκεις τρόπο κάλυψης για την βροχή και τον άμεσο ήλιο. Κάνεις αναζήτηση στο φόρουμ για προστασία απο αρπακτικά(πολύ σημαντικό, συμβαίνει κάθε ώρα.)
Δεν αγοράζεις ξανά χύμα τροφή, πετάς την κόκκινη βιταμίνη. Παίρνεις επώνυμο μείγμα κλειστής σακούλας,ένα κιλό περίλλα και chia 250γρ απο μαγαζί με βιολογικά.
Βάζεις την νεά τροφή. Στο μωσαικό προσφέρεις 3 φορές την εβδομάδα αυγό(15 λεπτά βράσιμο) για λίγες ώρες,chia και περίλλα 2 φορές την εβδομάδα απο μια κουταλιά της σούπας συνολικά σε μια αυγοθήκη. Προσφέρεις σπανάκι και βότανα.
Όλα μαζί κοστίζουν 50 ευρώ.
Αν θές παίρνεις πολυβιταμινούχο σκεύασμα για προσθήκη στην ποτίστρα, την οποία τότε,θα αλλάζεις 2 φορές την ημέρα για το διάστημα της "θεραπείας".
 
Μήπως να πάρω ένα θηλυκό;
Για ποιο λόγο να πάρεις θηλυκό στην παρούσα φάση;
Επίσης βλέπω ότι στο κεφάλι έχει κάτι ασπρακια Σαν κερατακια
Είναι οι μύτες από τα νέα φτερά που βγάζει. Όσο για τα υπόλοιπα ακολουθείς τις συμβουλές του Δημήτρη.
 
Αυτο τώρα είναι από πτερορια
Δεδομένου ότι πλησιάζουμε προς την εποχή της πτεροροίας μάλλον δεν επρόκειτο για τη παθολογική της μορφή.
Κάνε ότι σε συμβούλευσε ο Δημήτρης παρέχοντας, επιπρόσθετα, και κάποιο σκεύος με νερό στο πτηνό ώστε να έχει τη δυνατότητα να κάνει μπάνιο.
 
Αυτο τώρα είναι από πτερορια ή έχει κάποια ασθένεια;
Μαρίνα μου έχει απαντηθεί το ερώτημά σου αυτό εδώ
Αυτό που ενδεχομένως έχει το καναρινάκι σου δεν γράφεται με μια λέξη. Περιγραφικά έχει απορυθμιστεί εντελώς το βιολογικό του ρολόι και είτε απο πρίν είτε έπειτα ακολούθησε μια ανεπαρκής διατροφή.
Χρειάζεται ένα και μόνο σταθερό σημείο διαβίωσης ικανό να τους παρέχει τον συγχρονισμό τους με τον ημερήσιο κύκλο είτε ακριβές αντίγραφό του.
Αυτό το συμπέρασμα βγήκε σύμφωνα με την περιγραφή και τις πληροφορίες που μας έδωσες. Δεν είμαστε εκεί για να έχουμε την εικόνα του, αλλά ούτε και γιατροί.
Πιστεύω πως αν ακολουθήσεις τις συμβουλές που σου δόθηκαν θα ακούσεις σύντομα το καναρινάκι σου να ξανακελαηδάει.
Αν θέλεις μας κρατάς ενήμερους για την πορεία του.
 
Μαρίνα μου έχει απαντηθεί το ερώτημά σου αυτό εδώ
Νομίζω αναφέρεται στα καρφάκια του κεφαλιού.
Μαρίνα αυτό που βλέπεις στο κεφάλι είναι φυσιολογικό σε αυτό το στάδιο. Όπως είπε και η Παναγιώτα:
Είναι οι μύτες από τα νέα φτερά που βγάζει.

Δεδομένου ότι πλησιάζουμε προς την εποχή της πτεροροίας μάλλον δεν επρόκειτο για τη παθολογική της μορφή.
Χάνει φτερά πρίν απο το Πάσχα και σε κάθε περίπτωση δεν έχει περιεχόμενο αυτή τη στιγμή ο ορισμός της πτερόρροιας. Δηλαδή τι θα άλλαζε αν ήταν παθολογική;Δεν σε έπιασα.
 
. Δηλαδή τι θα άλλαζε αν ήταν παθολογική;
Η εποχή. Το να ξεκινήσει σταδιακά ένα πτηνό τώρα την πτεροροία το θεωρώ φυσιολογικό και αναμενόμενο.
Βάσει του άρθρου:
Παθολογική Πτερόρροια των Πτηνών
''... (Εποχική) ονομάζουμε την πτερόρροια με την οποία το πτηνό εισέρχεται σε μία διαδικασία ανανέωσης του πτερώματος που το καλύπτει. Συνήθως η φυσιολογική αυτή πτερόρροια παρατηρείται τους μήνες Αύγουστο Σεπτέμβριο. Εδώ να τονίσω ότι ανάλογα με το είδος του πτηνού και τις κλιματολογικές συνθήκες, η περίοδος αυτή μπορεί να διαφοροποιηθεί...''

''... Θα ονομάσουμε
(παθολογική πτεροροία) τη μη φυσιολογική απώλεια φτερών που συνήθως παρατηρείται εκτός της προαναφερόμενης περιόδου και που συνήθως συνδέεται με παθολογικούς παράγοντες...''
 
Η πτεροροία τότε ήταν παθολογική-εκτός εποχής. Η τωρινή-μάλλον- είναι αυτή που ''επιβάλλεται'' από την εποχή.
Αυτό συμβαίνει όταν σκύβουμε το κεφάλι μέσα σε τίτλους χωρίς ουσιαστικό και οριοθετημένο περιεχόμενο.
Τι και αν πιάνει το timing της σωστής πτερόρροιας;
Ο οργανισμός του πτηνού έχει βαρέσει μπιέλα, αυτό μένει και για αυτό προσπαθούμε.
Η ουσιαστική διαφορά μεταξύ των δύο καταστάσεων είναι οτι στην μία ξέρουμε ακριβώς τι συμβαίνει στον οργανισμό ενός πτηνού ενώ στην άλλη αγνοούμε τα πάντα.Βαπτίζουμε με μια λέξη μια συνέπεια 10 αιτιών.
Τώρα που κατα τύχη υπάρχει μια εναρμόνιση με την φυσιολογική κατάσταση χάνουμε και αυτό το σύμπτωμα που θα μπορούσε να μας βάλει σε σκέψεις και επαγρύπνηση.
 
Τι και αν πιάνει το timing της σωστής πτερόρροιας;
Τι θες να πεις με αυτό;
Έγινε ένας διαχωρισμός στους δύο τύπους των πτεροροιών του πτηνού και πράγματι η μια φαίνεται να είναι φυσιολογική ενώ η άλλη εκτός εποχής. Τίποτα περισσότερο.
Τώρα που κατα τύχη υπάρχει μια εναρμόνιση με την φυσιολογική κατάσταση χάνουμε και αυτό το σύμπτωμα που θα μπορούσε να μας βάλει σε σκέψεις και επαγρύπνηση.
Προς τι αυτή η επισήμανση; Πρότεινα κάποιον εφησυχασμό;
Τώρα που κατα τύχη υπάρχει μια εναρμόνιση με την φυσιολογική κατάσταση
Πως είσαι τόσο σίγουρος γι' αυτό;
Τέλος, η ερώτηση που έθεσες ήταν αυτή:
Δηλαδή τι θα άλλαζε αν ήταν παθολογική;
στην οποία απάντησα.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Θα ακολουθήσω αυ τα που μου είπατε και σας ευχαριστώ παρα πολυ ευελπιστώ πως θα γίνει Καλά!Ήθελα να σας πω πως το πουλάκι τρώει αρκετά κινείται για αυτό θεώρησα τοσ ο καιρό πως δεν έχει κάτι! Κάθε μέρα μπορώ να βάζω να κάνει μπάνιο;
 
! Κάθε μέρα μπορώ να βάζω να κάνει μπάνιο;
Μπορείς. Αρκεί, βέβαια, να το έχεις προστατευμένο από τον αέρα και τα ρεύματα.
Φυσικά, το μπάνιο δεν αποτελεί ''πολυτέλεια'' των καναρινιών κατά τους θερινούς μήνες αλλά καλό θα ήταν να υπάρχει η δυνατότητα αυτή στο χώρο τους και κατά τη διάρκεια άλλων περιόδων.

''Τα καναρίνια αλλά και τα υπόλοιπα πουλιά, αναγνωρίζουν από ένστικτο αυτή την ιδιότητα του φτερώματος και αφιερώνουν ατελείωτες ώρες στον καλλωπισμό και την περιποίησή του. Το τακτικό μπάνιο στα πουλιά εκτροφής - καναρίνια, ακόμη και το χειμώνα, είναι άκρως απαραίτητο για να διατηρηθεί ή καλύτερα για να βοηθηθεί αυτή η προσπάθεια.''
Περισσότερα Καθαρισμός φτερώματος καναρινιών
 
Κάθε μέρα μπορώ να βάζω να κάνει μπάνιο;
Φυσικά. Να του βάζεις κάθε πρωί για να ανακουφίζεται/χαλαρώνει και για να φεύγουν πιο εύκολα τα παλιά πούπουλα κ φτερά.
Την μπανιέρα πάντα θα την αφήνεις το πολύ 20λεπτά,όχι παραπάνω γιατί αν την αφήνεις παραπάνω θα μαζεύονται μικρόβια και το πουλάκι θα μπαίνει ξανά και ξανά.
Μπορείς και καμιά φορά να προσθέτεις στην μπανιέρα του δύο με τρείς σταγόνες βιολογικού μηλόξυδου.
 
Καλησπέρα σήμερα πήρα τηλέφωνο τον Κύριο που αγόρασα το καναρίνι και μου είπε ότι αυτό μπορεί να κρατήσει ως το Σεπτέμβριο και ότι αυτός ισχυρίζεται ότι είναι πτερορια πράγματικα είμαι πάρα που στεναχωρημένη!
 
Μαρίνα, να πάρουμε τα πράγματα λίγο από την αρχή...
Περιέγραψέ μας σε τι χώρο έχεις το καναρίνι... Και σε τι χώρο ήταν πριν. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η φωτεινότητα των δύο χώρων, δλδ, η διάρκεια του φωτός, αλλά και η ένταση (απευθείας από τον ήλιο... Πέφτει κάποια ηλιακή ακτίνα πάνω στο κλουβί επί τόση ώρα... Μέσα από παράθυρο... Εσωτερικός, εξωτερικός χώρος διαμονής, φυσικός ή τεχνητός φωτισμός...).
Επίσης θα ενδιέφερε να ξέρουμε την ακριβή ηλικία του πουλιού, εφόσον είναι εφικτό και συγκεκριμένα τον μήνα που γεννήθηκε... Π.χ. μέσα στην άνοιξη (απρίλιος), Αύγουστος κλπ.
Πόσο καιρό έχεις το καναρίνι; Ποια η θερμοκρασία του χώρου στον οποίο διαβιώνει; Ποια θεωρείς ότι ήταν η θερμοκρασία του χώρου στον οποίο ζούσε πριν έρθει στην κατοχή σου;
 
Back
Top