Γενικά Χρειάζομαι τις συμβουλές σας για το μωρό παπαγαλάκι μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης despo11
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

despo11

PB New Member
Εγγραφή
6 Οκτ 2014
Μηνύματα
28
Πόλη
Ρόδος
Παρακαλούμε μην γράφετε greeklish
..λοιπόν παιδιά.. είναι η πρώτη φορα που έχω παπαγάλο... Δεν ξέρω καν τι ράτσα είναι... Τον αγόρασα πριν 3 μέρες είναι 25 ημερών απ ότι μου είπε ο άνθρωπος.. Δηλαδή μωράκι ακόμα... Τον πιστεύω γιατί είναι σχεδόν γνωστός μου... ακόμα το ταΐζω με σύριγγα μια άσπρη σκόνη που την κάνω κρέμα.. αλλα τρώει κανονικά και την κανονική του τροφή... είναι πολύ εξημερωμένο.. κάθεται στο χεριμου και το ταΐζω ανεβενει στον ωμο μου κάθεται τρίβουμε τις μύτες μας και τέτοια... αλλα έχω παρατηρήσει κάποια πραγματάκια και θα ήθελα την γνώμη σας
1 το ράμφος του στο τελείωμα είναι λίγο μαύρο
2 θέλω να το καθαρίσω γιατί ακόμα έχει μερικά υπολείμματα από την φωλια...
3 που και που φουσκώνει και τινάζεται και ξυνετε... Το πήγα σήμερα στον άνθρωπο και του έβαλε μια σκόνη στα φτερά και τώρα το κάνει συνεχεια...
4 δεν είναι πολύ δραστήριο μέσα στο κλουβί... (τώρα δεν ξέρω αν αυτό οφείλεται στο ότι είναι μωρό)
5 εντωμεταξύ πριν αποφασίσουμε να πάρουμε παπαγαλάκια είχαμε ένα καναρινι το οποιο μας ψόφησε δυστυχώς. Γιατί από ένα άλλο pet που το αγοράσαμε μα κορόιδεψε και ήταν άρρωστο είχε ακάρεα-ποδάγρα κάτι τέτοιο και του κάναμε θεραπεία αλλα δυστυχώς δεν τα κατάφερε... Τέλος πάντων το θέμα μου είναι το κλουβί... Το σαπούνισα και το ξέπλυνα μετά το ψέκασα με ένα καθαριστικό απολυμαντικό με χλωρίνη το ξανά ξέπλυνα με καυτό νερό και μετά πέρασα όλα τα αξεσουάρ με οινόπνευμα και στο τέλος ψέκασα όλο το κλουβί με ένα σπρέι που έχω για ψείρες και τέτοια. Γιατί αυτό που είχε το καναρίνι ήταν πολύ επικίνδυνο και φοβάμαι για το παπαγαλάκι...
6 σε ποσο καιρό θα καταλάβω αν είναι αγοράκι η κοριτσάκι;
7 και τελευταία απορία... Μου είπαν ότι οι παπαγάλοι έχουν πολλές ασθένειες και μικρόβια που είναι μεταδοτικά και στον άνθρωπο...
αν γνωρίζετε κάτι από αυτά παρακαλώ βοηθήστε με. Γιατί εγώ μέχρι τώρα μονο σκύλο και γάτα είχα...
:) ευχαριστώ!
 
Γεια σου Δέσπω, να σου ζήσει το παπαγαλάκι σου, υποθέτω ότι είναι ένα μικρό budgie Κοινά Παπαγαλάκια - Budgerigar
Η αλήθεια είναι πως δεν συμφωνώ με την απόκτηση τόσο μικρών σε ηλικία πουλιών και μάλιστα να το ταίζεις με σύριγγα ενώ δεν έχεις την απαιτούμενη εμπειρία.
Βέβαια γι αυτό δεν φταις εσύ αλλά εκείνος που σου το πούλησε.
Τώρα το μόνο που μένει είναι να σε βοηθήσουμε όσο μπορούμε και να ευχηθούμε να πάνε όλα καλά για το μικράκι.
Μεγάλη σημασία έχει η σχολαστική καθαριότητα των εργαλείων που ταίζεις με καυτό νερό κάθε φορά πριν την χρήση και η απόλυτα σωστή θερμοκρασία της κρέμας, ούτε καυτή ώστε να καεί ο πρόλοβος του πουλιού ούτε κρύα ώστε να παραμείνει άπεπτη και να δημιουργηθούν μύκητες.
Αυτά τα έχεις υπ' όψιν σου; Πόσες φορές την ημέρα ταίζεις; Τρώει παράλληλα και σποράκια καθώς κατάλαβα;
Το ράμφος είναι μαύρο ακόμα σε κάποια σημεία γιατί είναι μικρό. Σιγά σιγά θα στρώσει.
Δεν θα το πλύνεις φυσικά, το πρωί που είναι δραστήριο, μπορείς να το καθαρίσεις με λίγο βρεγμένο και καλά στιμένο χαρτί κουζίνας χωρίς να το βρέξεις στο σώμα του.
Ίσως έχει ψείρες, μην φοβάσαι δεν περνάνε στον άνθρωπο. Αφού του έβαλε σκόνη θα φύγουν. Θα πρέπει όμως να αγοράσεις ένα σπρέυ ή μία σκόνη κι εσύ γιατί θα πρέπει να το ξαναψεκάσεις αφού πιθανόν αυγά που θα έχουν αφήσει οι ψείρες θα εκκολαφθούν και χρειάζεται μια επανάληψη σε λίγες μέρες.

Όπως όλα τα μωρά, κοιμάται και πρέπει, περισσότερο. Πολύ σύντομα θα γίνει πιο δραστήριο.
Εντάξει με το κλουβί καλά το καθάρισες. Πρόσεξε μην έχει σκουριές μόνο γιατί οι παπαγάλοι δεν είναι σαν τα καναρίνια, δαγκώνουν τα κάγκελα και οι σκουριές κάνουν κακό.
Το φύλο θα φανεί όταν ωριμάσει σεξουαλικά, μετά τους 6 μήνες της ζωής του.
Μην φοβάσαι, δεν θα σε κολλήσει κάτι, εσύ να προσέχεις μην το κολλήσεις γιατί ως πρόωρα αποκομμένο από την μητέρα του, στερείται των απαραίτητων αντισωμάτων και το ανοσοποιητικό του είναι ανεπαρκές.
Πρόσεξε πολύ την ποικιλία της διατροφής του συν τω χρόνω και ό,τι χρειαστείς μην διστάσεις να ρωτήσεις.
Βάλε μας φωτογραφία να το δούμε :)
 
Ευχαριστώ που απάντησες… ε έχω βάλει φωτογραφία.. είναι αυτή που έχω προφίλ τον έχω κ κάθετε στο κάγκελο τις καρεκλάς.. Δεν τα ήξερα όλα αυτά για την διατροφή του τον ταΐζω την κρέμα 2 φορές την ημέρα 1ceceσε χλιαρό νεράκι το κάνω στο βραστήρα αλλά είναι λίγη η ποσότητα και κρυώνει γρήγορα κ για να πω την ηλιθία δεν την πολύ τρωει.. Αλλά τρωει κ από τους σπόρους του αλλά όχι όταν είναι στο κλουβί… πολύ σπάνια.. Πρέπει να του βγάλω την ταΐστρα κ να την βάλω ανάποδα στο τραπέζι κ τότε τρώγει του σκασμού.. επίσης 3 μέρες τώρα δεν το έχω δει να πίνει νερό…

Όταν μου το έδειξε ο αν8ροπος κ μου είπε ότι είναι εφκερια δεν ήταν με την μαμά του ήταν σε ένα μικρό κλουβάκι μαζί με ένα ακόμα μικρό εκείνος τα πρόσεχε κ τα ταΐζε γιαυτο κ είναι τόσο εξικιομενο κ ήρεμο… από τροφές του έχω πάρει τα πάντα σπόρους βιταμίνες κάτι αλλά που κρέμονται από το κλουβί αλλά δεν πάει δεν εξερεβνει τον χορό του.. Τώρα δεν ξερώ αν το κάνει όταν λυπώ. Περνάμε πολλές ώρες μαζί 3μερα σήμερα και έχουμε έρθει ποιο κοντά φενετε από την σιμεριφορα του…δεν έχει σκουριές το κλουβάκι είναι καινούριο σχεδόν μονό 4 μήνες είχαμε το καναρινί..
 
Τα μπατζι δεν πίνουν σχεδόν καθόλου νερό, τι βηταμινες του δίνεις; Αυτα που κρεμονται ειναι στικ και δεν πρεπει να το δινεις καθολου μονο λυπος δινει... Να χαίρεσαι το μπατζακι σου
 
Δεν ξερώ κάτι πολύχρωμες είναι ξέρετε αν πρέπει αν του πάρω κ τίποτα παιχνίδια για το κλουβί; Ευχαριστώ πολύ!
 
Αυτα δεν ειναι βιταμινες, μην του τα ξαναδωσεις καλυτερα. Παιχνιδια φυσικα και χρειαζεται, δεν ειναι απαραιτητο να τα αγορασεις ομως, μπορεις να φτιαξεις και μονη σου. Με μια σχετικη αναζητηση στο φορουμ θα βρεις πολλα χρησιμα θεματα που θα σου δωσουν ιδεες :)
 
Μια και το πουλάκι είναι μωρό και βλέπω πως θέλεις να το φροντίσεις όσο γίνεται καλύτερα, θα σου βάλω διάβασμα :)
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να ρωτάς ό,τι θέλεις φυσικά. Αλλά είναι σημαντικό να ενημερωθείς γενικά για τις ανάγκες του πουλιού σου, το οποίο μπορεί να σε συντροφεύει για πολλά χρόνια αν έχει την σωστή φροντίδα.
Όπως σου είπε ο Παύλος, τα budgies πίνουν λίγο νεράκι και κάποιες μέρες μπορεί να μην πιουν καθόλου, ιδιαίτερα αυτό που λαμβάνει υγρά από την κρέμα. Μην σε ανησυχεί λοιπόν αυτό.
Πολύ σωστά σου είπε και η Ειρήνη ότι αυτά τα κίτρινα σαν τριμμένο κέικ σκευάσματα, ούτε βιταμίνες, ούτε κάτι άλλο ωφέλιμο είναι. Πέτα το και λιώσε ένα βραστό αυγουλάκι ανακατεμένο με λίγο τρίμμα φρυγανιάς για να προσφέρεις κάποια πρωτείνη στο πουλάκι. Αυτό θα το βάζεις για λίγο γιατί χαλάει εύκολα μην πιάσει μούχλα.
Επίσης τα στικς δεν προσφέρουν όντως κάτι, μην ξαναγοράσεις, πεταμένα λεφτά.
Σύντομα και ένα ένα να αρχίσεις να προσφέρεις χορταρικά στο πουλάκι. Όχι μαρούλι. Χόρτα και λαχανικά όπως μπρόκολο με τα φύλλα του. Μήλο, αχλάδι από φρούτα, καρότο από λαχανικά. Ένα την φορά όχι όλα μαζί.
Διάβασε τα παρακάτω και τα ξαναλέμε όποτε θέλεις.

<Link Removed>
<Link Removed>
<Link Removed>
Σουπιοκόκαλο, Κόκαλο σουπιάς
<Link Removed>
<Link Removed>
Αυγοτροφές για πουλιά - αυγοτροφές
<Link Removed>
<Link Removed>
 
Αα! Jσε ευχαριστώ παρά πολύ…. Θα τα διαβάσω κ θα σας πω…. Μόλις του έφτιαξα κ ένα παιχνίδι μέχρι να πάω να του πάρω…. Με σκοινί χοντρό κ το έκανα κόμπους να σκαρφαλώνει…
 
Πιο πολύ θα ευχαριστιέται τα δικά σου παιχνίδια, άσε που δεν θα σε νοιάζει να τα καταστρέφει. Φύλαξε τα χρήματα για την διατροφή. Σ' αυτά που σου έβαλα για διάβασμα, έχει πολλές ιδέες για εύκολα και φθηνά παιχνίδια.
 
Back
Top