Φροντίδα Χρειάζεται η λίμα για τα νύχια και το ράμφος που πήρα για το καναρίνι μου;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης sofia18
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

sofia18

PB New Member
Εγγραφή
12 Φεβ 2022
Μηνύματα
83
Πόλη
Αθήνα
Έχω πάρει στο καναρίνι μου μια λήμμα για τα νύχια και το ράμφος αλλά δεν ξέρω πόσο πρέπει να το αφήσω. Η δεν χρειάζεται να το βγάλω?
 
Γιατί έχει μακριά νύχια και φοβάμαι μη πιαστεί στα κάγκελα του κλουβιού όταν πηδαει. Και το πήρα επίσης για το ράμφος του γιατι βλέπω ότι το τριβή στα κλαδιά.
 
Έχω πάρει στο καναρίνι μου μια λήμμα για τα νύχια και το ράμφος αλλά δεν ξέρω πόσο πρέπει να το αφήσω. Η δεν χρειάζεται να το βγάλω?
Η απάντησή μας θα είχε κάποια χρησιμότητα αν η ερώτηση γινόταν πριν την αγορά. Τώρα πια δε νομίζω ότι έχει και μεγάλη σημασία.

Παρ' όλα αυτά, ανέβασε μία φωτογραφία του προϊόντος που αγόρασες, για να έχουμε μία άποψη και να σου πούμε τη γνώμη μας.
 
Αν κόψεις τα νύχια θέλει με πολύ μεγάλη προσοχή διάβασε το άρθρο https://community.petbirds.gr/threads/Κόψιμο-νυχιών-των-καναρινιών.18825/ όσον αφορά το ραμφος αν δεν διακρίνεις κάτι πχ να βλέπεις πως το ενοχλεί στο φαγητο και δεν τρώει σωστά τους σπόρους θα σου έλεγα να μην το πειράξεις. Θα σου έλεγα αν δεν εχεις να βάλεις σουπιοκοκκαλο θα το βοηθάει και με το ασβέστιο και με το ραμφος του.
 

Χρειάζεται η λίμα για τα νύχια και το ράμφος που πήρα για το καναρίνι μου;​

Η απάντηση είναι ΟΧΙ.
Λίμα χρησιμοποιούν στους παπαγάλους.
Προσωπικά χρησιμοποιώ μόνο νυχοκόπτη όταν χρειάζεται να κόψω νύχια στα καναρίνια.
Οι ξύλινες πατήθρες και ειδικά οι ραβδωτές βοηθάνε να φθείρονται φυσιολογικά τα νύχια τους και να μην χρειάζονται τακτικά κόψιμο.
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ Υπάρχει νυχοκοπτης για καναρινια?😲 δεν το ήξερα. Και πως τα κόβεις? Εμένα το καναρίνι μου μπορώ να πω ότι δεν με συμπαθή και τόσο ώστε να τον πιάσω και να του τα κόψω.
[automerge]1646586526[/automerge]
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ άρα αυτό που του έχω βάλει να το βγάλω?
 
Υπάρχει νυχοκοπτης για καναρινια?
Εννοώ τον νυχοκόπτη που χρησιμοποιούμε και εμείς.
Και πως τα κόβεις?
άρα αυτό που του έχω βάλει να το βγάλω?
Από ότι έχω καταλάβει έχεις πάρει μια πατήθρα που βοηθάει να τρίβονται τα νύχια και το ράμφος, ανέβασε μια φωτογραφία γιατί ο τίτλος του θέματος μας έχει μπερδέψει.
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ φωτογραφία δεν μπορώ να ανεβάσω ( έχω δοκιμάσει τους τρόπους πως μπορώ να ανεβάσω αλλά και πάλι δεν μπορώ) αλλά θα στο εξηγήσω. Είναι τιπου χάρτινο που το έχω βάλει στα κλαδιά και πάνω του έχει αυτές τις μικροσκόπικες μπαλίτσες ( όπως τα έχει η κανονική λήμμα νυχιών). Και είδα στο περιτύλιγμα που το αγόρασα ότι είναι και για καναρινια.
 
φωτογραφία δεν μπορώ να ανεβάσω
Το μέγεθος δεν πρέπει να ξεπερνάει το 1Mb.
Είναι τιπου χάρτινο που το έχω βάλει στα κλαδιά
Μάλλον είναι κάτι σαν αυτό
25028-01.webp
Βάλε σε μια μόνο πατήθρα, όπως είπα παραπάνω αν χρησιμοποιήσεις ξύλινες πατήθρες τα νύχια δεν θα χρειάζονται τακτικό κόψιμο.
 
Back
Top