Φροντίδα Φύλαξη παπαγάλων στη Θεσσαλονίκη

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης SofiaMy
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

SofiaMy

PB New Member
Εγγραφή
10 Δεκ 2023
Μηνύματα
13
Παιδιά μήπως ξέρετε για Θεσσαλονίκη που μπορώ να αφήσω για λίγες μέρες ένα κοκατιλ κ ένα μπατζι;
 
Τελευταία επεξεργασία:
 
@MARY58 υπάρχει η μητέρα μου αλλά επειδή έχει κουραστεί ψάχνω κάποιον που θα μπορούσα να τα αφηνω όταν λείπω. Το keepet είναι καλό για γάτες κ σκύλους, δυστυχώς όλοι όσοι είναι εκεί από Θεσσαλονίκη δεν έχουν ιδέα από παπαγάλους 😒😒
 
@φιλομαθης ναι ίσως υπάρχει, θέλει ψάξιμο, δε το έχω ρωτήσει αυτό καθόλου είναι η αλήθεια. Απλά θα εμπιστευομουν πιο εύκολα αν κάποιος μπορούσε να τα πάρει σπίτι του που είναι σχετικός. Ζητάω πολλά 😂
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
Θα εμπιστευοσουν κάποιο μέλος του φόρουμ που δεν ήξερες προσωπικά για την φύλαξη 2 παπαγάλων και όχι ένα μαγαζί που δεν θα ήθελε να ρισκάρει την φήμη του στην εποχή του social media terror αν του πάθει κάτι ένα pet που με αμοιβή φιλοξενεί?
Τι θέλω να πω. Αν ήσουν πολύ παλιό μέλος που παρακολουθεί χρόνια το pb θα είχες πετύχει ίσως μέλη από Θεσσαλονίκη με παπαγάλους σε διάφορα ποστ και θα είχες αποκρυσταλλωσει εικόνα για το πόσο έμπιστος είναι.
Έχεις ψάξει με το όρο Θεσσαλονίκη εδώ ώστε να εντοπίσεις ενεργά μελη και να δεις ποιοι έχουν παπαγάλους ? Ίσως σε βοηθούσε.
Να σου πω την εμπειρία μου.
Εγώ έχω 20 καναρίνια. Ρώτησα φέτος καλοκαίρι pet shop. Βεβαίως κύριε 7 ευρώ η μέρα. Το ένα ..άψογα
Ρώτησα pet taxis να μου τα φέρουν στο εξοχικό φουλ πανσιόν. 200 plus euro γιατί θα δεσμευα όλο το βαν για πάρτη μου.
Οπότε έμειναν 2 εβδομάδες σπίτι και φέτος με κάποια συνδρομή του γιου μου επιβίωσαν
Ψάξε το θέμα pet shop και τσεκαρε τους όρους φύλαξης και φροντίδας εννοείται.
Αν τώρα βρεθεί κάποιος και προθυμοποιηθει από εδώ προς τιμή του να ελέγξεις και το προφίλ του για ποστ ώστε να καταλάβεις που θα αφήσεις τα παιδιά σου.
Κατανοητό θέλω να πιστεύω το σκεπτικό μου. Σαν φροντιστές τους θέλουμε πάντα το καλύτερο
 
@φιλομαθης ναι κατάλαβα, ευχαριστώ.
Το σκεπτικό μου ήταν ότι σε pet shop δε θέλω και γιατί υπάρχει περίπτωση να κολλήσουν κατι με τόσα άλλα πουλιά αλλά και γιατι δε θα ήθελα πχ 4 μέρες που τα αφήσω να μη βγουν καθόλου από το κλουβί τους.
Ευχαριστώ κ πάλι για την απάντηση σας!
 
@SofiaMy συμφωνώ για το πετ σοπ. Κ σε εμένα η πρώτη σκέψη ήταν μην κολλήσουν τίποτα. Μου κάνει εντύπωση για το keeppet γιατί αναφέρουν κ πτηνά. Βρήκα κ άλλα κέντρα φιλοξενίας αλλά δυστυχώς Αθήνα
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
γιατί υπάρχει περίπτωση να κολλήσουν κατι με τόσα άλλα πουλιά αλλά και γιατι δε θα ήθελα πχ 4 μέρες που τα αφήσω να μη βγουν καθόλου από το κλουβί τους.
καλημερα . Να ρωτησω κατι ? θεωρεις οτι αν τα αφησεις σε αγνωστο ατομο σε σενα που 99% εχει αλλα πουλια δεν υφισταται κινδυνος να κολλησουν κατι ή οτι θα τα ελευθερωσει στον χωρο του?
Αν πουμε τωρα οτι αυτος ο αγνωστος σου δεν εχει πουλια αρα δεν θα κολλησουν τιποτα θα μπει στην διαδικασια να τα αφηνει ελευθερα στον χωρο του πιστευεις?και θα τηρει ολες τις συνθηκες για να ειναι ασφαλης στον χωρο του και να πετανε?

Αν εχεις δει τα post μου σε καμια περιπτωση δεν με λες υπερμαχο των pet shops.
Αλλα στην περιπτωση σου (αν δεν βρεις αυτο που θα ηταν το ιδανικο) προσφερουν
Προφανη κινητρα να μην παθει κατι στα χερια τους το φιλοξενουμενο
αλλα εστω και στοιχειωδη γνωση στην φροντιδα πουλιων. Δεν θα αφησεις κανενα macaw ουτε cockatoo. Cockatiel και budgie που 99% θα πουλανε και θα εχουν στο μαγαζι
Σε καθε περιπτωση την ευθυνη τους την εχουμε εμεις σαν φροντιστες τους.καλη συνεχεια σου ευχομαι στην αναζητηση λυσης.
 
Περίπου πόσο διάστημα θα λείψεις; Δεν σκέφτεσαι το ενδεχόμενο να τα πάρεις μαζί σου;
 
@KONSTANTINOS MICHAIL για επαγγελματικούς λόγους πρέπει να κατεβαίνω 5 μέρες το μήνα Αθήνα.
Το σκέφτηκα να τα πάρω αλλά δε θέλω ούτε σε αεροπλάνο να τα βάλω ούτε με κάποιο άλλο μέσο νομίζω πως θα είναι καλά τόσες ώρες.
Απλά σκέφτηκα μήπως έχετε καμία σύσταση όπως είναι το keepet αλλά για παπαγάλους γτ εγώ δε βρήκα κάτι
 
Δεν ξέρω κάτι. Στο εξωτερικό υπάρχουν δίκτυα μόνο για parrot sitting αλλά δεν νομίζω να υπάρχει κάτι ανάλογο στην Ελλάδα; Καλά το σκέφτηκες να αποφύγεις τις συχνές μεγάλες αλλά αν τα αγαπησιάρικα μικρά που μας έδειξες στο άλλο ποστ πάνε σε κάποιο pet shop πιστεύω ότι θα αγριέψουν γιατί θα συναναστρέφονται άλλα πουλιά (στα καναρίνια το pet είναι μια πολύ καλή λύση αλλά οι παπαγάλοι απ' όσο ξέρω αγριεύουν αν έρθουν σε επαφή με το είδος τους σε άγρια μορφή όπως είναι στα pet, ειδικά τα budgie) και οι μετακινήσεις pet shop - σπίτι + η αλλαγή περιβάλλοντος τόσο συχνά μπορεί να τα στρεσάρουν πολύ. Η καλύτερη λύση είναι να τα εμπιστευθείς σε κάποιο μέλος της οικογένειας. Δεν σου προτείνω να τα εμπιστευτείς σε κάποιο άγνωστο μέλος του forum ή σε κάποιον έστω έμπιστο ιδιοκτήτη pet shop για τον λόγο που προανέφερα + ότι στο pet θα υπάρχει σίγουρα κάποιος άπειρος υπάλληλος ή μια στραβή στιγμή κάποιου έμπειρου για να συμβεί κάτι κακό, αφού θα πρέπει να τα αφήνεις συχνά. Και στις 2 περιπτώσεις (έμπειρο μέλος, pet shop) είναι πιθανό να τους δημιουργηθεί κάποιο τραύμα. Προτείνω να προσπαθήσεις ξανά να πείσεις την μητέρα σου να τα κρατήσει.
 
@KONSTANTINOS MICHAIL ναι συμφωνώ απόλυτα, στο pet shop δε νομίζω να τα άφηνα ο,τι και να γινόταν.. έχω τη μητέρα μου που τις τα αφήνω απλά επειδή γκρινιάζει είπα να το ψάξω λίγο😇 δυστυχώς αυτό διαπίστωσα, είμαστε λίγο πίσω όσο αφορά τη φύλαξη παπαγάλων.
 
πρέπει να κατεβαίνω 5 μέρες το μήνα Αθήνα.
Νομίζω ότι δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα να μείνουν μόνα τους για πέντε ημέρες, εφόσον τους βάλεις μπόλικη τροφή και αρκετό νερό.
Άν μπορεί και η μαμά να κάνει μια πολύ μικρή επίσκεψη στο ενδιάμεσο για να συμπληρώσει τροφή και να αλλάξει τα νερά ακόμη καλύτερα.
Δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι περισσότερο πιστεύω.
 
δε θέλω ούτε σε αεροπλάνο
κανε και μια ερευνα να δεις αν μπορεις καν ή αν μπορεις με τι συνθηκες και κοστος και θα εκπλαγεις :-). Εχουν υπαρξει αρκετες κουβεντες εδω σχετικα με αεροπορικες μετακινησεις πτηνων
[automerge]1702471022[/automerge]
παρεπιμπτοντως
[automerge]1702471126[/automerge]
αν μπεις στο προφιλ τους εχουν σημανση για πουλια
οταν εψαξες μπηκες στα προφιλ η κοιταξες αρχικα αν στο αρχικο κειμενο ανεφερε πουλια?
 
Τελευταία επεξεργασία:
@SofiaMy καλημερα. Δοκιμασες επικοινωνια με το ιδιο το site? Απαντησαν πολυ γρηγορα στην φορμα επικοινωνιας που συμπληρωσα εγω .
Η με καποια απο τις κοπελες?
Ενημερωτικα ρωταω γιατι αυτο το post μπορει να το διαβασει καποιος μετα 1 χρονο και να βρει χρησιμες πληροφοριες για το ιδιο ερωτημα.


From: Keeppet Support <[email protected]>
Date: Wed, Dec 13, 2023, 15:34
Subject: Re: Νέο αίτημα βοήθειας
To: <[email protected]>

Καλησπέρα,

Θα θέλατε να μας δώσετε κάποιες επιπλέον πληροφορίες σχετικά με την κράτηση που θα θέλατε να κάνετε;

Φιλικά,
Keeppet Support Team

Στις Τετ 13 Δεκ 2023, 14:36 ο χρήστης Keeppet <[email protected]> έγραψε:
Όνομα: Νικος
Emai: [email protected]


Ερώτηση:

Καλησπερα σας.στην θεσσαλονικη οντως δεν υπαρχει κανενας keeper για παπαγαλους? ευχαριστω
 
Back
Top