Γενικά Χαρούλα-Νικόλας τα μπάτζι μου

Δεν υπάρχει πρόβλημα τότε μπορείς να τα αφήσεις.
 
Καλησπέρα σας. Τα νέα μας είναι ότι η Χαρούλα άρχισε να το τρώει το αυγό της (μόνο κρόκο) τόσο από το χέρι όσο και από την αυγοθήκη, επίσης ξε τρελάθηκε με την φράουλα. Ο ΝΙκόλας ότι και να του κρεμάσω στο κλουβί το τιμάει δεόντως. Πριν μια βδομάδα είχε αρχίσει να έρχεται στα κάγκελα και να τρώει τις λιχουδιές του, από την Κυριακή έρχεται και τρώει από το χέρι και μέσα στο κλουβί.👍! Σε 4 μέρες λήγει η καραντίνα, αλλά δεν θα τα ενώσεων ακόμα. Ξέρω ότι είναι εγωιστικό αλλά θέλω πρώτα να εξοικειωθεί περισσότερο, τίποτα το ιδιαίτερο απλά να ανεβαίνει στο χέρι και μετά. Αν και το σωστό είναι με την λήξη να τα βάλω μαζί να είναι παρέα, είπαμε ο εγωισμός δεν μ αφήνει!👎!
 
Όχι δεν πειράζει, καλά κάνεις για να διευκολύνεις και την ζωή σου μελλοντικά. Μπράβο, πολύ ευχάριστα τα νέα σας Νίκο!
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
Μαρία μου σε φχαριστώ! Τώρα θα έχω λίγο λιγότερο τύψεις. Να ρωτήσω και κάτι που ξέχασα: μανιτάρι θα μπορούσα να τους δώσω για λίγη παραπάνω πρωτεΐνη; Ξέρω ότι κρεμμύδι και αβοκαντο δεν κάνει μόνο, αλλά μανιτάρι; Λέω επειδή είναι μύκητας μήπως δεν κάνει. 👎
 
Καλησπέρα σε όλους! Μπήκαμε στην τελική ευθεία για την Ένωση του Νικόλα και της Χαρούλας. Σήμερα ο Νικόλας ανέβηκε στο δάχτυλο κανονικότατα και χωρίς φόβο άλλα με πάθος, οπότε θέλω να πιστεύω ότι σε κανα μήνα θα ενωθούν επιτέλους. Το άλλο ευχάριστο είναι ότι σήμερα και η Χαρούλα έκανε την κίνηση της και ανέβηκε και αυτή για 2" (μην το παρά ξηλώνουμε κιόλας). Δυστυχώς τόσο καιρό της έδινα την τροφή με το χέρι από κοντά, μην την ζορίσω την κυρία και είχε την ευκολία της. Τις τελευταίες μέρες έχω μακρυά το χέρι να μην φτάνει και Τσούπ ήρθε. Έπρεπε να το είχα κάνει από την αρχή, θα ήταν πιο εύκολο, αλλά έστω και τώρα πιστεύω να την καταφέρω να ανεβαίνει μιας και έκανε την αρχή.Βέβαια εκνευρίζεται και ψάχνει τρόπο να πάρει τη λιχουδιά αλλιώς (γύρω γύρω) αλλά δεν θα της περάσει...
 
Μπράβο, μπράβο τους έχεις βάλει σε πρόγραμμα :)
 
Όντως Μαρία μου! Ειδικά με την μικρή και πολύ το άργησα. Θα ήταν ξεφτέρι τώρα. 🙂 Ανεβάζω και μερικές σημερινές φωτό! Λίγο πεσμένη η ψυχολογία τους λόγω καιρού αλλά που θα πάει θα βγει και ο ήλιος και ποιός τα πιάνει μετά 😎

... Και οι φωτό...

Δεν ξέρω γιατί αλλά ενώ εχω κάνει την ίδια επεξεργασία σε όλες, ανεβάζει μόνο αυτή... 👎

142 kb και δεν τις ανεβάζει... 😡😵!
 

Συνημμένα

  • image.webp
    image.webp
    40 KB · Προβολές: 27
Εμενα για να το μαθω να ανεβαίνει στο δαχτυλο ενωνα τον δείκτη με το μεσαιο δαχτυλο και εβαζα λιγο ριγανη που τρελενεται και αναγκαζοταν να ανεβαινει στα δυο δάχτυλα. Ε μια δυο τρεις τεσσερις τελευταια ανεβαινει με το που πηγαινω το δαχτυλο μπροστα του αλλα συνεχιζω και με ρίγανη ωστε να το μαθει καλυτερα!
 
Χα χα χα πανέμορφα είναι φτου φτου!
Το αγοράκι είναι μικρό ακόμα ε; Η τσούπρα είναι έτοιμη και διαθέσιμη αναπαραγωγικά καθώς βλέπω :)
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
Δημήτρη και δύο σήμερα ανέβηκαν στον αντίχειρα, είχα μπουνιά το χέρι με σποράκια και προτεταμένο τον αντίχειρα. Αφού έπιασε στην μικρή που είναι δύσκολη στον άλλο θα είναι παιχνιδάκι πιστεύω.
Μαρία ο μικρός με βάση τα λεγόμενα πρέπει να είναι 7 μηνών πάνω κάτω. Η δεσποινίς είναι πανέτοιμη αλλά πρέπει να περιμένει λίγο... :)
 
Καλημερα!
Να σου ζησουν τα μικρουλια σου, εισαι πολυ οργανωμενος και διαβασμενος.
Τα μικρα σου ειναι πολυ ομορφα και εχεις κανει τρομερη προοδο μπραβο 👍
Περιμενουμε πολλες πολλες φωτο ακομα. Ειναι πολυ ομορφα!
 
Καλημέρα σε όλους! Αύριο είναι η μεγάλη μέρα! Έσονται είς σάρκαν μίαν ο ΝΙκόλας και η Χαρούλα. Η αλήθεια είναι ότι ήθελα να το τραινάρω λίγο ακόμα, για μετά το Πάςχα έλεγα, μπας και εκπαιδευτεί λίγο ακόμα ο μικρός, αλλά τελικά αποφασίσαμε με την Χαρά να τελέσουμε τον γάμο τώρα. Είναι το καλύτερο για τα πουλιά, και παρέα θα έχουν και μεγαλύτερο κλουβί. Τώρα αν με γράψουν εμένα και δεν μου δίνουν σημασία δεν πειράζει. Ντέφι να γίνει που λένε. Το μόνο που με προβληματίζει λίγο είναι η αντίδραση της κυρίας "μη μου άπτου" που έχει να δει πουλί 1,5 χρόνο. Τον άλλο δεν τον φοβάμαι έχει νωπές τις μνήμες της παρέας, μόνο 2 μήνες είναι μόνος. Είναι και λίγο μπουνταλάς λόγω ηλικίας και φύλλου οπότε πάνω κάτω φαντάζομαι. Έχω μεγάλη περιέργεια τι θα κάνει η " Μαντάμ Σουςού". Δυστυχώς δεν υπάρχει υποδομή για οπτική γνωριμία, μόνο ακουστική, οπότε πάμε για κεραυνοβόλο έρωτα; 😉. Ελπίζω μόνο να μην έχουμε τίποτα "πούπουλοτραβήγματα"! Είς αύριο λοιπόν τα νεότερα, με φωτό και ίσως και βίντεο του γάμου!
ΥΓ 1: αν και έκανα σχετικό ερώτημα σε άλλο πόστ αλλά δεν πήρα απάντηση, μήπως ξέρει κανείς αν το tabernacle sray κάνει δουλειά για πρόληψη ψείρας ή είναι απλά αποσμητικό; Αύριο λέω να ψεκάσω στην γενική καθαριότητα πριν τον "γάμο".
ΥΓ 2: ο κύριος τώρα ξεκίνησε την πρώτη του πτερορροια. Δεν φαντάζομαι να υπάρχει κάποιο πρόβλημα όσο αναφορά την ένωση των πουλιών. Ψυχολογικά το ρωτάω, όχι από άποψη υγιεινής, διότι ο Πολύκαρπος όταν είχε πτερορροια, ειδικά όταν έπεφτε η ουρά του πάθαινε κοκομπλοκο.
 
Η αλήθεια είναι ότι η εποχή της πτερόρροιας είναι μια δύσκολη περίοδος για τα πουλιά, επιβαρυμένη. Ίσως ήταν καλύτερα να περιμένεις. Αλλά αν δεν γίνεται, τι να σου πω. Πάντως πρέπει να ενισχύσεις την διατροφή του τώρα και συχνά μπανάκια μια και το επιτρέπει και ο καιρός να την περάσει όσο γίνεται πιο ανώδυνα. Διάβασε και το ειδικό άρθρο.
 
ΥΓ 1: αν και έκανα σχετικό ερώτημα σε άλλο πόστ αλλά δεν πήρα απάντηση, μήπως ξέρει κανείς αν το tabernacle sray κάνει δουλειά για πρόληψη ψείρας ή είναι απλά αποσμητικό;
Νίκο, προφανώς δεν γνωρίζει κανείς αυτό που ρωτάς.
 
Μαρία μπάνιο του βάζω μέρα παραμέρα, από διατροφή δεν έχω πρόβλημα μ αυτόν, όλα τα σφάζει όλα τα μαχαιρώνει! Τρώει τα πάντα! Από διάθεση δε φουλ, όλη μέρα τραγουδάει και πεταρίζει. Έχει βέβαια ακόμα την ουρά του. Ίσως άλλος χαρακτήρας, να μην τον επιρρεάζει.
Σταύρο έχεις δίκιο, ίσως δεν το έχει χρησιμοποιήσει κανείς. Απλώς το υπενθυμηςα μήπως δεν είδαν την ανάρτηση τα παιδιά. Το δοκιμάζω λοιπόν και θα σας πω εντυπώσεις και αποτελέσματα.

Tabernil είναι το σπρέι, έχει γραφτεί λάθος πιο πάνω...
 
Back
Top