Ασθένειες Χρειαζομαι βοηθεια, δεν εμπιστεύομαι πλέον τον πτηνίατρο

Πόλη
Αθήνα
καλησπέρα... Νέος, άσχετος, και τρομαγμένος ζητά την βοήθειά σας και την κατανόησή σας για τις κοτσάνες που είναι πολύ πιθανό να πει και τις απαντήσεις που σίγουρα καπου υπάρχουν σάυτο το καταπληκτικό site και δεν τις βρίσκει...
ακολουθεί μεγάλο post... συγνώμη εκ των προτέρων...
έχω 2 καναρίνια (θα ανεβάσω και φωτό) αρσενικά. το ένα το εχω σχεδόν 2 χρόνια (καταλαβαίνετε ποση αδθναμία του έχω...) το άλλο μου το έκαναν δώρο πριν ένα μήνα περίπου.
το πρώτο πριν τα χριστούγεννα παρουσίασε ύποπτα περιττώματα... Του έκανα καλλιέργεια κοπράνων η οποία βγήκε καθαρή... μετα όμως απο 1 1/2 μήνα είχε διαρροια και συμπτώματα ασθματος... Ο "πτηνίατρος" (?) που το πήγα μου έδωσε μια αντιβίωση για το ασθμα. Πράγματι η θεραπεία το βοήθησε και τα συμπτώματα αθματος δεν εμφανίστηκαν ξανα. η διαρροια όμως δεν σταμάτησε. το ξαναπήγα λοιπον στον "ειδικό" ο οποιος μου είπε να κόψω την βιταμίνη (η αληθεια είναι οτι τρελαινεται για την βιταμίνη και την καταβροχθιζει!)... Να του δώσω παλι αντιβίωση, να του κόψω την βιταμίνη και να του δώσω αμμο, η οποία κανει καλό στην πέψη... Οταν δεν έπιασε η θεραπεία αυτή μου είπε να αρχίσω τα χαμομήλια και το λάδι... Πράγματι επανήλθε στα φυσιολογικά του... όλο αυτό το καιρο ο "μπέμπης" μου έδινε ρεσιτάλ στο κελάηδισμα...
ο άλλος (το νέο καναρινάκι) απο την στιγμή που μου το έφεραν πρόσεξα οτι ειχε μια έντονη βραχνάδα οταν κελαηδούσε και συχνά έβγαζε καποιούς περίεργους ήχους (βήχας; φτέρνισμα; κατι τετοιο παντως) και όταν κελαηδουσε και οταν δεν κελαηδουσε, ακόμα και όταν κοιμόταν... επίσης προσπαθόυσε συνέχεια να ξεψειριστεί... Τη δεύτερη μερα το πήγα στον πτηνίατρο προληπτικά (οταν πήγα και το άλλο) ο οποίος μου είπε οτι μαλλον εχει ακαρεα στην τραχεια και του εριξε ένα ύγρο στο σβέρκο. αυτό συνεβει πριν απο 20 μερες περίπου. το κελαηδιμα πλεον ειναι πιο καθαρο αλλα και πιο σπάνιο...
την τελευταια βδομάδα προσεξα οτι και τα 2 μου καναρινια είναι άκεφα αρκετά συχνα (κατα διαστήματα), αρχισαν να ρίχνουν το φτέρωμα τους, τρίβουν πολύ συχνα το ραμφος και το κεφαλι τους στα κλαρακια,ξεψειρίζονται συνέχεια κ σταματησαν σταδιακά να κελαηδούν... χτες παρατήρησα οτι και τα 2 γύρω απο το ενα ματι τους εχει φύγει το φτέρωμα και εχει μείνει μονο δέρμα (σ'αυτο που μου έφεραν τελευταία 2-3 χιλιοστα σ'αυτο που είχα απο πριν πολύ λιγότερο)... Τρόμαξα... Ο πτηνίατρος μου ειπε να αρχίσω αντιβίωση για 2-3 μερες και μετα να παω να τα δει... Δεν τον εμπιστεύομαι όμως πια... μήπως ξερει καποιος τι μπορεί να συμβαίνει;
έγραψα τόσα πολλά για να σας δώσω όσες περισσότερες πληροφορίες μπορω... συγνώμη αν σας κούρασα...
ευχαριστώ εκ των προτέρων
δημητρης

τα τελευταια σημπτωματα ειναι μολυνση απο τα κλαρακια η απο τις κουτσουλιες το παθαινουν και τα θυληκα οταν εχουν μωρα εγω ειχα 2 φετος και τους εβαζα κοληριο το tobrex

Αυτό δεν είναι καθόλου καλό όσον αφορά τα μάτια ανέβασε φωτογραφίες με ολόκληρα τα πουλιά και φώτο όσο γίνεται κοντά στο μάτι. Η βιταμίνη που έδινες στα πουλιά και τρώγανε τι παρασκεύασμα ήταν;

στον καινούριο δεν είχα δώσει καθόλου βιταμίνη, μονο καροτο.χτες του έβαλα για πρώτη φορά. Κανονική βιταμίνη απο πετ σοπ, διαβασα οτι δεν κανει καλο αλλα 1 χρονο τωρα δεν ειχα τέτοια προβληματα με το αλλο. Πως και που να ανεβασω τις φωτο; Ευχαριστω παρα πολυ παιδια...

ελπίζω να ειναι βοηθήσουν...

Συνημμένα

• 2008-04-01-75751.webp
    2008-04-01-75751.webp
    16 KB · Προβολές: 128
  • 2008-04-01-75747.webp
    2008-04-01-75747.webp
    15,2 KB · Προβολές: 117
Δημήτρη ανέφερε αν θέλεις:
dimitris_b είπε:
  1. το πρώτο πριν τα χριστούγεννα παρουσίασε ύποπτα περιττώματα...
  2. του έκανα καλλιέργεια κοπράνων η οποία βγήκε καθαρή...
  3. ο "πτηνίατρος" (?) που το πήγα μου έδωσε μια αντιβίωση για το ασθμα.
  4. το ξαναπήγα λοιπον στον "ειδικό" ο οποιος μου είπε να κόψω την βιταμίνη (η αληθεια είναι οτι τρελαινεται για την βιταμίνη και την καταβροχθιζει!)...
  5. να του δώσω παλι αντιβίωση, να του κόψω την βιταμίνη και να του δώσω αμμο,
  6. οταν δεν έπιασε η θεραπεία αυτή μου είπε να αρχίσω τα χαμομήλια και το λάδι...
  7. Τρόμαξα... Ο πτηνίατρος μου ειπε να αρχίσω αντιβίωση για 2-3 μερες και μετα να παω να τα δει...

1. Δηλαδή; Κάνε μια περιγραφή. Επίσης διάβασε Διάρροια στα Πτηνά
  2. Που έγινε η καλλιέργεια; Σε ποιο εργαστήριο;
  3. Ποια αντιβίωση;
  4. Την κίτρινη, πράσινη κλπ σκόνη εννοείς έτσι;
  5. Ποια αντιβίωση;
  6. Πως ακριβώς σου είπε να τα χορηγήσεις;
  7. Ποια αντιβίωση;

ευχαριστω σταύρο,
1.ήταν αρκετά μεγαλύτερα από το κανονικό, σκούρα, μήκους περίπου 1 εκατοστό, χωρίς πολλά υγρά..Φαντάσου ενα μακρόστενο πράγμα το οποίο τυλίγεται σαν μια μικρογραφία σκουληκιού..
2. Το δείγμα το πήρε ο πτηνίατρος κ το έστειλε για ανάλυση.. Έχω κρατήσει τα αποτελέσματα αν θέλεις κάτι συγκεκριμένο..
3. Αστρικυκλίνη BOGENA της beaphar..
4.Βασικά την κίτρινη του δίνω αλλά δεν είναι ακριβώς σκόνη.. Δεν ήξερα ότι υπάρχει κ πράσινη... Τη βιταμίνη που δίνουν σε όλα τα pet-shop χύμα για κίτρινα καναρίνια..
5. Μιλάμε πάντα για την ίδια αντιβίωση.
6. Να αντικαταστήσω το νερό με το χαμομήλι κ να του δίνω στο στόμα με σταγονόμετρο μία-δύο σταγόνες λάδι την ημέρα.
7. Αστρικυκλίνη again...

εγώ τι να κάνω; να τους χορηγήσω την αντιβίωση; Επίσης φίλε σταύρο εχω ήδη διαβάσει το αρθρο για την διαρροια καθως και αυτό για τις βιταμίνες... Πραγματικά προσπάθησα να του τις κόψω (ίσως με λαθος τρόπο) αλλά χώρις αποτέλεσμα αφου σπόρια δεν τρωει αρκετά... αυγο, μήλο, μαρούλι επισης τα τσακίζει... σπορια όμως ελάχιστα... επίσης ξέχασα να αναφερω οτι ολο αυτο το διαστημα το ενα καναρίνι (αυτό που τρώει μετά βουλημίας βιταμίνη) καταναλωνει απιστευτες ποσοτητες νερού (προφανώς για να μην αφυδατώνεται). Οι φωτό διαφωτίζουν καθόλου την κατάσταση;
ευχαριστώ πολυ για το ενδιαφέρον παιδια!

Για κοιταξε το θεμα της σχολαστικης καθαριοτητας.. Και του χωρου που μενουν τα πουλια.

Πέτα αυτη την κίτρινη βιταμίνη που απλά είναι μια χρωματιστή σκόνη αγνώστου προελέυσεως. Δώστου φρέσκους σπόρους. Τα φρούτα και τα λαχανικά με μέτρο. Όσο για το χαμομήλι ξέρω οτι φέρνει διάροια και δεν την σταματάει. Το μαύρο τσαι την σταματάει. Πρωτού του δώσεις κάποιο τσαι όμως άλλαξε τον τρόπο διατροφής. Και πρώσεξε την καθαριότητα των κλουβιών. Στα ματάκια τους για αρχή βάλε κολλύριο και μάλλον χρειάζεται κάποια αντιβίωση. Ρίξε μια ματια εάν έχουν ψείρες. Μπανάκι τους βάζεις; Όσο για πτηνίατρο διάβασε εδω... https://community.petbirds.gr/threads/Πτηνίατροι-Ειδικευμένοι-στα-Πτηνά-Κτηνίατροι.1091/
Ενημέρωσε μας πως πάνε μετα την αλλαγή σε μερικές ημέρες.

εχω ήδη διαβάσει το αρθρο για την διαρροια καθως και αυτό για τις βιταμίνες... Πραγματικά προσπάθησα να του τις κόψω (ίσως με λαθος τρόπο) αλλά χώρις αποτέλεσμα αφου σπόρια δεν τρωει αρκετά... αυγο, μήλο, μαρούλι επισης τα τσακίζει... σπορια όμως ελάχιστα... επίσης ξέχασα να αναφερω οτι ολο αυτο το διαστημα το ενα καναρίνι (αυτό που τρώει μετά βουλημίας βιταμίνη) καταναλωνει απιστευτες ποσοτητες νερού (προφανώς για να μην αφυδατώνεται).
ευχαριστώ πολυ για το ενδιαφέρον παιδια!

Μήπως αυτός είναι ο βασικός λόγος της διάρροιας;
Αυτή η "βιταμίνη" και τα πολλά φρούτα και λαχανικά είναι ότι πρέπει για να πάθει διάρροια ένα καναρίνι.

παιδιά, ειμαι σίγουρος οτι αυτές οι βιταμίνες προκάλεσαν τη διάρροια γι άυτο και τις έκοψα για ένα διάστημα.
οταν τις έκοψα έγινε δυσκοίλιο το καναρίνι, υπέφερε για να ενεργηθεί και γι άυτο του έδωσα χαμομήλι.
όσον αφορά την καθαριότητα.. καθε 2 μερες καθαρίζω σχολαστικά τα κλουβιά... Ο πτηνίατρος που τα είδε δεν βρήκε ψείρες.
επίσης το θεμα με το ματι και την πτερορροια εμφανίστηκαν όταν πήρα το νέο καναρινι στο οποιο τα συμπτώματα αυτή τη στιγμή ειναι σε πιο προχωρημένο στάδιο...
και τώρα έρχομαι στο κυρίως πιάτο...

1. Οταν λεμε κολύριο; Κάποιο συγκεκριμένο; το προμηθέυομαι απο πετ σοπ?
2.ωραία, να κόψω την βιταμίνη... μόνο με φρόυτα και λαχανικά θα την αντικαταστήσω; Αν την κόψω, δεν θα συνεχίσει να είναι πολυ άκεφο;
3. Για την πτερορροια τι θα κάνω;
4.φρέσκους σπόρους;δηλαδη. Αυτοί οι συσκευασμένοι γνωστής εταιρίας;
5. Ποια αντιβίωση;η αστρικυκλίνη της bogena?

απο λαχανικά τους δίνω καρότο και μαρούλι αλλα όχι συχνα... και από φρούτα μόνο μήλο... μου είχαν πει οτι δεν κάνει να τους βαζεις κατι αλλο απο φρούτα και λαχανικα και ακομα κ αυτά να τους τα δίνω σπάνια (γιατι προκαλούν στομαχικές διαταραχές)... μόλις διάβασα το άρθρο για την διατροφή κατάλαβα οτι δεν ισχύει κάτι τετοιο... αυγο τους βάζω μια φορά την εβδομάδα...

Το μαρούλι μην το ξαναδώσεις στα πουλιά σου, πλέον υπάρχουν ισχυρά φυτοφάρμακα που δεν βγαίνουν απο το μαρούλι και συνεπώς επιρεάζονται τα πτηνά, εκτός και εάν είναι δικιά σου παραγωγής.

παιδιά, ειμαι σίγουρος οτι αυτές οι βιταμίνες προκάλεσαν τη διάρροια γι άυτο και τις έκοψα για ένα διάστημα.
οταν τις έκοψα έγινε δυσκοίλιο το καναρίνι, υπέφερε για να ενεργηθεί και γι άυτο του έδωσα χαμομήλι.
όσον αφορά την καθαριότητα.. καθε 2 μερες καθαρίζω σχολαστικά τα κλουβιά... Ο πτηνίατρος που τα είδε δεν βρήκε ψείρες.
επίσης το θεμα με το ματι και την πτερορροια εμφανίστηκαν όταν πήρα το νέο καναρινι στο οποιο τα συμπτώματα αυτή τη στιγμή ειναι σε πιο προχωρημένο στάδιο...
και τώρα έρχομαι στο κυρίως πιάτο...

1. Οταν λεμε κολύριο; Κάποιο συγκεκριμένο; το προμηθέυομαι απο πετ σοπ?
2.ωραία, να κόψω την βιταμίνη... μόνο με φρόυτα και λαχανικά θα την αντικαταστήσω; Αν την κόψω, δεν θα συνεχίσει να είναι πολυ άκεφο;
3. Για την πτερορροια τι θα κάνω;
4.φρέσκους σπόρους;δηλαδη. Αυτοί οι συσκευασμένοι γνωστής εταιρίας;
5. Ποια αντιβίωση;η αστρικυκλίνη της bogena?

1)Ένα ελαφρύ κολύριο είναι το tobrex και το πέρνουμε απο το φαρμακειο.2)Υπάρχουν πιο αξιόλογες και επωνημες βιταμίνες στο εμπόριο. Στο κουτί αναφέρουν τι ακριβός τους δίνεις.3)Η βιταμίνη που θα πάρεις βουθάει στην πτερόρροια. Υπάρχουν και σκευάσματα αποκλειστικά για πτερόρροια.4)Λέγοντας φρέσκους σπόρους εννοώ να βάζεις μικρή ποσότητα στις ταίστρες έτσι όστε να τους τρώει όλους και να γεμίζεις την ταίστρα κάθε 2 μέρες το πολύ 3. Πάντως οι συσκευασμένοι σπόροι είναι πιο αξιόπιστοι.5)Αντιβίωση δεν μπορώ να σου προτείνω δεν είμαι γιατρός.

Και μάλιστα αν είναι δικιά σου παραγωγής, πολύ καλά πλυμμένο αλλά στεγνό όταν το δώσεις στα πουλιά. Μην τους το δίνεις ποτέ υγρό-μουσκεμένο.

Έχω ένα ζευγάρι καρδερίνας με κανάρα. Μέχρι χτες όλα ήταν φυσιολογικά η κανάρα είχε γεννήσει κι ένα αυγό. Σήμερα το πρωί βρήκα την κανάρα νεκρή. Αυτό που παρατήρησα ήταν ότι στο σημείο της ραχοκοκκαλιάς της δεν είχε πούπουλα. Πολλά πούπουλα ήταν ριγμένα στον πάτο της ζευγαρώστρας. Είμαι βαθιά θλιμμένος γιατί ήταν η μόνη κανάρα μου κι έτσι η αναπαραγωγική περίοδος τελείωσε άδοξα για μένα. Μπορεί να είναι κάποια ασθένεια; Αν ναι φοβάμαι μην έχει κολλήσει κι ο καρδερίνος μου. Τον έχω βγάλει από τη ζευγαρώστρα και μέχρι τώρα τον βλέπω φυσιολογικό όμως και η κανάρα μέχρι χτες φυσιολογική ήταν... Μπορεί να με βοηθήσει καποιος;

Φίλε επειδή το post περιέχει άλλο θέμα φτιάξε ένα δικό σου για να μην μπλεκόμαστε μεταξύ μας όσον αφορά το θέμα σου!

Το μαρούλι μην το ξαναδώσεις στα πουλιά σου, πλέον υπάρχουν ισχυρά φυτοφάρμακα που δεν βγαίνουν απο το μαρούλι και συνεπώς επιρεάζονται τα πτηνά, εκτός και εάν είναι δικιά σου παραγωγής.

Φίλε μου μήπως είσαι υπερβολικός; Εσύ δεν τρως μαρούλι του εμπορίου ή έχεις φυτεμένα δικά σου; θα καταντήσουμε σε λίγο να φοβόμαστε να φάμε το οποιοδήποτε λαχανικό.
Υπάρχουν και τα καταστήματα με τα βιολογικά προϊόντα😎

Back