Φροντίδα Χρειάζομαι βοήθεια για το νέο κοκατίλ 5-6 μηνών που αγόρασα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης ADAMANTIA
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
@ADAMANTIA καλωσήρθες και να χαίρεσαι τον παπαγάλο σου! 🧿🙂 Αν σε παίρνει οικονομικά καλύτερα άλλαξε τα σπόρια πριν τελειώσουν αυτά που έχεις( γνώμη μου). Αναντί για αυγότροφή δίνεις αβγό πρεπει να το βράζεις 15 λεπτά δίνεις το μισό με το τσόφλι και του δίνεις μια φορά την εβδομάδα!
 
@ΜΑΡΙΑα σε ευχαριστώ πολύ θα την αλλάξω αύριο κιόλας θα ψάξω για την πρώτη που μου είπαν εσύ τη γνώμη έχεις, τις βιταμίνες που του πήρα τις πέταξα και θα του δίνω αβγό μου δώσανε και ασβέστιο αυτό ποτέ θα πρέπει να του το βάλω στο κλουβί και κάθε πότε θέλει ασβέστιο?
 
Επισης τα στικ είναι βλαβερά για όλα τα πουλιά. Χρειάζονται μόνο τα σπόρια τους, σουπιοκοκκαλο για το ασβέστιο, λαχανικά, χορταρικά εποχής, φρούτα λίγο αβγουλακι και πολύ αγάπη! Εννοείται υπάρχουν και αλλά πολλά που σιγά σιγά μπορείς να του δίνεις και αυτά τα δυο άρθρα θα σε βοηθήσουν πολυ
Thread 'Ασφαλή και τοξικά φυτά και καρποί για τα πουλιά'
https://community.petbirds.gr/threads/Ασφαλή-και-τοξικά-φυτά-και-καρποί-για-τα-πουλιά.26454/
Thread 'Η διατροφή των παπαγάλων από τον Tony Silva'
https://community.petbirds.gr/threads/Η-διατροφή-των-παπαγάλων-από-τον-tony-silva.22447/
[automerge]1607091810[/automerge]
@ADAMANTIA ασβέστιο εννοείς μια πέτρα ασβεστίου; Ξέρω πως καλύτερο είναι το σουπιοκοκκαλο αλλά αφού το έχεις βάλτο. Ή αν μπορείς πάρε καλύτερα σουπιοκοκκαλο αυτά τα βάζουμε μόνιμα στο κλουβί και τρώνε τα πουλιά όποτε το χρειάζονται.
 
@ΜΑΡΙΑαα ναι το ασβέστιο είναι πέτρα αλλά μπορώ να βρω σουπιοκοκκαλο, για τα στικ δεν το ήξερα από το μαγαζί μου είπαν ότι βοηθάει το πόυλι και στο να μην έχει ανχος, τα άρθρα θα τα μελετήσω σε ευχαριστώ πολύ
 
Καλώς όρισες Αδαμαντία (συνονόματη :)) , στα είπαν τα παιδιά πολύ σωστά για τις τροφές, πάντα να προτιμάς επώνυμες εταιρίες και συσκευασμένες τροφές, οι μάρκες δεν έχουν και πολύ μεγάλη σημασία, θα σου δείξει και το πουλάκι τι προτιμά περισσότερο και τι όχι.

Σε αρκετά πετ σοπ, παίρνουν τσουβάλια σπόρων, κάνουν τις δικές τους προσμίξεις και φτιάχνουν μείγματα τροφών που τους εξασφαλίζουν πολύ μεγαλύτερο κέρδος από το περιθώριο κέρδους που τους αφήνει η πώληση μιας επώνυμης συσκευασίας.

Ακόμα και οι συνθήκες αποθήκευσης των χύμα τροφών να ήταν οι ιδανικές (που δεν είναι στις περισσότερες περιπτώσεις), οι προσμίξεις γίνονται "αυθαίρετα" και με το μάτι και όχι απαραίτητα με τις προδιαγραφές που θα ακολουθήσει ένα επώνυμο brand.

Προσωπικά κάνω κύκλους με 2-3 συγκεκριμένες μάρκες , για να μη βαριούνται και για να έχουν ποικιλία. Σε συνδυασμό με pellets που επίσης θα σου πρότεινα να του ξεκινήσεις ταυτόχρονα έστω και συμπληρωματικά.

Για τα sticks να πω ότι δε χρειάζεται δαιμονοποίηση, αν δίνονται αραιά και που, δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα. Είναι σαν το παγωτό ή το γλυκό που θα φάμε εμείς , το λέω γιατί δεν είναι η "τροφή" που θα πάρουν από το stick αλλά ότι μπορεί να τα κρατάει ευχάριστα απασχολημένα για ώρες.

Το πρόβλημα με τα Sticks δεν είναι η κακή ποιότητα των σπόρων αλλά η αναγκαστική χρήση γλυκαντικών ουσιών (συνήθως μελιού) που τα κάνει "ανθυγιεινά".

"Παν μέτρον άριστον" λοιπόν.

Περιμένουμε να δούμε και το μικρό σου σε φωτό!
[automerge]1607104424[/automerge]
Είναι μια από αυτές που χρησιμοποιώ. Εξαιρετική τροφή
 
Back
Top