Αναπαραγωγή Χθες πήρα ένα lovebird 1-1,5 μηνών και χρειάζομαι βοήθεια

Soniakarakitsou

PB New Member
Εγγραφή
24 Δεκ 2019
Μηνύματα
77
Καλησπέρα σας, χθες πήρα ένα αξιαγάπητο παπαγαλάκι ράτσας lovebird είναι 1-1,5 μηνών δεν γνωρίζω ακριβώς καθώς ο κύριος που μου το έδωσε δεν μας είπε ακριβώς την ηλικία του. Έχω κάποιες απορίες σχετικά με πολλά πράγματα, το ταιζω με κρέμα σε σύριγγα με σωστό τρόπο απο'τι έχω μάθει απλά δεν ξέρω τα ωράρια και προσπαθώ να το διαπιστώσω αν πεινάει από τους λοβούς... Όμως το παπαγαλάκι δεν πινει νερό μόνο του από την ποτηστρα και δεν ξέρω τι να κανω, επίσης δεν έχει βγάλει όλα τα φτερά του και μονίμως φαίνονται βρεγμένα ενώ δεν είναι. Της αρέσει πολύ να της έχω αγκαλιά τυλιγμένη με μια μικρή κουβερτουλα στα μέτρα της και κοιμάται πάνω μου αν και δεν ξέρω αν είναι σωστό αυτο. Θα ήθελα παρακαλώ πολύ να μου λύσετε αυτές τις απορίες...

USER_SCOPED2.webp
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
κύριος που μου το έδωσε δεν μας είπε ακριβώς την ηλικία του
Σόνια, αγοράσετε ένα πανέμορφο πουλάκι σε μια πολύ μικρή ηλικία, όπως αναφέρεις. Πώς ξέρεις ότι είναι 1 - 1,5 μηνών;

Έχω κάποιες απορίες σχετικά με πολλά πράγματα, το ταιζω με κρέμα σε σύριγγα με σωστό τρόπο απο'τι έχω μάθει απλά δεν ξέρω τα ωράρια και προσπαθώ να το διαπιστώσω αν πεινάει από τους λοβούς...
Αν το πουλάκι είναι όντως τόσο μικρό και σας το έδωσε, δεν σας έχει εξήγησε λεπτομερώς τι πρέπει να κάνετε επί εικοσιτετραώρου βάσεως για να το αναθρέψετε;

Όμως το παπαγαλάκι δεν πινει νερό μόνο του από την ποτηστρα και δεν ξέρω τι να κανω
Τίποτα δεν πρέπει να κάνεις σχετικά με αυτό. Η σίτιση με κρέμα καλύπτει σχεδόν εξολοκλήρου τις ανάγκες του για επιπλέον λήψη νερού.

Ποιος είναι ο εκτροφέας που σας έδωσε το πουλάκι;
 
Σας ευχαριστώ πολύ δεν γνωρίζω καθόλου όνομα δυστυχώς το πήρα από αγγελία, έχω αρχίσει να του δίνω και βιταμίνες που μου δώσανε σε ένα πετ σοπ στην περιοχη μου είπαν ότι είναι καλό να τα έχω και να τρώει και όταν ξεκινήσει να τρώει να του μειώνω σιγά σιγά την κρέμα... Σήμερα αρχισε να τρώει λιγο... η κρέμα που πήρα μόλις τώρα γράφει ανά 8 ώρες και γράφει και δοσολογιες για την ηλικία του. Οπότε ακολουθώ αυτές προς το παρόν. Αν του δώσω νερό με την σύριγγα πειράζει; Επίσης το παπαγαλάκι μου (η Ήρα) είναι 50 γραμμάρια.
 
50gr ζυγιζει τωρα;
Ναι, παρεπιπτόντως η αγγελία είναι αυτή https://www.xe.gr/zoa/papagaloi%7Cad-449082484.html

Παπαγαλάκια, στην περιοχή Κεντρικά & Νότια Προάστια > Άγιος Δημήτριος
ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ είναι δικής μας παραγωγής, υγιέστατα και όχι εισαγόμενα, τρώνε πλήρως ισορροπημένα, δηλαδή φρούτα, λαχανικά και σπόρους, τιμές από 13 - 15 - 18€, για άλλες πληροφορίες κατόπιν τηλεφώνου, τιμή 18€
phoneimg.png
 
Σόνια, οι πολυβιταμίνες ΔΕΝ επιτρέπονται σε αυτή τη φάση καθώς η κρέμα που τρώει είναι εμπλουτισμένη με ότι ακριβώς χρειάζεται. Θα σου πρότεινα να τις σταματήσεις για μην του κάνουν κακό. Επίσης δεν χρειάζεται έξτρα νερό όπως σου είπε ο Σταύρος, η κρέμα περιέχει όσο νερό του χρειάζεται. Σε 1,5 μηνών πουλάκι 3 ταίσματα την ημέρα αρκούν. Κάθε πρωί το ζυγίζεις σε ζυγαριά ακριβείας και του δίνεις το 12% του βάρους σε ποσότητα σε κάθε γεύμα. Για τα 50 γρ. Που ζυγίζει τώρα δηλαδή το κάθε τάισμα θα πρέπει να είναι περίπου 6 ml κρέμας. Να του έχεις σπόρια σε ένα μπολ που μπορεί να έχει πρόσβαση όπως και μαλακές τροφές (μπανάνα, μήλο, βρασμένο καρότο και μπρόκολο, κόκκινη πιπεριά) για να μαθαίνει απο τώρα να τις τρώει. Και μην ξεχάσεις τα παιχνίδια, να του δίνεις πολλά και διάφορα σχήματα και χρώματα ώστε να εξοικειωθεί με την όψη τους και να μην φοβάται αργότερα.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Φοίβος, Τελεια σας ευχαριστώ πάρα πολύ μου λύθηκαν πολλές αποριες, άλλη μια έχω που την έκανα και πριν... Την παίρνω πάνω μου την σκεπάζω με μια κουβερτουλα στα μέτρα της και κοιμάται πολύ ώρα πειράζει;
 
... Την παίρνω πάνω μου την σκεπάζω με μια κουβερτουλα στα μέτρα της και κοιμάται πολύ ώρα πειράζει;

Δεν πειράζει αλλά να θυμάσαι ότι αν της δημιουργήσεις την συναισθηματική ανάγκη να είναι αυτοκόλλητη πάνω σου θα ζοριστεί πολύ αργότερα όταν θα φεύγεις. Η γνώμη μου είναι ότι όλοι οι παπαγάλοι αλλά τα lovebirds ίσως περισσότερο (γι'αυτό και πήραν το όνομα) ζουν καλύτερα με παρέα.
 
Δεν πειράζει αλλά να θυμάσαι ότι αν της δημιουργήσεις την συναισθηματική ανάγκη να είναι αυτοκόλλητη πάνω σου θα ζοριστεί πολύ αργότερα όταν θα φεύγεις. Η γνώμη μου είναι ότι όλοι οι παπαγάλοι αλλά τα lovebirds ίσως περισσότερο (γι'αυτό και πήραν το όνομα) ζουν καλύτερα με παρέα.
Κάθε φορά που την πιάνω τρέμει δεν ξέρω γιατι... Ξεκίνησα με την κρεμα baby patee και τώρα τελειώνει αυτη και θα ξεκινήσω την lactopet bird. Άρα θα του βγάλω τις βιταμίνες και θα του βάλω φρέσκα φρουτα.. Το νερό ακόμα και αν δεν πινει θα το ανανεώνω κάθε μερα... Στο τάισμα έως μια δυσκολία διάβασα για το τάισμα στο χέρι απλά έχω ακούσει ότι μπορεί η τροφη να μην πηγαίνει στο στομάχι και να πηγαίνει άλλου και είχα αγχωθει... Δεν ανοίγει το στόμα το κάνω εγώ με την σύριγγα (έχω σκέτη σύριγγα) και τρώει σιγά σιγά.. μέχρι πόσο μηνών πρέπει να το ταιζω με κρέμα; (τώρα είναι 1,10)
[automerge]1577210055[/automerge]
Επίσης άλλη μια ερώτηση στο δωμάτιο όπου το έχω δεν έχει την κατάλληλη θερμοκρασία δυστυχώς όλο το σπίτι δεν έχει καλή θερμοκρασία έχει κρύο δεν νομίζω να φτάνει τους 22 βαθμούς τι μπορώ να κάνω;
 
Τελευταία επεξεργασία:
Εαν δίνεις την κρέμα στο στόμα της δηλαδή πάνω στη γλώσσα δεν υπάρχει περίπτωση να πάει στραβά κάτω. Το ότι δεν ανοίγει το στόμα ίσως δείχνει ότι φοβάται. Η αλλαγή απο χθες που άλλαξε χέρια είναι μεγάλη, σε καναδυό μέρες θα ξεθαρρέψει πιστεύω.
Τα ταίσματα τα ελαττώνουμε όταν δούμε ότι το πουλάκι τσιμπολογάει κι άλλες τροφές. Θα πρέπει να του δείξεις τι και πως να τρώει παριστάνοντας ότι τρως κι εσύ και δίνοντάς του με το χέρι σου.

Σχετικά με τη ζέστη πρέπει να έχει ζέστη, στο δωμάτιο που το έχεις δεν μπορείς να ανάβεις ένα έξτρα θερμαντικό σώμα; Πόσους βαθμούς έχει;

Το 1,10 δεν κατάλαβα τι είναι.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Καλησπέρα, να σου ζήσει το μικράκι!

Για το τάισμα μη σε αγχώνει, το πρόβλημα που αναφέρεις γίνετε συνήθως όταν χρησιμοποιούνται εξαρτήματα σαν αυτό :

συριγγα-ταισματος-νεοσσων-4mm-sisal-fibre[1].webp

Συνήθως για ταχύτητα, όταν έχεις αρκετά πουλάκια να ταΐσεις, εσύ που χρησιμοποιείς απλή σύριγγα με τον τρόπο που περιγράφεις, σιγά σιγά, δεν έχεις θέμα.

Θα το ταΐζεις ακόμα για ένα ενάμιση μήνα τουλάχιστον και μόλις το δεις να τρώει μόνο του από την τροφή στο κλουβί, κόβεις την κρέμα σταδιακά.

Για τη θερμοκρασία αν είναι 22 βαθμοί σταθερά, νομίζω δεν είναι κακή για το πουλάκι, αρκεί να μην έχει ρεύματα και να μην υπάρχουν σοβαρές εναλλαγές θερμοκρασίας. Να υποθέσω ότι δεν το έχεις στο μπαλκόνι.
 
@Soniakarakitsou να σου ζήσει και να το χαίρεσαι!
Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί δεν σου έδωσε οδηγίες ο εκτροφέας του, γιατί δεν ζήτησες από μόνη σου έστω και μετά την αγορά.
Δοκίμασε να επικοινωνήσεις μαζί του, να μάθεις ακριβώς την ηλικία του πουλιού και 1-2 πραγματάκια ακόμα.
Για όλα τα υπόλοιπα καλά έκανες και απευθύνθηκες στο φόρουμ.
Εμένα 1+ χρόνο μετά την αγορά, ακόμα με ρωτάει ο εκτροφέας πως τα πάω με το πουλί...
 
Παντως το βαρος του ειναι σε καλο επιπεδο αν υπολογισουμε πως ο μεσος ορος ενος ενηλικου ειναι τα 55gr
Τελεια ευτυχώς χαίρομαι ευχαριστώ πολύ

@Soniakarakitsou να σου ζήσει και να το χαίρεσαι!
Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί δεν σου έδωσε οδηγίες ο εκτροφέας του, γιατί δεν ζήτησες από μόνη σου έστω και μετά την αγορά.
Δοκίμασε να επικοινωνήσεις μαζί του, να μάθεις ακριβώς την ηλικία του πουλιού και 1-2 πραγματάκια ακόμα.
Για όλα τα υπόλοιπα καλά έκανες και απευθύνθηκες στο φόρουμ.
Εμένα 1+ χρόνο μετά την αγορά, ακόμα με ρωτάει ο εκτροφέας πως τα πάω με το πουλί...
Είναι 1 μηνών και 10 ημερών θα το ταιζω 3 φορές την ημέρα αλλά ναι είναι πολύ καλό φόρουμ και βοηθητικό πολύ
 
Παντως το βαρος του ειναι σε καλο επιπεδο αν υπολογισουμε πως ο μεσος ορος ενος ενηλικου ειναι τα 55gr

Οι νεοσσοί που ταίζονται με κρέμα, κανονικά ξεπερνούν το βάρος νεός ενήλικου του είδους τους και χάνουν βάρος κατά τον απογαλακτισμό ενώ μαθαίνουν να πετούν.

Η "βελόνα" ταίσματος που σου έδειξε ο Chrisad είναι εύκολο να προκαλέσει τραυματισμό στον πρόλοβο ή να πάει στραβά στους πνεύμονες όταν το τάισμα με αυτήν γίνει απο άπειρα χέρια. Το να βάζεις την κρέμα λίγη λίγη στο στόμα του πουλιού αφήνοντά το να καταπιεί μόνο του είναι ο ασφαλέστερος τρόπος κατά τη γνώμη μου, ειδικά αφού το πουλάκι δείχνει να φοβάται μπορεί να μην καταπιεί με ορμή όπως κανονικά κάνουν οι νεοσσοί κλείνονται παράλληλα τον αεραγωγό τους.
 
@Chrisad, Δεν χρησιμοποιώ αυτό το αντικείμενο πήγα να το πάρω αλλά μετά έμαθα τι είναι τέλεια ευχαριστώ πολύ το έχω μέσα στο δωμάτιο μου και πριν λίγο μου γρατζουναγε το τζαμί της γυαλας μου το έχω (έτσι μου είπαν επειδή είναι μικρό ακόμα όχι σε κλουβί) και κοπαναγε το ράμφος πάνω στο τζάμι χωρίς να ξέρω γιατί και το πήρα αγκαλιά έτρεμε και ήταν παγωμένα τα πόδια του, το σκέπασα με την κουβέρτα του και το έβαλα πάνω μου και κοιμήθηκε χωρίς να τρέμει... Αν ανοίγω ερκοντισιον στους 24 βαθμούς χωρίς να το χτυπάει για να πιάνει και θερμοκρασία το δωμάτιο είναι κακο γιατί έχει αρκετό κρύο για τόσο μικρό παπαγαλάκι. Ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σας
[automerge]1577219968[/automerge]
@Φοίβος, Άλλες φορές την ταιζω από δεξιά σταγόνα σταγόνα και ανοιγοκλείνει το ράμφος της σιγά σιγά και τρώει δοκίμασε και βάζοντας την σύριγγα στο στόμα της μέσα και είχε ένα α αποτέλεσμα αλλά επειδή δεν ξέρω φοβάμαι μην πάθει κατι... Ευχαριστώ πολύ είχα ανησυχήσει λίγο για το βάρος της μικρής μου γιατί είχα διαβάσει ότι είναι μέχρι 20 γραμμάρια. Για τώρα κρέμα και σήμερα έφαγε λίγο μηλαρακι μόνο του αφού της το έδειξα λίγο πως να το τρωει!
 
Τελευταία επεξεργασία:
Καλησπέρα σας σήμερα πάει καλύτερα στο ταισμα, θέλω να ρωτήσω σε τι ηλικία περιπου μπορω να την βάλω σε κλουβί;
Η συζήτηση για αυτο ερώτημα της Σόνιας συνεχίζεται σε ξεχωριστό θέμα. https://community.petbirds.gr/threads/Σε-τι-ηλικία-μπορώ-να-βάλω-το-παπαγαλακι-μου-σε-κλουβί.37122/
 

Σχετικά θέματα

Back
Top