Διατροφή Χρειάζονται το grit τα καναρίνια και γιατί;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης sdc
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Εγώ αυτά δίνω που και που αλλά εγώ έχω παπαγάλους.
Μην πείς καμια κουβέντα για τον πηλό,θα γίνει πανικός!

Και εγώ δίνω και τα δύο σε mix.
Εντελώς ασυνάρτητα και όποτε το θυμάμαι. Μάλιστα πολλές φορές αφαιρώ την αυγοθήκη και την επιστρέφω μετά απο 2/3 μέρες ή και μήνα. Υπάρχει σίγουρα έντονο ενδιαφέρον το πρώτο 24ώρο, μετά ατονεί χωρίς ωστόσο να χάνεται. Ξαφνικά μετά απο αρκετό διάστημα, συνειδητοποιείς οτι η αυγοθήκη, άδειασε. Διασκεδάζει και την ανία του κατόχου δηλαδή.
Για τους ίδιους λόγους θα προμηθευτώ σχοινιά απο κάνναβη.

Πιστεύω πως αν προκαλούσε πρόβλημα, τόσα χρόνια, θα μας ήταν πλέον γνωστό.
 
Θεωρώ πως τα στοιχεία της απάντησης του Νίκου (δεν βλέπω νο ποστ από το κινητό) καλύπτουν τις απορίες μας.
Δηλαδή όσα πουλιά "βόσκουν" ως φυσική κατάσταση, λογικά καταναλώνουν και γκριτ. Πχ θεωρείται απίθανο να μασουλά πετραδάκια ένας ringneck που τρέφεται κανονικά μόνο στα δέντρα ή ένα χελιδόνι που τρέφεται εν πτήσει. Νομίζω κάπου εκεί είναι το θέμα και βέβαια προσοχή στην ανία των πουλιών που μπορεί να τα οδηγήσει σε υπερβολική κατανάλωση.
 
Επαναφέρω το θέμα, καθώς φέτος έχασα 1 νεοσσό κατά πάσα πιθανότητα απο το γκριτ. Μάλιστα ήταν ο πρώτος από τους 6 που γεννήθηκαν συνολικά. Η μητέρα του κατανάλωνε υπερβολική ποσότητα, ενώ είχε τσακίσει κ το σουπιοκόκκαλο. Αυτό που με είχε εντυπωσιάσει ήταν ότι έβαζα βραστό αυγό και εκείνη ασχολούνταν με το γκριτ. Αφαίρεσα το γκριτ από όλες τις κανάρες με μωρά, αλλά θα εξακολουθήσω να το χορηγώ σε όλα τα υπόλοιπα καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.
 
Γιατί Στέφανε... Ποιος ο λόγος;

Ο λόγος έγκειται στην αποδοχή του από όλα τα πουλιά της εκτροφής, σε αντίθεση με το σουπιοκόκκαλο που χρησιμοποιείται από τη μειοψηφία. Θεωρώ ότι τα συστατικά τουλάχιστον του προιοντος που χρησιμοποιώ, δρουν ευεργετικά στον οργανισμό τους, κάτι που υποδηλώνεται από την σωστή ανάπτυξη των νεοσσών, την απουσία διαρροιών, την ομαλή εξέλιξη των ωοτοκιών κατά τις περιόδους αναπαραγωγής και την άριστη υγεία του συνόλου της εκτροφής.
 
Back
Top