Γενικά Φυλο του καρδερινοκαναρου μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Zina92
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Zina92

PB New Member
Εγγραφή
7 Οκτ 2014
Μηνύματα
23
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Ρε παιδια το πηρα σχεδον ενος μηνων τον οκτωβριο και τωρα εχουμε σχεδον ιουλιο και ακομα δεν εχει κελαηδισει... ενω μου κανει τσιλιμπουρδισματα και πολλα μαλιστα... αλλα ακομα κελαηδισμα ολοκληρωμενου ουτε καν... στο μεταξυ δεν εχω ιδεα απο πουλια δεν ξερω καν ποτε πρεπει να κελαηδησουν... ακου πολλα απο γνωστους.. μεγαλο το κλουβι, ειναι μικρο το πουλι, δεν εχει δασκαλο, ειναι θηλυκο... Τι να πιστεψω δεν ξερω... Θα σας δειξω φωτογραφιες να μου πειτε κι εσεις μια αποψη λογω εμπειριας...

Φωτογραφιες

12zxs4jo.webp 2duzb7t.webp 52a9dwrr.webp 314y39td.webp 4314zg9d.webp
 
αν δεν έχει κελαηδήσει ακόμα είναι θηλυκό τους ήχους που λες τους κάνουν και τα θηλυκά
 
Ζηνα δεν εχω μεγαλη εμπειρια αλλαντο βλεπω θυληκο ακομη να πεταξεις την κοκκινη βιταμινη -αυγοτροφη που εχεις στην αυγοθηκη! Μονον κακο του κανει! Ειναι ζαχαρη με χρωμα!
 
εδω του πηρα ενυσχητικο χρωματος για να κοκκινισει η μασκουλα του και εκανε δουλεια γτ ηταν κιτρινοπη
 
Εγω Ζηνα μου δεν εχω ιδεα απο υβριδια, αλλα σε συμβουλευω (ανεξαρτητως φυλου) για τη μασκα να χρησιμοποιεις καποιες εβδομαδες πριν την πτερορροια χρωστικη, ή να του προσφερεις καποιους σπορους που ενισχυουν το χρωμα. Αυτο το κοκκινο σκευασμα δεν ειμαι σιγουρη τι ειναι, αλλα αν ειναι η γνωστη "κοκκινη αυγοτροφη" χυμα, κοψε την αμεσα, μονο κακο κανει.

Επισης να τηρεις σχολαστικη καθαριοτητα και ειδικα στις πατηθρες διοτι συνεχως τριβουν τα ραμφη εκει οποτε πρεπει να ναι καθαρα.
Τις πατηθρες με πρωτη ευκαιρια να τις αντικαταστησεις απο στρογγυλες και καλυτερα ξυλινες. Οι τυπου "κλαδακι" τα δυσκολευουν στο πατημα ενω παραλληλα βοηθουν στο στραβωμα των δαχτυλων.
Τελος, καποια στιγμη οταν τα καταφερεις καλο θα ηταν να του παρεις ενα μεγαλυτερο κλουβι σε μηκος. Πρεπει να πεταει, και εσενα αυτη τη στιγμη οι δυο πατηθρες ειναι τοσο κοντα που παει και περπατωντας (που λεει ο λογος!).

Σε συμβουλευω με αγαπη και φιλικα παντα, τα ιδια εκανα και εγω πριν μου τα πουν 🙂

Επισης για το φυλο, αν ισχυει το ιδιο με τα καναρινια σε οτι αφορα τη νοητη γραμμη πισω απο το ραμφος με τα ματια κλινω και εγω προς το θηλυκο, με καμια βεβαιοτητα παντα καθως ειμαι ασχετη.
 
τι να πω ρε παιδια εμενα μου ειπαν οτι θελει μικρο κλουβι για να μαθει να καθεται για να κελαηδισει.. Ενα πουλι και να μην μπορω να βγαλω ακρη... Που να ειχα και παιδι
 
τι να πω ρε παιδια εμενα μου ειπαν οτι θελει μικρο κλουβι για να μαθει να καθεται για να κελαηδισει.. Ενα πουλι και να μην μπορω να βγαλω ακρη... Που να ειχα και παιδι
Το εχω ακουσει κατα καιρους...Αλλα δεν κελαηδαει με τα ποδια ενα πουλι. Κελαηδαει οταν ειναι υγιες και χαρουμενο. Υγιες ειναι με καλη φροντιδα, ανεση και διατροφη, και χαρουμενο για ολα τα παραπανω συν την αγαπη σου. Τοτε θα σε τρελανει στο τραγουδι, οχι αν το αφησεις σε μικρο κλουβακι..
 
εμενα μου ειπαν οτι θελει μικρο κλουβι για να μαθει να καθεται για να κελαηδισει

Ότι θέλουν λένε...Άν ήταν έτσι όλα τα αρσενικά πουλιά θα τα είχαμε σε ξύλινα κλουβάκια που προορίζονται για καναρίνια φωνής. Καλώς ήρθες στον θαυμαστό κόσμο του petbirds!
 
τελικα θα μου δωσουν αλλο... απι εκει που το πηρα... Να ρωτησω ομως και κατι αλλο τα θυληκα καρδερινοκαναρα ζευγαρωνουν;
 
τα θυληκα καρδερινοκαναρα ζευγαρωνουν;
Ζευγαρώνουν αλλά είναι στείρα. Γνωρίζεις βέβαια ότι αν είναι θηλυκό εκεί που θα το επιστρέψεις ή θα το θανατώσουν επί τόπου ή θα το αφήσουν ελεύθερο να το φάει κάποιο αρπακτικό.
 
Το εχεις τοσο καιρο... Μην το δωσεις πισω απλα ζητα να σου δωσουν αλλο ενα να κανουν παρεα...

Αφου κανουν για παραμανες γιατι να τα θανατωνουν...👎
 
Βαζουν καλα καλα τις καρδερινες με τα καναρινια να ζευγαρωσουν και μετα σκοτωνουν τα θηλυκα γιατι ειναι στειρα! Αφου βαζεις να ζευγαρωσουν διαφορετικες ρατσες τι περιμενεις; να σου βγουν ολα αρσενικα;(μιλαω γενικα) και επειδη βγηκα λιγο off μην το δωσεις... μπορει να ειναι θηλυκο αλλα το εχεις τοσο καιρο... αν θες παρε κι αλλο για παρεα οπως ειπε και η Myra...
 
Back
Top