Φώτο πουλιων στην φύση

Χχχμμμ μυστήριο! Έχω δει λιοντάρια και σκυλιά να κουβαλάνε τα κουτάβια αλλά ο κότσυφας πως; 😳

Κυριακή του Πάσχα 2013 !

Αφησα για καμιά ώρα την... μάσα, και έπιασα τα λιόφυτα για birdwatching !

Σταμπάρω μια φωλιά σπίνου με μωρά μέσα. Τα κεφαλάκια περιμετρικά στα τοιχώματα της φωλιάς... κρύβομαι όσο μπορούσα πίσω από μια Ελιά και περιμένω!

m7eT57O.jpg

6467ca788f404188bf21294.png

...Ώσπου βλέπω την μάνα να πλησιάζει δειλά δειλά την φωλιά της για να ταίσει τα μικρά της! Είμαι βέβαιος ότι με είχε πάρει χαμπάρι αλλά έπρεπε να κάνει το καθήκον της!

Η μαμά σχεδόν πάνω από το κεφάλι μου!

3d83b9e7b8064cd88123f7d.png

Και εδώ ταίζει τα μικρά της!

c1324c0bda7342ccbfdfdf8.png

f6fe12d8f23d48469197f5d.png

Και τώρα δείτε και το βίντεο με την μάνα να ταΐζει τα μικρά της ! Στο τέλος καθαρίζει και την φωλιά της από μια κουτσουλιά !

;)

Την επόμενη ημέρα που τράβηξα το βίντεο έστειλα τον ξάδελφο μου να πάει να ελέγξει την φωλιά ! Δεν υπήρχε μέσα κανένας νεοσσός! Του είπα να κρυφτεί κάπου εκεί κοντά και να παρατηρήσει αν δει κάτι ή αν ακούσει κάτι από Κότσυφα, αλλά τίποτα!

Δεν μπορώ να γνωρίζω τι ακριβώς έγινε, αλλά εκ'των υστέρων έμαθα ότι ο κοτσυφός αν αντιληφθεί κίνδυνο για τα μικρά του, τα παίρνει και τα πάει σε άλλη φωλιά ; Για αυγό είμαι βέβαιος ότι τα παίρνει και τα πάει αλλού, αλλά να πάρει τους νεοσσούς; Κομματάκι δύσκολο! Να πέταξαν τα μικρά ; Δεν νομίζω... στο βίντεο δείχνουν πολύ μικρά 🙄

Εδώ γύρω από το σπίτι μου κάθε χρόνο τα κοτσύφια φτιάχνουν πολλές φωλιές...
Επειδή τα έχω παρακολουθήσει, μπορώ να σας πω ότι ούτε το 10% δεν επιβιώνουν. Οι καρακάξες τα ξεκληρίζουν στην κυριολεξία. Συνήθως τα αρπάζουν πρωί πρωί βρίσκουν την ευκαιρία επειδή δεν είμαστε έξω και αρπάζουν και τα αυγά και τα πουλιά. Την φωλιά που είδατε στο βίντεο την έσωσα 2 φορές και έτσι κατάφεραν και πέταξαν. Άκουσα τις καρακάξες στο χάραμα και τους γονείς να τσιρίζουν... Βγήκα έξω και ήταν στο διπλανό δέντρο έτοιμες να τα αρπάξουν...

Επιδρομή στα χωράφια σήμερα για Birdwatching !

Ξεκίνησα και φέτος όπως κάνω κάθε χρόνο άνοιξη καιρού να παρατηρώ τα πουλιά ! Στο μάτι έβαλα σήμερα ένα ζευγάρι κοτσίφια!
Έκοψανηση ότι κάτι παίζει με τους αντιπερισπασμούς που μου έκαναν ! Λέω 10000% έχουν κάπου εδώ τριγύρω φωλιά !
Αφού τσέκαρα τουλάχιστον 15-20 δεντρά, ανακάλυψα την φωλιά τους! Μου άρεσε ο αρσενικός που με το... Τσιτσίρισμα του προσπαθούσε να με τραβήξει μακριά από το μέρος της φωλιάς!

Απλά είναι πανέξυπνα!

Το Κοτσύφι με σκουλήκια στο στόμα για τα μωρά !

DSC01306.JPG

DSC01311.JPG

Λέω ας ανέβω να δω πόσα αυγά έχει στην φωλιά, και ουπς έχει 4 μικρά !

Προσοχή ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΆΜΕ ΠΟΤΕ ΦΩΛΙΕΣ !

DSC01313.JPG

DSC01314.JPG

Αναζήτηση τροφής...

DSC01317.JPG

Το στόμα γεμάτο σκουλικάκια για τα μικρά !

DSC01320.JPG

Έμεινα κάτω από την φωλιά για περίπου μισή ώρα μπας και τύχω για περισσότερες φώτο, αλλά... με είχαν πάρει χαμπάρι και δεν πλησίαζαν !

Μετά την μισή ώρα έφυγα πιο μακριά για να ταϊστούν και να ζεσταθούν τα μικρά !

πηγή -> http://gardeli.blogspot.com/2014/03/birdwatching.html
DSC01318.JPG

Να και ένας όμορφος Αρσενικός Σπίνος!

Πόσο όμορφη η άνοιξη! Σ ευχαριστούμε τόσο πολύ Αλέξανδρε!

Νέα επιδρομή στα χωράφια για Birdwatching ! Στο στόχαστρο σήμερα... Ζευγάρι Σπίνος "Fringilla Coelebs"

Τα χωράφια πιάσαμε και σήμερα για παρακολούθηση πουλιών !

Στο στόχαστρο ένα ζευγάρι σπίνοι! Η θηλυκιά δεν μου έκανε το χατήρι για φωτογράφηση, αλλά ο αρσενικός που ήταν εκεί κοντά μου χάρισε το... τραγούδι του!

Η όμορφα φτιαγμένη φωλιά της με 3 αυγά ! ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΑΜΕ ΠΟΤΕ ΤΗΣ ΦΩΛΙΕΣ !

DSC01479.JPG

DSC01480.JPG

DSC01481.JPG

DSC01483.JPG

DSC01485.JPG

DSC01486.JPG

VIDEO HD Fringilla Coelebs singging - Σπίνος τραγουδά !

Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.

Πηγή -> http://gardeli.blogspot.com/2014/04/birdwatching-fringilla-coelebs.html?spref=fb

Back