Γενικά Φύλο παπαγαλάκι μπάτζι λουτίνο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Jovanna
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Jovanna

PB New Member
Εγγραφή
27 Νοε 2016
Μηνύματα
15
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπερα στην ομαδα!
Ειμαι να σκασω... Εχει 6 μηνες που πηρα ενα παπαγαλακι μπατζι λουτινο απο πετ σοπ και μου το πουλησαν για θηλυκο, σημερα τυχαια δημοσιευσα φωτο σε ενα γκρουπ στο φεις τα παπαγαλακια μου για να ρωτησω αν ειναι πυρωμενα και μου ειπαν οι περισσοτεροι οτι το λουτινο μου ειναι κι αυτο αρσενικο... εδω που σας το ειχα δειξει μολις το πηρα μου ειπατε οτι ειναι αρσενικο, αλλα τοτε ηταν πολυ μικρο σε ηλικια...η συμπεριφορα του παντως ειναι σαν να ειναι θηλυκο... Μιλαει λιγο, τσιμπαει δυνατα, ειναι δυστροπο γενικα σε σχεση με το αρσενικο... Και ολη μερα φιλιουνται και ξυνουν το ενα το αλλο...
Προσπαθησα να ανεβασω σημερινη φωτογραφια αλλα μου γραφει οτι ειναι μεγαλο το αρχειο... Πως θα μπορεσω να ανεβασω τη φωτο για να μου πειτε τη γνωμη σας;

rsz_17311342_10212714745727583_5265688471306239695_o.webp
 
Ειμαι να σκασω...
Είσαι να σκάσεις επειδή αγόρασες ένα παπαγαλάκι για θηλυκό και μάλλον είναι αρσενικό; Μήπως είσαι υπερβολική;
. Πως θα μπορεσω να ανεβασω τη φωτο για να μου πειτε τη γνωμη σας;
Δες εδώ petbirds.gr/community/threads/Επισύναψη-εικόνας-σε-μήνυμα.9996
 
Φύλο δεν μπορώ να διακρίνω, μάλλον θηλυκό αν ακολουθήσουμε το νόμο του χαλινού, αλλά δεν μου φαίνεται πολύ στα καλά της με το μισόκλειστο μάτι. Είναι τυχαίο σε αυτή τη φωτο; Είναι ζωηρή γενικά; Έχεις άλλες φωτο;
 
Eιναι πολυ ζωηρο, στις φωτο βγαινει ετσι μαλλον γιατι φοβαται ακομη το κινητο! Μου εχουν πει οτι επειδη τα λουτινο ειναι μεταλλαξη, δεν μπορεις ευκολα να διακρινεις το φυλο...

rsz_17350999_10212716674575803_1511785394_n.webprsz_17360813_10212716674775808_1596721355_n.webp
 
Το μάτι του σε όλες τις φωτογραφίες είναι μισόκλειστο., όπως είπε και ο Ανέστης. Δεν είναι καθαρό όπως στο άλλο παπαγαλάκι. Θα σου πρότεινα να του κάνεις μερικές πλύσεις με μια γάζα και χλιαρό χαμομήλι.
 
Στα λουτίνο νομίζω είναι έτσι λίγο ρόζ ο χαλινός στα αρσενικά.Αντίστροφα στα θηλυκά πάει προς το καφέ ανάλογα την ηλικία και την περίοδο.
Για να παραχθεί ο οπτικός παράγοντας του μπλέ έιναι απαραίτητη η παρουσία μελανίνης.Αυτό συμβαίνει σίγουρα στα φτερά αλλά δεν μας αποτρέπει να το κατανοήσουμε και για τα κεράτινα μέρη. Συνεπώς σε ένα λουτίνο (αρσενικό) δεν θα μπορούσε να παρουσιαστεί μπλέ χαλινός, αφού αυτή η μετάλλαξη σταματά την παραγωγή μελανίνης.
Αντίστροφα σε αυτή τη φυλοσύνδετη μετάλλαξη θα μπορούσαμε να περιμένουμε μια σχετική διαφοροποίηση στα θηλυκά άτομα αφου έχουμε γνώση του συνηθισμένου "διμορφισμού" τους. Μπορούμε να εικάσουμε οτι στα θηλυκά άτομα μπορεί να μην είναι τόσο ισχυρή η αναστολή μελανίνης στα κεράτινα μέρη και λαμβάνοντας υπόψιν την ορμονική διαμεσολάβηση στον χρωματισμό των παραπάνω, η παρουσία ενός ελαφριού μπλέ αλλά και σίγουρα καφέ, μπορεί να είναι συνεπής σε αυτά.
 
θα το κανω πλυσεις, αλλα επειδη δεν ειναι ημερο οπως το αρσενικο, οποτε το πλησιαζω κανει σαν να ειναι αρρωστο.. Μαλλον ειναι η αμυνα του! Οποτε ειμαι μακρια, δεν σταματαει σε ενα σημειο, ολο πανω κατω, πειραζει τον αρσενικο, χαμος!
παρολα αυτα, θα το παρατηρησω καλυτερα και θα το κανω πλυσεις... Το αντρακι μου!
 
παρολα αυτα, θα το παρατηρησω καλυτερα και θα το κανω πλυσεις... Το αντρακι μου!
Μπορώ να σε ρωτήσω τι διατροφικό πρόγραμμα ακολουθείς και αν και εκείνο το αποδέχεται;
 
εκτος απ την παπαγαλινη, τους εχω μονιμα στο κλουβι σουπιοκοκκαλο και αβγοτροφη τα οποια τα τσιμπόλογανε! Με τα φρουτα εχω προβλημα, τους βαζω μπανανα, μηλο, αχλαδι, ανανα αλλα δεν τα προτιμανε συνηθως τα δοκιμαζουν αλλα δεν τα τρωνε.. Παρολα αυτα τους τα προσφερω περιπου τρεις φορες την εβδομαδα... Τις υπολοιπες μερες τους βαζω λαχανικα (αγγουρι, μαρουλι, λαχανο, καροτο, σπανακι, μπροκολλο) και αυτα τα τρωνε πιο ευκολα απ οτι τα φρουτα... Μια στο τοσο θα τους βαλω και αβγο το οποιο το τσακιζουν!
 
Τζοβάννα, να χαίρεσαι το αγοράκι σου! Αρσενικό ειναι, οπως θα καταλάβεις και απο την παρακάτω φωτό, απλά ο δικός σου δεν ειναι dark eye, μιας και εχει σχηματισμένη ίριδα!

7391902.png
 
Back
Top