Αναπαραγωγή Φωλιά έφτιαξε, αβγά δε βλέπω

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης ekar
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Δεν δείχνει συμπτώματα από οτιδήποτε, είναι ζωηρή, τρώει κανονικά και τα περιτώματα όπως ήταν πάντα. Από ότι είπε στην αρχή και ο ekar και η δικιά του θηλυκιά είναι ζωηρή. Προς στιγμήν και αφού δεν βλέπω άλλα συμπτώματα την αφήνω έτσι και περιμένω. Μπορεί απλά να θέλει το χρόνο της τι να πω.
 
Μετά από 3 αναπαραγωγικές περιόδους διεπίστωσα κάτι περίεργο και το θέτω υπόψη σας : Η κανάρα έχει τελειώσει το στρώσιμο της φωλιάς από τις 6 Μαρτίου αλλά ακόμη δε γέννησε αβγό. Σε ΟΛΕΣ τις άλλες περιπτώσεις έχω παρατηρήσει ότι η κανάρα γεννάει αβγό το αργότερο 2-3 μέρες αφού η φωλιά είναι έτοιμη. Έχει κάποιος άλλος παρατηρήσει τέτοια καθυστέρηση ;
Ηλίας

εσενα φιλε μου τουλαχιστον εφτιαξε φωλια εμενα ακομα 😡 το χορτο το πεταει κατω
 
Παιδιά ευχαριστώ για την ανταπόκρισή σας. Τελικώς η δική μου γέννησε σήμερα το πρώτο της αβγό. Συμπερασματικά μπορώ να πω ότι μάλλον η συγκεκριμένη κανάρα έφτιαξε λίγο νωρίτερα τη φωλιά της από τις άλλες :
1. Πρόβλημα με το αρσενικό δεν υπήρχε
2. Αβιταμίνωση όχι - παίρνει εδώ και ένα μήνα βιταμίνες (μικρότερη δόση Ε απ' ότι έχει το Ferti-Vit αλλά αρκετή)
3. Στο κλουβί υπάρχει κόκαλο σουπιάς, άμμος από κοχύλια και συχνά αβγό με τσόφλι.
4. Ήλιος τη βλέπει σε κάποιες φάσεις της ημέρας
5. Αρκετή ησυχία - έμπαινα μέσα μόνο για το τάισμα και την καθαριότητα των κλουβιών.

Σκέφτομαι όμως κάτι άλλο και υπολογίστε το και σεις : ίσως "πιέστηκε" στο να φτιάξει φωλιά από το αρσενικό, το οποίο όπως προανέφερα είναι πολύ πυρωμένο και "ζόρικο" και δεν υπήρχε περίπτωση να την αφήσει σε ησυχία. Γι' αυτό ίσως και η φωλιά ήταν αρκετά πρόχειρη.

Πάντως διεπίστωσα ότι αρκετοί αντιμετωπίζουν παρόμοιες καταστάσεις. Μάλλον κάθε πουλί θέλει το χρόνο του και ακολουθεί τους δικούς του ρυθμούς και όχι τα στατιστικά που εμείς κρατάμε.
Ηλίας
 
Με το καλό και τα επόμενα! Εύχομαι να είναι και γόνιμα και να χαρείς σύντομα τους απογόνους! Μέχρι τότε υπομονή!:D
 
Back
Top