Γενικά Χαρούλα-Νικόλας τα μπάτζι μου

Νίκος Υ

PB Member
Εγγραφή
2 Φεβ 2016
Μηνύματα
794
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλημέρα σε όλους. Θα ήθελα να σας συστήσω την Χαρούλα και τον Νικόλα, τα μπάτζι μου. Η Χαρούλα (κατά κόσμο Μπουμπού) είναι το γαλάζιο. Την πήρα τον Οκτώβριο του 2014 και πρώτη αλλαγή φτερών έκανε τον Δεκέμβριο του 2014 οπότε υπολογίζω ότι είναι θεωρητικά 1,5 χρονών. Είναι ήσυχο πουλί αν εξαιρέσουμε 4-5 αναλαμπές κατά την διάρκεια της ημέρας, τρώει από το χέρι χωρίς να ανεβαίνει ποτέ σ' αυτό, από το στόμα μου παίρνει σποράκια βρώμης και παίζει με τα μουστάκια μου, αλλά χάδια απαγορεύει γιατί είναι κυρία και κρατάει την θέση της, αφήνει να την ακουμπήσω στο λαιμό για λίγο μόνο με ένα φτερό της που κράτησα από την πτερόρροια. Αγαπημένη της λιχουδιά οι σπόροι βρώμης και ήχος ο θόρυβος του νερού της βρύσης. Τρώει αποκλειστικά vita craft premium menu και σουπιοκόκκαλο. Ότι άλλο της δίνω ούτε να το δει. Βρε αυγοτροφή της Αλίκης της κάνω, βρε φρούτα και λαχανικά, βρε κέικ λαχανικών της Σίσση, τίποτα.Λίγο αγγουράκι έχει δοκιμάσει μόνο και μια φορά μαρούλι. Είναι πολύ επιφυλακτικό πουλί, οτιδήποτε βάλω μέσα στο κλουβί, κάνει κάνα 10ήμερο να το πλησιάσει.
Τον Νκόλα (ελπίζω δηλαδή να είναι Νικόλας και όχι Νικόλ γιατί σ' αυτές τις μεταλλάξεις ποτέ δεν ξέρεις) τον πήρα την περασμένη Τρίτη και είναι 6 μήνών (έτσι μου είπαν τουλάχιστον). Τζαναμπέτης, όλη την ώρα πετάει μέσα στο κλουβί και φωνάζει, το μυαλό του είναι πως θα βγει έξω. Είναι σε καραντίνα, το κλουβί της φωτό αποδείχθηκε τραγικά μικρό, οπότε αναγκάστηκα να πάρω τον πάνω όροφο της μεζονέτας που ούτως η άλλως προοριζόταν για αυτόν, και να τον βάλω εκεί. Προσαρμόστηκε αμέσως και στον χώρο και στην τροφή και τώρα πάμε να ημερέψουμε. Από άποψη προτιμήσεων τροφής δεν ξέρω ακόμα, αυτή την βδομάδα θα ξεκινήσουμε τις προσθήκες.
Το κλουβί τους είναι ξύλινο, ιδιοκατασκευή με διαστάσεις 55χ35χ94 και χώρισμα στη μέση. Προς το παρόν θα μείνουν χώρια μέχρι να ημερέψει ο Νικόλας και μετά βλέπουμε αν ενωθούν διότι με την φτωχή διατροφή της Χαρούλας, θέλω να αποφύγω ζευγαρώματα και γέννες. Αν και νομίζω ότι και μαζί να είναι αν δεν βάλω φωλιά δεν προχωράνε αλλά δεν είμαι σίγουρος γι αυτό.
ΥΓ. Θέλω να ρωτήσω πόσο καιρό κρατάει η αυγοτροφή της Αλίκης στην κατάψυξη γιατί έχω έτοιμη και θέλω να τους βάλω αλλά φοβάμαι μήπως χάλασε και τα στείλω αδιάβαστα.
ΥΓ2 Πρέπει να ρυθμίσω ημερομηνία στην φωτογραφική γιατί άλλα ντάλα λέει. Τώρα το πρόσεξα.

ουπς δεν ανεβαίνουν οι φωτό, βγάζει λάθος!
 
Να σου ζήσουν!
Εντάξει, περιμένουμε τις φωτογραφίες, αν σου βγάζει μήνυμα πως είναι μεγάλες, διάβασε εδώ petbirds.gr/community/threads/Επισύναψη-αρχείου-σε-Μήνυμα.9996/ και κάνε resize.
από το στόμα μου παίρνει σποράκια βρώμης
Αυτό καλύτερα να το αποφεύγεις, ξέρω το κάνουν πολλοί και τα πουλιά το χαίρονται αλλά το στόμα μας μπορεί να μεταδώσει μικρόβια στα πουλιά.
Ότι άλλο της δίνω ούτε να το δει.
Δοκίμασε με ματσάκια χορταρικών και αρωματικών βοτάνων (χλωρή ρίγανη, δυόσμο, θυμάρι, άνηθο, ραδίκια κτλ). Με τα ματσάκια που είναι μια φυσική προσομοίωση, ενθαρρύνονται να δοκιμάζουν πιο εύκολα. Όχι μεγάλα φύλλα όπως το μαρούλι π.χ. κατ' αρχήν.
Αν και νομίζω ότι και μαζί να είναι αν δεν βάλω φωλιά δεν προχωράνε αλλά δεν είμαι σίγουρος γι αυτό.
Το αρσενικό είναι μικρό για ζευγάρωμα ακόμα. Αλλά και όταν έρθει η ώρα και ζευγαρώσουν αν δεν θέλεις αναπαραγωγή, δεν βάζεις φωλιά.
Από την άλλη την ωοτοκία, δεν μπορείς να την αποφύγεις, ακόμα και μόνο του αν αφήσεις το θηλυκό. Αν έρθει η ώρα του, θα κάνει αυγά. Γι αυτό στα θηλυκά πάντα σουπιοκόκκαλο στο κλουβί, όπως πολύ καλά κάνεις.
Τελικά δηλαδή, ένωσέ τα δεν έχει νόημα να τα έχεις χώρια αφού είναι πολύ κοινωνικά πουλιά. Όταν λήξει φυσικά η καραντίνα.
θέλω να ρωτήσω πόσο καιρό κρατάει η αυγοτροφή της Αλίκης στην κατάψυξη
Αν την έχεις στην κατάψυξη κρατάει μήνες. Αλλά την έχεις χωρίσει σε μερίδες, ώστε να μην ξεπαγώσει όλη; Γιατί αν ξεπαγώσει, μετά το πολύ 4-5 μέρες κρατάει στην ψύξη.
Αν δεν την τρώνε, τρίψε την πάνω στα σπόρια αλλά βάλε λίγα σπόρια, τόσα για μία ημέρα γιατί η αυγοτροφή αυτή έχει υγρασία και δεν πρέπει να μένει επί πολύ στην ταΐστρα.
Καλώς ήρθες και περιμένουμε φωτογραφίες :)
 
Νομίζω κάτι κατάφερα!Λίγο θολές βέβαια αλλά για αρχή κάτι είναι.

Μαρία μου σε ευχαριστώ. Για το στόμα έχει δίκιο, έχει ένα σορό μικρόβια, και με το τσιγάρο ένα παραπάνω. Δεν το είχα σκεφτεί, κομμένο λοιπόν. Το μαρούλι μην φανταστείς μια λωρίδα όπως το βάζουμε στη σαλάτα, όχι ολόκληρο φύλλο. Την αυγό τροφή την έχω μερίδες στην κατάψυξη εδω και καμμιά 20αρια μέρες όποτε ξε παγώνω μόνο αυτό που είναι να τους δώσω. Αύριο θα τους βάλω. Το δοκίμαζω και αυτό που λες να την τρίψω, της έχω διπλή ταίστρα, στη μια τροφήκαι στην άλλη τριμμένη αυγό τροφή με λίγα στορακια απο πάνω αλλά η κυρία το καταλαβαίνει και τρώει από την διπλανή. Τα μυρωδικά δεν τα δοκίμασα σε ματσάκι, αλλά θα τα δοκιμάσω. Θα της
βάλω αποξηραμένα που έχω τώρα, ούτως η άλλως και χλωρά να βάλω μέχρι να πλησιάσει θα ξεραθούν!
 

Συνημμένα

  • Μεζονετα1.webp
    Μεζονετα1.webp
    33,8 KB · Προβολές: 98
  • Μεζονετα2.webp
    Μεζονετα2.webp
    92,9 KB · Προβολές: 98
  • Νικολας1.webp
    Νικολας1.webp
    54 KB · Προβολές: 101
  • Νικολας2.webp
    Νικολας2.webp
    119,3 KB · Προβολές: 97
  • Χαρουλα1.webp
    Χαρουλα1.webp
    71,7 KB · Προβολές: 101
  • Χαρουλα2.webp
    Χαρουλα2.webp
    82 KB · Προβολές: 98
Ωραία τα πουλάκια, να τα χαίρεσαι! Η Χαρούλα είναι σίγουρα Χαρούλα, τώρα για τον Νικόλα θα δείξει.
Το κλουβάκι πολύ ωραίο αλλά... Προσοχή μεγάλη στις ψείρες, να ψεκάζεις κάθε δίμηνο περίπου με pinex. Επίσης κοντά σε παράθυρο, γιατί λίγο σκοτεινό το βρίσκω. Μπορείς να γράψεις διαστάσεις του;
 
Να φανταστείς Μαρία ότι και την Χαρούλα για αρσενικό την είχα πάρει. Το χαλινό της ήταν γαλάζιο αλλά δεν είχα προσέξει τους άσπρους κύκλους γύρω από τα ρουθούνια. Όταν ωρίμασε άλλαξε και έγινε μπεζ-καφέ. Του Νικόλα είναι μωβ-ροζ προς το παρόν αλλά αν δεν ωριμάσει δεν βγαίνει άκρη. Θα δούμε... Το πολύ πολύ θα έχω 2 κυρίες. Ούτως η άλλως δεν σκέφτομαι αναπαραγωγή. Βέβαια καλό θα ήταν να είναι αρσενικό απλά να εχω ένα και ένα. Το κλουβί το έχω μπροστά στην μπαλκονόπορτα, οι φωτογραφίες ειναι σκοτεινές γιατί τις έβγαλα απόγευμα μιας και έκανε αντανάκλαση ο ήλιος και δεν φαινόταν τίποτα. Οι διαστάσεις είναι 55 μήκος 35 πλάτος και συνολικό ύψος 94. Βέβαια τώρα είναι χωρισμένο στη μέση οπότε το ύψος έγινε 47 για κάθε κλουβί. Με ψείρες προς το παρόν δεν έχω πρόβλημα, εδώ και 1,5 χρόνο που το έφτιαξα, μιας και τα ξύλα ήταν εμπλουτισμένα και περασμένα με οικολογικό βερνίκι εμποτισμού. Προληπτικά όμως έχεις δίκιο, ένα ψέκαςμα μόνο καλό θα κάνει.
 
Τον πρώτο καιρό η Χαρά είχε κάτι τάσεις ανακαίνισης. Δάγκωνε τα πλαίσια του κλουβιού. Ήθελε να βάλει το προσωπικό της στυλ στη διακόσμηση φαίνεται. Τώρα το έκοψε αυτό το χούι. Όσο για τα κάγκελα είναι 6αρες καβίλιες οξυάς και είναι αρκετά σκληρές για τα ραμφη τους. Εδώ και το τρυπάνι δυσκολεύεται.
 
Τον πρώτο καιρό η Χαρά είχε κάτι τάσεις ανακαίνισης. Δάγκωνε τα πλαίσια του κλουβιού. Ήθελε να βάλει το προσωπικό της στυλ στη διακόσμηση φαίνεται. Τώρα το έκοψε αυτό το χούι. Όσο για τα κάγκελα είναι 6αρες καβίλιες οξυάς και είναι αρκετά σκληρές για τα ραμφη τους. Εδώ και το τρυπάνι δυσκολεύεται.
Εγω οφειλω να στο πω, γιατι 2 μικρα παροτλετ που εχω εχουν ηδη αρχισουν να ροκανιζουν πατηθρες διαμετρου μεγαλυτερης απο 10αρα καβιλια, συμπαγες ξυλο. Εχετο νου σου μην τα δεις καμια μερα να κοβουν βολτες :)
 
Μιράντα καλά κάνεις και το λες δίοτι όντως τα ξύλινα κλουβιά δεν κάνουν για παπαγάλους. Μέχρι στιγμής πάντως ευτυχώς δεν τα έχουν βάλει στο μάτι, αλλά θα έχω τον νου μου. Αυτό που λες για τις βόλτες το παθα την πρώτη μέρα του ΝΙκόλα όταν του άλλαξα το κλουβί. Καθώς πήρα τον πάνω όροφο από την θέση του, δημιουργήθηκε κενό από κάτω που το έκλεισα με πηχάκια αλλά χωρις κόντρα. Έσπρωξε λοιπόν ο Χουντίνι το πηχάκι και τσουπ έξω. Γυρίζω το κεφάλι και τον βλέπω να κάθεται στο κεφαλάρι της καρέκλας και να με κοιτάει σαν να λέει "χα χα στην έσκασα κορόιδο". Έτσι έκανε και την πρωτη του πτήση.
 
Καλημέρα σε όλους και πάλι! Σήμερα μετά από πολύ καιρό και διάφορες πατέντες, κατάφερα την Χαρά να φάει αυγότροφή 👍! Τόσο καιρό της την έβαζα στην δεύτερη ταϊστρα δίπλα σ αυτή της τροφής, με λίγα σποράκια μέσα αλλά ούτε να την δει. Δοκίμασα να αφαιρέσω αυτή της τροφής αλλά το μόνο που κατάφερνα ήταν να τα παίρνει στο κρανίο και να χτυπάει και να τραβάει με μανία αυτό της αυγό τροφής. Σήμερα λοιπόν στο καθημερινό μας ταϊσμα με το χέρι, έτριψα αυγό τροφή στους σπόρους. Όχι απλά έφαγε, την τσάκισε! (Ήθελε από το χέρι η κυρία)😵. Όπως επίσης και το σουσάμι χθες. Λίγο βέβαια γιατί παχαίνει. Άντε να εμπλουτίζεται επιτέλους η διατροφή της γιατί δεν το κρύβω ότι το έχω μεγάλο άγχος. Μόνο σπόροι δεν γίνεται. Το μόνο που μένει είναι να αρχίσουμε και τα πράσινα αλλά μου έχει
Ι δώσει την εντύπωση ότι το σιχαίνεται αυτό το χρώμα. Δεν ξέρω αν έκανα καλά, αλλά στους σπόρους έχω προσθέσει τριμμένη ξερή ρίγανη και δυόσμο και λίγο σουσάμι. Εννοώ αν έκανα καλά που τα έβαλα στην ίδια ταϊστρα, διότι χώρια δεν... Τις τελευταίες μέρες παρατήρησα ότι τρώει μανιωδώς σουπιοκόκκαλοκαι ψάχνεται στα χαμηλά του κλουβιού που δεν πήγαινε ποτέ. Λέτε να βρω κανένα αυγό καμμιά μέρα;
Ο Νικόλας από την άλλη έχει προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον, σταμάτησε να ψάχνει τρόπο να δραπετεύσει, δοκίμασε με την πρώτη αυγό τροφή, ότι μπαίνει στο κλουβί το πλησιάζει σχεδόν αμέσως, δεν χτυπιέται πολύ όταν βάζω το χέρι για να αλλάξω τροφές, καθαρίζεται ενώ είμαι μπροστά στο κλουβί και αρχίζει δειλά να πλησιάζει τα κάγκελα όταν του μιλάω η του σφυρίζω. Ο χαλινός του άρχισε να σκουραίνει προς το μωβ, αλλά έχει βγάλει μια άσπρη γραμμή στο σημείο που ενώνει με το ράμφος. Μήπως αυτό σημαίνει οτι δεν είναι και τόσο Νικόλας; Πάντως η συμπεριφορά του, πετάει συνέχεια πέρα δώθε, είναι πολύ ομιλητικός, κάθεται με κλειστά πόδια στην πατήθρα, λέει αρσενικό. Θα δείξει σε 2-3 μήνες.
Συγγνώμη για το μακροσκελές της ανάρτησης, αλλά ήθελα να τα γράψω όλα μαζί
 
ήθελα να τα γράψω όλα μαζί
Καλά έκανες κι εμείς θέλουμε να μαθαίνουμε τα νέα σας :)
Το μόνο που μένει είναι να αρχίσουμε και τα πράσινα αλλά μου έχει
Ι δώσει την εντύπωση ότι το σιχαίνεται αυτό το χρώμα.
Όχι δεν είναι θέμα χρώματος αλλά συνήθειας. Με μεγάλες τούφες πρασινάδας, θα παρακινηθεί να δοκιμάσει. Πάρε χλωρή ρίγανη και δώσε ματσάκι, είτε στο χέρι σου, είτε κρεμασμένο στο κλουβί. Συνήθως με την χλωρή ρίγανη, ξεκινούν εύκολα και μετά προχωρούν και σε άλλες γεύσεις χορταρικών, όπως άνηθος, βλίτα κτλ.
Δεν ξέρω αν έκανα καλά, αλλά στους σπόρους έχω προσθέσει τριμμένη ξερή ρίγανη και δυόσμο και λίγο σουσάμι.
Ναι, καλά έκανες.
Λέτε να βρω κανένα αυγό καμμιά μέρα;
Μπορεί. Συνέχισε το σουσάμι, δώσε βραστό αυγό με το τσόφλι του και αν δεν το τρώει, χτύπα το τσόφλι στο μούλτι και βάλε το στην τροφή. Το τσόφλι πάντα εννοείται από βραστό αυγό γιατί από ωμό καραδοκεί η σαλμονέλλα.
Ήλιος την βλέπει καθόλου; Καλού-κακού, αγόρασε ένα υδατοδιαλυτό ασβέστιο να έχεις σπίτι. Όταν έχουμε θηλυκό, πάντα πρέπει να υπάρχει διαθέσιμο, γιατί ποτέ δεν ξέρεις.
Μήπως αυτό σημαίνει οτι δεν είναι και τόσο Νικόλας;
Βάλε μια φωτογραφία να δούμε μήπως και καταλάβουμε κάτι.
Ρίξε και μια ματιά στο άρθρο https://community.petbirds.gr/threads/Διάκριση-φύλου-στα-παπαγαλάκια-budgie.14607/
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
Σ ευχαριστώ Μαρία. Υγρό ασβέστιο θα πάρω μεσα στην βδομάδα που θα πάω στο Πέτ σοπ για άμμο. Ρώτησα προχθές γιατί το είχα στο νου μου και ευτυχώς έχει. Σπασμένα τσόφλια δεν το είχα σκεφτεί, ήδη βράζω αυγά για μας οπότε θα τα κρατήσω και θα τα βάλω. Ήλιος την βλέπει, όταν έχει, απο το μεσημέρι και μετά, μιας και είναι μπροστα στην μπαλκονόπορτα. Φωτό θα προσπαθήσω αύριο, τώρα είναι λίγο αργά..
 
Λοιπόν, ξέρω ότι έχω γίνει κουραστικός με το τι τρώει και τι όχι η Χαρά ( μου λένε ότι κάνω σαν την μάνα μου σ αυτό το θέμα 😳 ) αλλά θέλω να το αναφέρω σαν συμπεριφορά. Ενώ λοιπόν προχθές έφαγε αυγό τροφή με σπόρους από το χέρι, χθες έφαγε μπρόκολο με σπόρους από το χέρι, ενώ όταν τα βάζω στην τραϊςτρα με τη την ίδια μορφή, ούτε πλησιάζει. Τώρα κακομαθημένη να την πω, παράξενη να την πω δεν ξέρω. Ο Νικόλας πάντως με το που κρέμασα το μπρόκολο, πριν προλάβω να βγάλω το χέρι μου από το κλουβί, έπεσε με τα μούτρα και του άλλαξε τα φώτα! Επίσης κάτι άλλο που παρατήρησα είναι ότι όταν ο Νικόλας πεταρίζει και τσιρίζει, αυτή δεν δίνει σημασία. Όταν το κάνει αυτή, ο άλλος ξεσηκώνεται.
 
Κανείς δεν γίνεται κουραστικός, αυτό είναι το νόημα του φόρουμ. Προσωπικά ενθουσιάζομαι με τις περί διατροφής ερωτήσεις, ιδιαίτερα όταν έρχονται εκ των προτέρων και όχι μετά την εμφάνιση προβλημάτων. (πάντα έρχεται η ώρα δικαίωσης της μαμάς :) όταν αναλάβουμε την φροντίδα αγαπημένων πλασμάτων).
Η Χαρούλα σου, δείχνει επιφυλακτικότητα με τα ξένα πράγματα αλλά απόλυτη εμπιστοσύνη σ' εσένα και σε ό,τι της προσφέρεις.
Αυτό βέβαια είναι πολύ καλό και φανερώνει ότι σύντομα θα χαλαρώσει και θα δοκιμάζει και πράγματα μόνη της.
Ας την πούμε "χαριτωμένη" :)
Τώρα επειδή είσαι σχολαστικός και πολύ καλά κάνεις, θα σου πω κάτι που κι εγώ από τον Ανέστη @Φοίβος το έμαθα, το μπρόκολο και το κουνουπίδι, είναι καλύτερο πριν το προσφέρεις, να το ζεματάς για ελάχιστα λεπτά σε βραστό νερό, όχι να το βράσεις και χάσει το τραγανό του, απλά να ζεματιστεί. Ο λόγος περιγράφεται από τον ίδιο, σε προηγούμενο θέμα μας:
Αν δινετε συχνα μπροκολο ειναι καλυτερο να ειναι ελαφρα βρασμενο-ζεματισμενο. Το ωμο μπροκολο περιεχει ουσιες που παρεμποδιζουν τη λειτουργια του θυροειδη αδενα. Ο βρασμος (η ιδανικοτερη λυση ειναι ο ατμος) και η θερμοτητα μειωνουν κατα πολυ αυτες τις ουσιες.
Και βέβαια μην παραλείψω να σου πω ότι στα φύλλα βρίσκονται περισσότερες πολύτιμες ουσίες παρά στον ανθό τους.
Τέλος αυτό με τα πεταρίσματα, χρειάζεται η καλή δική σου παρατήρηση για να εντοπιστεί ο λόγος που γίνεται. Είναι απλό παιχνίδι; Είναι θέμα κυριαρχίας;. Ήταν τυχαίο όταν το είδες; Πρέπει να το παρακολουθήσεις, κοιτάζοντας και για άλλα σημάδια, ώστε να πούμε αν είναι κάτι αδιάφορο ή κάτι που κατά κάποιον τρόπο αξιολογείται ως σημαντικό. Δεν νομίζω βέβαια.
 
Καλησπέρα και καλή βδομάδα σε όλους. Μαρία πιστεύω ότι το "σύνδρομο της Ελληνίδας μάνας " μας πιάνει όλους όταν κάνουμε παιδί ή αποκτήσουμε κατοικίδιο. Πριν μας εκνευρίζει και το κοροϊδεύουμε. Όντως η Χαρά είναι σφιχτό και "βαρύ" πουλί. Φέτα που λέει και η διαφήμιση. Με τους δικούς της ρυθμούς. Ο Νίκος πάλι, ότι να ναι δείχνει να ειναι, πιό εύκολος, πιο παρταλιάρης. Άντρας γαρ! Για το μπρόκολο δεν ήξερα, αυτό που κρέμασα στον Νικόλα ήταν ωμό μπουκετάκι με από φύλλα και ανθό. Η Χαρούλα έφαγε άνθο φουφουρκιασμένο που λένε στο χωριό μου, ελαφρώς βρασμένο δηλ. Βολεύει καλύτερα έτσι να σου πω την αλήθεια γιατι και μεις έτσι το τρώμε άρα θα το έχω και έτοιμο. Όσο για το πετάρισμα, γινόταν όλη την προηγούμενη βδομάδα και επαναλαμβανόμενα. Ίσως να είναι λόγω του νεαρού του πουλιού, ίσως λόγω χαρακτήρα ή ίσως επειδή είναι αρσενικό και ξεσηκώνεται πιο εύκολα; (Αυτο το σενάριο με βολεύει καλύτερα γιατί θα είναι απόδειξη φύλλου) αλλά δεν ξέρω αν ισχύει κάτι τέτοιο.
ΥΓ. Σήμερα λέω να κανω μια δοκιμή. Βραστό αυγό, θα βγάλω τον κρόκο και θα το δώσω με το το χέρι και το ασπράδι με το τσόφλι θα το γεμίσω με σπόρους να δω αντίδραση...
 
Λοιπόν Μαρία είχες απόλυτο δίκιο. Σίγουρα είναι θέμα εμπιστοσύνης. Πριν λίγο έβαλα στο χέρι σκέτο κρόκο και της τον έδωσα. Τον καθάρισε. Οπότε θα το πάμε έτσι μέχρι να αρχίσει μόνη της. Τελικά "η γυναίκα το κοτόπουλο και η Χαρούλα μου θέλουν χέρι"! (Ελπίζω να μην παρεξηγηθούν οι κυρίες της παρέας χαριτολογώντας το λέω🙄!). Επίσης σήμερα που πήγα στο Πέτ για άμμο, είδα και τα δύο αρσενικά που μοιάζουν στον Νικόλα. Λοιπόν και οι τρεις έχουν διαφορετικό χρώματα χαλινό. Τι γίνεται ρε γμτ μου👎; Επίσης την λευκή γραμμή που περιέγραψα πιο πάνω την έχουν και αρσενικά άλλου χρώματος με σκούρο μπλε χαλινό οπότε έχω ελπίδες. Έβγαλα και φωτο του ΝΙκόλα να σας δείξω αλλά δεν φαίνεται τόσο το πραγματικό του χρώματα. Ίσως το βράδυ ανεβάσω κάποιες.
 
Λοιπόν και οι τρεις έχουν διαφορετικό χρώματα χαλινό. Τι γίνεται ρε γμτ μου👎;
Είναι θέμα σταδίου σεξουαλικής ωρίμανσης. Αν και η συμπεριφορά του εκτός των άλλων συνηγορεί ότι είναι αγοράκι.
 
Καλησπέρα σε όλους. Τα νεότερα είναι ότι ο Νικόλας σήμερα πρώτη φορά πλησίασε στα κάγκελα και έφαγε λίγο μπρόκολο που κρατούσα. ´Εχει αρχίσει να μην φοβάται ούτε το χέρι μου όταν βάζω τροφή στην ταϊστρα, και γενικά πιο ήρεμος! Πάντα κινητικότατος, λαλίστατος και τρομερά περίεργος. Ότι βάλω στο κλουβί, τρέχει να το δοκιμάσει. Με την Χαρούλα συνεχίζουμε με το χέρι και όπως το κόβω έτσι θα πάει μέχρι να τους ενώσω, οπότε θα αναλάβει ο Νικόλας ( και γω βεβαίως βεβαίως)! Η κυρία έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο τριμμένο τσόφλι που έβαλα, και εδώ έρχεται η χαζή ερώτηση: υπάρχει περίπτωση να χαλάει, άρα να μην το αφήνω μέσα πολύ καιρό; Βέβαια τσόφλι είναι τι να χαλάσει αλλά επειδή ειναι από αυγό λέω μήπως δημιουργούνται τίποτα περίεργα μαμούνια. Περιμένω πως και πως να τα ενώσω να δω αντιδράσεις. Αποφάσισα εκείνη την στιγμή να τραβήξω βίντεο, οπότε θα χρειαστώ την βοηθειά σας να το ανεβάσω!
 
στο τριμμένο τσόφλι που έβαλα, και εδώ έρχεται η χαζή ερώτηση: υπάρχει περίπτωση να χαλάει, άρα να μην το αφήνω μέσα πολύ καιρό;
Το τσόφλι βέβαια είναι από βρασμένο αυγό. Καλό θα είναι να προσέχεις να μην έχουν μείνει μεμβράνες εσωτερικά. Μπορείς επίσης να το βάζεις για λιγότερο από 1 λεπτό στον φούρνο μικροκυμμάτων ώστε να αφαιρείται όλη η υγρασία του. Αν δεν το χτυπήσεις στο μούλτι, δεν τρέχει κανένας κίνδυνος.
Αποφάσισα εκείνη την στιγμή να τραβήξω βίντεο, οπότε θα χρειαστώ την βοηθειά σας να το ανεβάσω!
Το βιντεάκι θα το ανεβάσεις στο youtube και μετά θα βάλεις εδώ το link. Οπότε άνοιξε εκεί λογαριασμό, κάνε πρώτα μερικά δοκιμαστικά για να είσαι προετοιμασμένος την κατάλληλη στιγμή :)
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
Από βρασμένα αυγά ήταν τα τσόφλια Μαρία και σίγουρα στεγνά, αλλά τα χτύπησα στο μουλτι, τα έκανα σχεδόν σκόνη. Χθες της τα έβαλα, θα τα αφήσω κανα δυό μέρες ακόμα και μετά αλλαγή.
 
Back
Top