Αναπαραγωγή Φτιαχνει φωλια αλλα μετακομιζω

Sadeness1990

PB New Member
Εγγραφή
17 Απρ 2009
Μηνύματα
28
Πόλη
Πτολεμαΐδα
Μολις χθες εξ'αιτιας προσωπικων λογων αποφασισα να μετακομισω κ σημερα η καναρα μου αρχισε να φτιαχνει φωλια απο το χαρτι στο πατο ενω ο αρσενικος ειναι διπλα της με χωρισμα.
Χρειαζομαι τη βοηθεια σας για το τι πρεπει να κανω τωρα. Να παρω την φωλια κ σε 4 μερες που θα εχω μετακομισει να την ξαναβαλω η να την αφησω οπως εχει με τον κινδυνο να γεννησει κ φυσικα να εγκαταλειψει τα αυγα με την αλλαγη περιβαλλοντος;

Αναμενω με αγωνια τις εμπειρες συμβουλες σας...
 
Όχι πως έχω και καμιά φοβερή εμπειρία, αλλά πρόσφατα απέκτησα τους πρώτους μου 3 νεοσσούς από το ζευγάρι που έχω. Φυσικά το καλύτερο είναι να μην τους ενοχλείς όταν βρίσκονται σε διαδικασία αναπαραγωγής, ωστόσο βλέπω πως πολλά πράγματα έχουν να κάνουν και με το πόσο εξημερωμένα είναι, με το χαρακτήρα τους κτλ. Τα δικά μου επειδή ταξιδεύω συχνά αναγκάστηκα να τα πάω 300 χλμ ταξίδι με το αυτοκίνητο για να τα αφήσω στη μητέρα μου ώστε να κάνω το προγραμματισμένο μου ταξίδι, διότι δεν είχε βρεθεί κάποια άλλη λύση. Τις μέρες εκείνες είχαν ήδη τα αυγά τους. Άσε που η επιστροφή έγινε μια μέρα πριν την αναμενόμενη εμφάνιση του πρώτου νεοσσού. Εγώ ανησυχούσα πολύ, όχι μόνο μην τα αφήσει, αλλά και μην γίνει καμιά απότομη κίνηση και σπάει κανένα αυγό. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά, η κανάρα δεν άφησε τα αυγά καθόλου, ούτε καν κατά τη διάρκεια των ταξιδιών και γεννήθηκαν τα μικρά χωρίς πρόβλημα. Βέβαια, πρέπει να επισημάνω ότι τα πουλιά μου είναι αρκετά εξημερωμένα, δεν φοβούνται όταν πλησιάζουμε ή όταν τα μετακινούμε, βγαίνουν καθημερινά τη βόλτα τους εκτός κλουβιού κι έρχονται κοντά μας κτλ. Πολύ πιθανό να παίζουν ρόλο αυτά. Σίγουρα αν δεν μπορείς να κάνεις διαφορετικά, θα το ρισκάρεις. Δεν νομίζω ότι θα πρέπει να πάρεις πάντως τη φωλιά. Τα αυγά θα τα γεννήσει όταν έρθει η ώρα της έτσι κι αλλιώς, αυτό δεν πιστεύω ότι μπορεί να αλλάξει.
 
να τα αφησεις και οτι γινει, γιατι και να βγαλεις την φωλια η καναρα θα κανει φωλια οπου βρει (ταιστρα)
 
Σε 4 μέρες η κανάρα δε θα έχει κάνει αυγό, εφόσον σήμερα ξεκίνησε να φτιάχνει φωλιά. Εγώ προτείνω να βγάλεις το χώρισμα, να αφήσεις την κανάρα να φτιάξει τη φωλιά και όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, έστω και σε 4 μέρες, να τα πας στο περιβάλλον που θα είναι μόνιμα. Ένα κόλπο που εφάρμοσα όταν βρέθηκα σε παρόμοια κατάσταση ήταν το εξής: τήλιξα το κλουβί με εφημερίδα λίγες μέρες πριν κάνουν το πρώτο αυγό. Έτσι όταν τα μετέφερα (είχαν ήδη 5 αυγά) δεν κατάλαβαν την αλλαγή και η θηλυκιά συνέχισε να τα κλωσσάει. Την εφημερίδα την αφαίρεσα όταν τα μικρά ήταν 7-8 ημερών. Στην περίπτωσή σου όμως δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο γιατί το πρώτο αυγό δε θα έχει γεννηθεί σε 4 μέρες.
 
Αν μετακομιζεις και σου φτιαχνουν φωλια καλο ειναι να τα τυλιξεις γυρω με εφημεριδα για να μην καταλαβουν την αλαγη περιβαλον. Παναγιωτης
 
εμένα μου έτυχε αυτό στην πρώτη γέννα είχε φτιάξει φωλιά δεν είχε γεννήσει ακόμη όμως! Την μετέφερα όλη τη ζευγαρώστρα με τη φωλιά μέσα! Δεν χάλασα τη φωλιά! Η κανάρα μου γέννησε σε μία εβδομάδα μετά τη μεταφορά ενώ κανονικά θα γεννούσε σε 2-3 μέρες αν την άφηνα! Μην αγχώνεσαι!
 
Back
Top